Hva skjermspeiling er, og hvordan jeg bruker det med min Samsung TV

Se skjermbilde fra smarttelefonen på TV-en. Dette betyr at du kan se på favorittseriene når du er på vei hjem og fortsette å se på den store skjermen så snart du går gjennom døren.

Hva er skjermspeiling?

Skjermspeiling er en teknologi som lar skjermbildet på en mobilenhet bli overført til TV-skjermen helt likt og bli vist på den store TV-skjermen. Appene SmartThings og Smart View lar deg raskt og enkelt koble til din Samsung Smart TV, men du kan også koble til via en Wi-Fi- eller HDMI-tilkobling. I tillegg kan du, fra 2020-modellen, speile telefonen din ved rett og slett å berøre TV-en. Forskjellig innhold som bilder, videoer og apper på smarttelefonen din blir vist på en større skjerm og føles mer imponerende.

For å speile skjermbildet trådløst, er en Wi-Fi-tilkobling viktig for TV-en. For ikke-smart TV-er trenger du en strømmeenhet som Samsung AllShare Cast, Chromecast eller Amazon Firestick.

Dekor for skjermspeiling

Merk: prosessen med å dele skjermbildet til TV-en varierer etter type og modell av både TV-en og enheten. Følgende instruksjoner gjelder for deling av skjermbildet på alle mobilenheter til en Samsung-TV.

Tilkobling med SmartThings

SmartThings er Samsungs sentral for å kontrollere smarte hjemmeenheter og kan lastes ned både til Android- og iOS-enheter. SmartThings kan automatisk oppdage og koble til de fleste Samsung-TV-er produsert fra og med 2016. Hvis TV-en din ble produsert før dette, kan du prøve å koble til via Smart View-appen i stedet.

Trinn 1. Koble til din Samsung Smart TV og enheten til samme Wi-Fi-nettverk.

Trinn 2. Last ned SmartThings-appen til enheten din.

Merk: Hvis du bruker en Samsung-enhet, er SmartThings-appen kanskje allerede installert. (Oppdatering nødvendig)

Trinn 3. Åpne SmartThings-appen.

Trinn 4. Trykk på Legg til Enhet.

Alle tilgjengelige enheter blir vist. Hvis du ikke ser enheten din, må du passe på at den er slått på. Hvis den fortsatt ikke vises, kan du prøve å slå den av og på igjen og starte SmartThings-appen på nytt.

Speiling med SmartThings trinn 1

Trinn 5. Velg TV-en din eller Skann TV-en din i nærheten.

Trinn 6. Trykk på TV-en og koble til enheten din.

TV-en er nå koblet til SmartThings og du kan bruke enheten som en ekstra fjernkontroll til TV-en. Du kan også bruke Smart View til å speile bilder, filmer og musikk fra enheten.

Trinn 7. Trykk på den tilkoblede TV-en og trykk på Flere alternativer.

Trinn 8. Velg Speil skjerm (Smart View).

Speiling med SmartThings trinn 2

Merk: Sørg for at telefonen din er nær TV-en slik at de kan koble til hverandre.

Tilkobling med Smart View

Med Samsung Smart View-appen kan du nyte innhold lagret på mobilen og PC-en på Samsung Smart TV. Du kan også kontrollere TV-en ved å bruke enheten som en ekstra fjernkontroll.

Trinn 1. Koble enheten/PC-en og TV-en til samme Wi-Fi-nettverk.

Trinn 2. Rull ned hurtigpanelet på telefonen din, og slå på Smart View.

Trinn 3. Du blir vist alle tilgjengelige enheter. Trykk på TV-en.

Speiling med Smart View

Merk: Hvis du ikke ser TV-en, kan du trykke på oppdateringssymbolet for å søke på nytt. Hvis du fortsatt ikke ser TV-en din, må du passe på at den er slått på og tilkoblet samme Wi-Fi-nettverk som enheten.

Trinn 4. Velg Mine bilder, Mine videoer eller Min musikk.

Trinn 5. Velg innholdet som du vil spille av på TV-en.

Enheten og TV-en er nå sammenkoblet. Denne tilkoblingen blir husket og opprettet hver gang du åpner Smart View-appen. Du kan nå kontrollere TV-en gjennom Smart View-appen og spille av innhold fra enheten.

Hvis speilbildet er lite på skjermen, kan du endre størrelsesforholdet.

Trinn 1. Gå til Smart View > Trykk på Flere alternativer (tre vertikale punkter).

Trinn 2. Trykk på Innstillinger > Størrelsesforhold for telefon.

