Hur du avbryter torkningen när maskinen är i drift

Ibland kan det hända att du måste avbryta torkprogrammet innan maskinen är klar. Läs nedan om hur du gör. Var extra försiktig när du hanterar torktumlaren eftersom maskinen kan vara väldigt varm, speciellt direkt efter programmet avslutats

Försiktighetsåtgärder

• Det rekommenderas att inte avbryta torkningen under drift. Om det inte finns några brådskande skäl att avsluta torkprogrammet rekommenderas det att låta programmet avsluta själv.
  • Om du ändå behöver stoppa torkningen under drift, tryck på ström-knappen för att stänga av torktumlaren. Programmet stoppas och cykeln avslutas.
  • Av säkerhetsskäl stoppas inte programmet direkt, även om du stänger av strömmen.
  • Om du avslutar torkprogrammet i förtid kan det hända att du inte blir nöjd med torkresultatet (kläderna kan fortfarande vara fuktiga).
  • För bästa resultat ska du följa rekommendationerna för lastvikt för varje torkprogram.
  • Sensorprogrammen kan öka eller minska tiden beroende på hur torr lasten är.
  • De manuella torkprogrammen bör köras hela den inställda tiden.

Hur du avbryter torkprogrammet på en kombinerad Tvätt / tork

• Du kan avbryta torkningen genom att trycka på ström-knappen. Programmet kommer då stoppas. Av säkerhetsskäl stannar dock inte maskinen omedelbart.
  • Tecknet "HOT" kommer att visas på apparatens display och nedkylningen pågår tills torktumlarens temperatur är under 50 grader’.
  • Strömmen stängs automatiskt av så fort temperaturen sjunker under 50 grader.
Avsluta torkprogrammet.

Obs:

• Kontrollpanelens utseende kan skilja sig från din modell.
  • Den här bilden är bara ett exempel på engelska. Den finns även tillgänglig på ditt språk.

Hur du avbryter torkprogrammet på en torktumlare

• Du kan avbryta torkprogrammet genom att trycka på ström-knappen. Programmet kommer då stoppas och maskinen stängs av.
  • När du stänger av maskinen under programmet måste du vara extra försiktig när du rör dörren då tumlaren är extremt varm inuti.
  • Var försiktig när du tar ut kläderna efter torkning. Klädernas metalldetaljer, som blixtlås, krokar och knappar, kan vara extremt varma och leda till brännskador.
  • Om du stänger av maskinen under drift kommer torktumlare med dörrlåsfunktion hålla dörren låst. I detta fall öppnas dörren först när du slår på strömmen igen.