Hur du använder din kyl/frys med SmartThings

Anslut din Samsung kylskåp/frys till SmartThings-appen och hantera det med en enda fingertryckning. SmartThings-appen kan bl.a. hjälpa dig att ställa in kyltemperaturen och hitta den mest effektiva funktionen för att hålla din mat fräsch.

Upplev SmartThings olika funktioner

SmartThings-appen är en enkel och smidig fjärrkontroll för dina hemenheter. Anslut ditt Samsung-kylskåp till SmartThings-appen på din mobiltelefon för att kunna använda alla bekväma kylskåpsfunktioner. Välj de funktionskategorier som du vill ha och hantera sedan inställningarna.

Kontrollera att din kyl/frys och din mobilenhet är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk innan du börjar. Alla funktioner är tillgängliga med en Wi-Fi-anslutning. Synkronisera också ditt Samsung account och SmartThings-appen med ditt kylskåp.

Observera att SmartThings-appens anslutning och tillgängliga funktioner kan variera beroende på kyl/frys-modell.

1samsung kyl/frys med smartthings

Använd SmartThings kylskåpsfunktioner

Kategorierna på SmartThings hemskärm kan variera beroende på lokala förhållanden och/eller enhetsmodell.

Tryck på kylskåps-ikonen och sedan på de tre vertikala prickarna längst upp till höger på skärmen för att hantera de grundläggande inställningarna.

• App inställningar: Sök och välj land och plats.
  • Strömmätare: Här kan du övervaka strömförbrukningen med hjälp av strömmätaren.
  • Självdiagnos: Du kan kontrollera felsökningsinstruktionerna direkt i din mobiltelefon.
  • Information: Här kan du kan se modellnummer, information och enhetstyp.
kyl och frysinställningar på smartthings-appen

1. Temperatur

Ställ in temperaturen för kylskåp och frys.

temperaturinställningar för kyl/frys på smartthings-appen temperaturinställningar för kyl/frys på smartthings-appen

Tryck på Kylskåp eller Fryslängst upp på skärmen för att ställa in önskad temperatur.

temperaturinställningar för kyl/frys på smartthings-appen temperaturinställningar för kyl/frys på smartthings-appen

Du kan välja önskad temperatur för Kylskåp.

temperaturinställningar för kyl/frys på smartthings-appen temperaturinställningar för kyl/frys på smartthings-appen

Du kan välja önskad temperatur för Frys .

2. Välj Driftläge

Du kan välja driftläge beroende på vilken typ av mat du ska förvara.

val av driftläge med smartthings val av driftläge med smartthings

Tryck på Flex Crisper för att välja Kylskåpets driftläge.

val av kylskåpets driftläge med smartthings val av kylskåpets driftläge med smartthings

Välj driftläge och tryck på OK.

val av kylskåpets driftläge med smartthings val av kylskåpets driftläge med smartthings

Tryck påCool Select+ (FlexZone) för att välja driftläge för Frys.

val av kylskåpets driftläge med smartthings val av kylskåpets driftläge med smartthings

Välj driftläge och tryck sedan på OK.

3. Power cool / Power freeze

Om du vill kyla ner maten snabbt, för en optimal fräschhet, kan du använda Power cool/Power Freeze. Kall luft blåser då in i kylskåpet för att snabbt, men tillfälligt, sänka kylskåpets innetemperatur till 1 °C.

samsung kylskåpets power-cool funktion

4. Matlista

Du kan skapa och hantera en lista med den mat som förvaras i ditt kylskåp.

kylskåpets matlista med smartthings kylskåpets matlista med smartthings

Tryck på Lägg till artiklar.

kylskåpets matlista med smartthings kylskåpets matlista med smartthings

Välj Plats där du vill förvara maten.

kylskåpets matlista med smartthings kylskåpets matlista med smartthings

Du kan ta en bild av varje livsmedel, registrera tgångsdatum, och ställa in en Påminnelse om utgångsdatum . När du ställer in Påminnelsen om utgångsdatum, utgångsdatum informerar appen den dig om den återstående tiden för livsmedlet.

• Ismaskin: Du kan slå på eller stänga av ismaskinen och kontrollera de aktuella inställningarna för funktionen. Du kan också kontrollera istillverkningens status och framsteg.
  • Alarm: Ställ in Dörröppningslarm, byte av vattenfilter, ovanligt hög temperatur, m.m.
  • HomeCare Wizard: Du kan se enhetshanteringens veckorapport.
smartthings-appens homecare wizard

Obs:

• Tillgängliga funktioner kan variera beroende på land, tjänsteleverantör, nätverksmiljö eller produkt.
  • Innan du provar app-anslutningen bör du se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen.
  • Skärmbilderna i det här innehållet kan variera beroende på enhetsmodell.