Hur du lägger till din Samsung Soundbar i SmartThings-appen

Med Samsung Soundbar kan du njuta av innehåll som filmer och spel med ett fylligt och levande ljud. Lägg till din soundbar i SmartThings-appen nu.

Skulle det inte vara bekvämt att styra din Soundbar i vardagsrummet från sovrummet eller köket? Genom att registrera enheten i SmartThings-appen kan du använda telefonen för att slå på och stänga av din Soundbar, justera volymen och/eller ändra ljudläget. Dessutom kan du enkelt och snabbt ansluta till andra enheter som t.ex. TV-apparater och Bluetooth-hörlurar som registrerats i samma app.

Bilden av SmartThings-appen som ansluts till Smart TV

Kontrollera anslutningskraven

Innan du ansluter din mobila enhet till din Soundbar bör du först se till att följande krav är uppfylls.

Kontrollera din mobiltelefons operativsystem

• SmartThings-appen är kompatibel med telefoner med Android 6.0 eller högre och iOS 10.0 eller högre.

Anslut din mobila enhet till samma nätverk

• Enheterna bör vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
  • På mobiltelefonen: Tryck på Inställningar > Anslutning > Wi-Fi > Välj en router att ansluta till.

Installera the SmartThings-appen

• Ladda ner och installera SmartThings-appen från app-butiken.
  • Använd sökordet ”SmartThings” för att hitta appen.

Konfigurera ditt Samsung-account

• Du måste logga in på ett Samsung-account för att kunna använda SmartThings-appen.
  • Mobiltelefonen och TV:n måste vara inloggade på samma Samsung-accout för att kunna kopplas ihop.
  • Om du har en Samsung-smartphone kan du gå in på Inställningar för att lägga till ditt Samsung-account. Du kommer då automatiskt bli inloggad på ditt Samsung-account.

Om SmartThings-appen på din mobila enhet inte upptäcker din Samsung Soundbar automatiskt kan du försöka registrera din Samsung Soundbar manuellt i appen.

SmartThings-appens startsida SmartThings-appens startsida

Steg 1. Slå på TV:n och starta SmartThings-appen.

Lägg till är nu valt i SmartThings-appen Lägg till är nu valt i SmartThings-appen

Steg 2. När popup-fönstret visas trycker du påLägg till nu.

Start valt i SmartThings-appen Start valt i SmartThings-appen

Steg 3. Tryck Start.

Plats och rum markerade i SmartThings-appen Plats och rum markerade i SmartThings-appen

Steg 4. Välj Plats och Rum för din Samsung Soundbar. Vänta tills registreringen är klart.

Om SmartThings-appen på din mobila enhet inte upptäcker din Samsung Soundbar automatiskt kan du försöka registrera din Samsung Soundbar manuellt i appen.

tap the plus icon tap the plus icon

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck på Plus-ikonen (Lägg till).

Enhet vald i SmartThings-appen Enhet vald i SmartThings-appen

Steg 2. Tryck Enhet.

Per enhetstyp och AV har valts i menyn Lägg till enhet Per enhetstyp och AV har valts i menyn Lägg till enhet

Steg 3. Tryck Per enhetstyp och välj AV.

Samsung vald i menyn Lägg till enhet Samsung vald i menyn Lägg till enhet

Steg 4. Välj Samsung.

Godkänt vald Godkänt vald

Steg 5. Välj Godkänn.

Start vald Start vald

Steg 6. Tryck Start.

Plats och rum har valts i SmartThings-appen Plats och rum har valts i SmartThings-appen

Steg 7. Välj Plats och Rum för din Soundbar.

Soundbars förberedelse sida visas Soundbars förberedelse sida visas

Steg 8. Vänta tills Samsung Soundbar har registrerats på ditt Samsung-account.

Obs:

• Om du har problem med din Samsung Smart TV bör du alltid kontrollera om det finns programuppdateringar tillgängliga, eftersom de kan innehålla en lösning på problemet.
  • Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion