Hur du lägger till din TV i SmartThings-appen

När du lägger till din TV i SmartThings-appen kommer du enkelt kunna styra TV:ns olika funktioner utan att behöva använda fjärrkontrollen. Dessutom kan du njuta av allt ditt innehåll genom att enkelt ansluta TV:n till andra enheter i huset, till exempel din Soundbar eller dina Bluetooth-hörlurar. Njut av din Samsung Smart TV på ett ännu smartare sätt med SmartThings-appen.

Det kan hända att du lämnar huset och glömmer att stänga av TV:n eller att du vill styra TV:n i vardagsrummet från ett annat rum. SmartThings-appen är en mycket smart lösning som tillåter dig att enkelt styra en mängd olika IoT-enheter på ett och samma ställe. Smart TV-apparater kan också styras när som helst och var som helst via SmartThings-appen.

Innan du ansluter din mobila enhet till TV:n bör du först se till att följande villkor är uppfyllda.

Kontrollera din mobila enhets operativsystem

• SmartThings-appen är kompatibel med telefoner med Android 6.0 eller högre och iOS 10.0 eller högre.

Anslut dina enheter till samma nätverk

• Enheterna måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
  • På din mobiltelefon trycker du på Inställningar > Anslutning > Wi-Fi > Välj en router för anslutning.

Obs: TV-apparater med Bluetooth som är tillverkade efter 2017 har en BLE-funktion (Bluetooth Low Energy), vilket gör att du kan söka efter och konfigurera enheter utan att vara ansluten till samma nätverk.

Installera SmartThings-appen

• Ladda ner och installera SmartThings-appen från app-butiken.
  • Använd sökordet SmartThings för att hitta appen.

Konfigurera ditt Samsung-account

• Du måste logga in på ett Samsung-account för att kunna använda SmartThings-appen.
  • Mobiltelefonen och TV:n måste vara inloggade på samma Samsung-account för att kunna kopplas ihop.
  • Om du har en Samsung-smartphone kan du gå in på Inställningar för att lägga till ditt Samsung-account. Du kommer då automatiskt bli inloggad på ditt Samsung-account.

När du aktiverar SmartThings-appen på din mobila enhet kommer den automatiskt upptäcka den närmaste Samsung Smart TV:n och ett popup-fönster kommer visas för registrering.

1 Slå på TV:n och starta SmartThings-appen.
SmartThings-appens startsida
2 När popup-fönstret visas trycker du på Lägg till nu.
Lägg till är nu valt i SmartThings-appen
3 Tryck Start.
Start valt i SmartThings-appen
4 Välj Plats och Rum för TV:n. Vänta tills registreringsprocessen är slutförd.
Plats och rum markerade i SmartThings-appen

Om SmartThings-appen på din mobila enhet inte upptäcker TV:n automatiskt bñr du registrera TV:n manuellt i appen.

1 Öppna SmartThings-appen och tryck sedan Lägg till (plus-ikonen).
Plus-ikonen (Lägg till) har valts i SmartThings-appen
2 Tryck Enhet.
Enhet vald i SmartThings-appen
3 Välj Per märke.
Per Märke har valts i menyn Lägg till enhet
4 Välj Samsung.
Samsung vald i menyn Lägg till enhet
5 Välj TV.
TV vald
6 Tryck Start.
Start vald
7 Välj Plats och Rum för TV:n.
Plats och rum har valts i SmartThings-appen
8 Slå på TV:n med fjärrkontrollen.
Bild med instruktioner om hur du slår på TV:n
9 Tryck OK på din TV.
Bild med instruktioner för att välja OK på din TV
10 Ange PIN-koden som visas på TV-skärmen.
Bild med PIN-kod som anges i SmartThings-appen
11 Vänta tills TV:n har registrerats på ditt Samsung-account.
Bild med instruktioner om att TV:n registreras på ditt Samsung-account
12 Ange namn för TV:n och tryck på Klart. Registreringen är nu slutförd.
Klar vald

Obs:

Om din TV är tillverkad 2016 eller tidigare och du loggar in på TV:n med samma Samsung-account som SmartThings-appen, kommer enheten registreras automatiskt.

TV-apparater som tillverkats efter 2017 kommer att visa ett pop-up fönster där PIN-koden måste anges.

Om du vill se om din TV stöder SmartThings-appen följer du stegen nedan.

1 Öppna SmartThings-appen och tryck på Lägg till (plus-ikonen).
Plus-ikonen (Lägg till) har valts i SmartThings-appen
2 Välj Enhet.
Enhet vald i SmartThings-appen
3 Tryck Per märke och välj Samsung.
Per märke och Samsung har valts i menyn Lägg till enhet
4 Välj Enhet som stöds.
TV vald i SmartThings-appen

Obs:

• Om du har problem med din Samsung Smart TV bör du alltid kontrollera om det finns några programuppdateringar tillgängliga, som kan lösa problemet.
  • Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.