Trinn 3. Velg Full skjerm på tilkoblet enhet for å bruke hele skjermen.

Merk: Avhengig av enheten blir du bedt om å tillate tilkoblingen eller skrive inn en PIN-kode.

Tilkobling med AirPlay

Visning av bilder og videoer via AirPlay

Trinn 1. Åpne Bilder-appen.

Trinn 2. Finn bildet eller videoen du vil dele.

Trinn 3. Trykk på delingsikonet nederst til venstre på skjermen.

Trinn 4. Trykk på AirPlay.

Trinn 5. Trykk på TV-en du vil koble til.

Trinn 6. Skriv inn koden vist på TV-en på Apple-enheten hvis du blir bedt om det.

Avspilling av lyd via AirPlay

Trinn 1. Åpne musikkavspilleren på Apple-enheten.

Trinn 2. Velg en sang.

Trinn 3. Trykk på AirPlay-ikonet.

Trinn 4. Trykk på TV-en du vil koble til.

Trinn 5. Skriv inn koden vist på TV-en din på Apple-enheten hvis du blir bedt om det.

Slik finner du AirPlay-innstillingene

Trinn 1. Gå til Settings (Innstillinger).

Trinn 2. Naviger til General (Generelt).

Trinn 3. Velg Apple AirPlay settings (Apple AirPlay-innstillinger).

Merk: TV-en og Apple-enheten må være tilkoblet samme Wi-Fi-nettverk.

Tilkobling med Tap View

Tap View-funksjonen er en ny funksjon i 2020. Bare trykk på TV-en med telefonen og den blir speilet.

Innstillinger som må forberedes på forhånd

Sjekk om TV-ens Smart View-funksjon er slått på (Settings (Innstillinger) > General (Generelt) > External Device Manager (Behandling av eksterne enheter) > Device Connect Manager (Behandling av enhetstilkobling) > Access Notification (Tilgangsvarsel)).

Slik konfigurerer du Tap View på telefonen din

Trinn 1. Åpne SmartThings-mobilappen på telefonen din, og trykk på menyikonet (de tre horisontale linjene).

Trinn 2. Trykk på Innstillinger-ikonet, og naviger deretter til Legg og vis, Trykk på lyd. Trykk på bryteren for å skru den på.

Trinn 3. Ta telefonen nærmere TV-en, og trykk deretter på varselet Allow phone presence detection (Tillat telefonregistrering) når den vises på telefonskjermen.

Speiling med Tap View

Merk:

• Kun tilgjengelig på TV-modeller fra TU7000 og over (inkludert livsstil/utendørs-TV) og Samsung Galaxy-modeller fra lanseringen. (Android 8.1 og nyere)
  • For å bruke Tap View må du oppdatere SmartThings-appen din til versjon 1.745 eller nyere. Den kan lastes ned fra Google Play Store eller Apple App Store.
  • Når du begynner å speile, må du avbryte strømsparingsmodus i strømmodus.
Tilkobling med en HDMI-adapter

Hvis du har problemer med å koble til trådløst, kan du prøve å bruke en HDMI-adapter for å koble enheten til TV-en. Offisielle Samsung HDMI-adaptere selges separat og gir støtte for enheter med USB-C-porter.

Hvis du bruker en eldre enhet uten USB-C-port kan det være at du kan finne en kompatibel tredjepartsadapter, men hvor godt den fungerer kan ikke garanteres.

Trinn 1. Koble en HDMI-kabel til HDMI-adapteren.

Trinn 2. Koble den andre enden av HDMI-kabelen til en HDMI-port på TV-en.

Trinn 3. Koble HDMI-adapteren til USB-porten på enheten.

Trinn 4. Slå på TV-en og endre inngang til HDMI-porten du bruker.

Skjermstrømming av Netflix og YouTube

Noen apper, som Netflix og YouTube, har en innebygd funksjon for skjermstrømming som gjør det enkelt å dele det du ser på mellom den store og lille skjermen.

Trinn 1. Koble enheten og TV-en til samme Wi-Fi-nettverk.

Trinn 2. Last ned den kompatible appen til enheten og TV-en.

Trinn 3. Logg inn eller opprett en konto. Logg inn på samme konto både på TV-en og enheten.

Trinn 4. Åpne innholdet du vil se på med enheten.

Trinn 5. Trykk på Cast-ikonet.

Merk: Plasseringen til cast-ikonet vil variere avhengig av hvilken app du bruker og retningen til telefonen.

Trinn 6. Velg enheten du vil vise innholdet på.