Användarhandbok för kompassappen i Galaxy Watch

Samsungs kompassapp visar i vilken riktning Galaxy Watch är vänd och hjälper dig att hitta var du befinner dig och i vilken riktning. Följ instruktionerna nedan för att se till att kompassappen är korrekt kalibrerad och redo när du behöver den.

En backpacker står på klippig terräng överlagd med en bild av kompassappen i Samsung Galaxy Watch.

Obs! Galaxy Watch kompassapp är endast tillgänglig för Watch4-serien, Galaxy Watch5-serien, Galaxy Watch 6-serien.

Kalibrering av kompassen på en Samsung Galaxy Watch

Innan du använder kompassappen på Samsung Galaxy Watch måste den kalibreras.

Så här kalibrerar du Samsungs kompassapp:

Samsungs kompassapp på en Galaxy Watch. Samsungs kompassapp på en Galaxy Watch.

Steg 1. Navigera till Samsung Kompass-appen på Galaxy Watch och öppna den.

Kalibrera Samsungs kompassapp. Kalibrera Samsungs kompassapp.

Steg 2. Svep till och tryck på Kalibrera.

Instruktioner för att kalibrera Samsungs kompassapp. Instruktioner för att kalibrera Samsungs kompassapp.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen för att kalibrera klockan.

Obs! För att kalibreringen ska lyckas bör du vara en bit ifrån allt magnetiskt, som trådlösa laddare, och ta bort ditt D-Buckle Sportband. Appen fungerar inte på rätt sätt om den är felkalibrerad.

Se dina nuvarande riktningar, lutning och plats

Kompassskärm som visar orientering. Kompassskärm som visar orientering.

Orientering: Huvudkompassskärmen visar klockans aktuella orientering i riktning och grader i mitten av klockans urtavla.

Samsungs kompassapp med lutningsgrad. Samsungs kompassapp med lutningsgrad.

Lutningsinformation: Svep uppåt på kompassskärmen så visas lutningsgraden.

Exakt platsinformation:

Hitta din plats med Samsungs kompassapp. Hitta din plats med Samsungs kompassapp.

Steg 1. Genom att rulla ner och trycka på Plats hittar du information om din exakta plats.

Platsinställningar i Samsungs kompassapp. Platsinställningar i Samsungs kompassapp.

Steg 2. Tryck på Använd exakt plats och välj sedan en av behörighetsalternativen på skärmen.

Platsinformation på Galaxy Watch. Platsinformation på Galaxy Watch.

Steg 3. När kompassen hittar din plats visas platsinformationen som altitud eller barometriskt tryck.

Kompassens noggrannhet

Noggrannheten hos Samsung Galaxy Watch kompassapp kan påverkas negativt av magnetiska störningar som finns på platser som tätbefolkade städer, parkeringsgarage, inomhus och inuti bilar. För bästa resultat bör appen användas utomhus och på avstånd från höga byggnader.

Obs! Bär inte D-Buckle Sportband på din Galaxy Watch när du använder den här appen eftersom D-Buckle Sportbandet har en magnetisk spänne som kan störa appens förmåga att fungera som avsett.

Ytterligare kompassinställningar

Magnetisk norr eller rättvisande norr:

Galaxy Watch Kompass-appen är som standard inställd på magnetiska norr. Om du vill ställa in kompassen på rättvisande norr, följer du instruktionerna nedan:

Kompassappens inställningar Kompassappens inställningar

Steg 1. Svep till och tryck på Inställningar.

Kompassapp inställningar för norr. Kompassapp inställningar för norr.

Steg 2. Tryck på Norr och välj Rättvisande norr. Svep sedan åt höger två gånger. Tryck på Kalibrera och följ anvisningarna på skärmen.