Skydda din Galaxy-enhet med den nya funktionen Automatisk blockerare

Operativsystemet One UI 6 (Android-version 14) erbjuder förbättrad säkerhet genom en funktion som kallas Automatisk blockerare, som finns i inställningarna för säkerhet och integritet. När Automatisk blockerare är aktiverad skyddar den din Galaxy-enhet och dina data genom att förhindra installation av appar från obehöriga källor, kontrollera att det inte finns skadlig programvara och blockera skadlig aktivitet.

Samsung Galaxy-telefon med ikonen för säkerhet och integritet.
Skärm med inställningar för Automatisk blockerare. Skärm med inställningar för Automatisk blockerare.

Steg 1. Aktivera Automatisk blockerare genom att gå till Inställningar > Säkerhet och integritet > Automatisk blockerare > .

McAfee slutanvändarlicens och McAfee integritetspolicyavtal. McAfee slutanvändarlicens och McAfee integritetspolicyavtal.

Steg 2. Granska och Acceptera slutanvändarlicensen och integritetspolicyn. Observera att det här popup-fönstret kanske inte visas beroende på ditt land eller din region.

Obs! När Automatisk blockerare är aktiverad kan "Installera okända appar" inte köras och "Appskydd" kan inte inaktiveras.

Med Automatisk blockerare skyddas din enhet och dina data från skadliga appar genom att endast tillåta installation av appar från godkända butiker. Om du försöker installera appar från okända eller ej godkända källor får du en popup-varning som förhindrar att du fortsätter med installationen.

Pop-up varning för installation av app från okänd källa.

Obs! Inställningsmenyn "Installera okända appar" är inaktiverad och kan inte ändras när Automatisk blockerare är aktiverad.

”Appskydd” aktiveras automatiskt när Automatisk blockerare är påslagen. Denna inställning ger extra skydd mot virus och spionprogram genom att utföra säkerhetskontroller och skanna efter misstänkt aktivitet varje gång en ny app installeras. Om säkerhetsproblem upptäcks får du en varning och ges möjlighet att blockera installationen av problematiska appar.

"Skärm med inställningar för Appskydd."

Obs! Inställningen "Appskydd" är aktiverad och kan inte stängas av medan Automatisk blockerare är på.

Automatisk blockerare ser till att skadliga laddare, datorer och enheter inte kan skicka kommandon till din Galaxy när den är ansluten via en USB-kabel. Denna säkerhetsåtgärd förhindrar obehörig åtkomst och manipulation av din enhet och data genom USB-kommandon.

Funktionen "Blockera kommandon via USB-kabel" i inställningarna för Automatisk blockerare.

Ett av de avancerade inställningsalternativen i Automatisk blockerare är möjligheten att aktivera "Skydd för meddelandeprogram". Samsung Message Guard blockerar bilder som misstänks innehålla skadligt medieinnehåll eller skadlig programvara i meddelandeappar, inklusive appar från tredje part, för att säkerställa att din enhet och dina data är väl skyddade.

Alternativet "Skydd för meddelandeprogram" i de avancerade inställningarna för Automatisk blockerare.

Obs! Denna inställning gäller för program från tredje parter.

En annan avancerad inställningsmöjlighet som Automatisk blockerare erbjuder är att blockera programuppdateringar som överförs via en USB-kabel. Denna funktion förhindrar att skadlig systemprogramvara installeras från en källa som är fysiskt ansluten till din enhet.

Alternativet "Blockera programuppdateringar per USB-kabel" i avancerade inställningar för Automatisk blockerare.