Galaxy-enheten blir långsam, fryser eller visar annonser efter installation av appar från tredje part

Om du nyligen har installerat en app från tredje part på din Galaxy kan popup-fönster eller meddelanden visas ofta som "kan göra att det går långsammare", "batteriet laddas ur snabbt", "dåligt med lagringsutrymme", "enheten blir varm" eller "telefonen är farlig". Du kan använda funktionen Enhetsvård för att optimera mobilen genom att sätta onödiga appar från tredje part i viloläge, söka efter skadlig kod, kontrollera batterianvändningen och frigöra lagringsutrymme. Du kan också avinstallera problematiska eller skadliga appar.

Galaxy-telefon med en varnings-popup

Obs! Galaxy Store och Play Store bör användas för att installera godkända appar på din Galaxy.

Popup-annons från tredje part.

Du kan använda aviseringar om enhetsvård för att hålla koll på appar från tredje part som kan vara installerade på mobilen. Enhetsvård söker efter skadliga appar och meddelar dig sedan med aviseringar.

Kontrollera vilande appar

Popupfönster med Enhetsvård-avisering Popupfönster med Enhetsvård-avisering

Steg 1. Dra nedåt från toppen av skärmen för att öppna meddelandefältet och tryck sedan på Enhetsvård-avisering.

Lista över appar i dvala Lista över appar i dvala

Steg 2. Kontrollera listan över vilande appar.

Ta bort appar

Popupfönster med Enhetsvård-avisering Popupfönster med Enhetsvård-avisering

Steg 1. Dra nedåt från toppen av skärmen för att öppna meddelandefältet och tryck sedan på Enhetsvård-avisering > Visa appar.

Lista över appar Lista över appar

Steg 2. Kontrollera listan över appar och välj sedan den app du vill ta bort. Tryck på Avinstallera.

Popupfönster med bekräftelse för borttagning av app Popupfönster med bekräftelse för borttagning av app

Steg 3. Tryck på OK.

Om du av misstag raderade Enhetsvård-aviseringen kan du fortfarande söka efter och ta bort skadliga appar från din Galaxy med hjälp av menyn Enhetsvård och diagnostikfunktionen. Appen måste dock sättas i viloläge i Enhetsvård innan du kan visa den.

Kontrollera vilande appar

Alternativet Enhetsvård i Inställningar. Alternativet Enhetsvård i Inställningar.

Steg 1. Navigera till och öppna Inställningar > Batteri och enhetsvård.

Alternativet Batteri i Enhetsvård. Alternativet Batteri i Enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Batteri.

Alternativet Gränser för bakgrundsanvändning för Batteri Alternativet Gränser för bakgrundsanvändning för Batteri

Steg 3. Tryck på Gränser för bakgrundsanvändning.

Alternativet Vilande appar i Gränser för bakgrundsanvändning. Alternativet Vilande appar i Gränser för bakgrundsanvändning.

Steg 4. Tryck på Appar i viloläge och kontrollera sedan om den problematiska eller skadliga appen finns i listan.

Ta bort appen

Alternativet Enhetsvård i Inställningar. Alternativet Enhetsvård i Inställningar.

Steg 1. Navigera till och öppna Inställningar > Batteri och enhetsvård.

Alternativet Diagnostik i Enhetsvård. Alternativet Diagnostik i Enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Diagnostik.

Diagnostik om appsäkerhet i Diagnostik. Diagnostik om appsäkerhet i Diagnostik.

Steg 3. Tryck på Diagnostik om appsäkerhet.

Popupfönster med bekräftelseom om borttagning av app Popupfönster med bekräftelseom om borttagning av app

Steg 4. Kontrollera listan över appar och välj sedan den app du vill ta bort. Tryck på Avinstallera > OK.

Även om du inte har fått Enhetsvårds-aviseringar om skadliga appar kan du fortfarande avinstallera oönskade appar från din Galaxy-enhet. Om du inte hittar appen på skärmen Appar kan du använda app-menyn i Inställningar.

Alternativet Appar i Inställningar. Alternativet Appar i Inställningar.

Steg 1. Navigera till och öppna Inställningar > Appar.

Lista över appar. Lista över appar.

Steg 2. Välj den app du vill ta bort.

Knappen Avinstallera på App-data. Knappen Avinstallera på App-data.

Steg 3. Tryck på Avinstallera > OK.