Så snabbladdar du din telefon trådbundet eller trådlöst

Galaxy S22- och Galaxy S23-serierna har inte bara stöd för trådbunden laddning utan även enkel och bekväm trådlös laddning. Läs guiden nedan för mer information om de olika alternativen för snabbladdning och hur du använder funktionen trådlös strömdelning.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Ladda din telefon med snabb och supersnabb trådbunden laddning, eller snabb trådlös laddning

Galaxy S22 och s23-serierna har stöd för Snabbladdning och Snabb trådlös laddning, perfekt för lägen när du behöver din telefon omgående.

Supersnabb laddning är endast tillgänglig för vissa telefoner och du måste använda laddaren och en 25W- eller 45W-väggladdare från Samsung.

• Snabbladdning: För att använda funktionen snabbladdning, använd en laddare som har stöd för Adaptiv snabbladdning.
  • Snabb trådlös laddning: För att använda snabb trådlös laddning, använd laddare och komponenter som stöder funktionen. Vi rekommenderar att du använder en 25 W-laddare för Galaxy S22/S23 (batterikapacitet på  3700 mAh) och en 45 W-laddare för Galaxy S22+/S23+ och Galaxy S22/S23 Ultra (batterikapacitet på 4500-5000 mAh).
  • Supersnabb laddning: För att använda funktionen supersnabb laddning, använd en USB PD (Power Delivery) laddare som har stöd för supersnabb laddning. Vi rekommenderar att du använder en 25 W-laddare för S22/S23 (batterikapacitet på 3700 mAh) och en 45 W-laddare för Galaxy S22+/S23+ och Galaxy S22/S23 Ultra (batterikapacitet på 4500-5000 mAh).

Du kan även få mer information om att köpa laddare till din enhet på Samsung.se.

Snabbladdare Snabbladdare

Snabbladdare

25W rekommenderas för S22 / S23
45W rekommenderas för S22 / S23 Plus & Ultra

Trådlös snabbladdare Trådlös snabbladdare

Trådlös snabbladdare

25W rekommenderas för S22 / S23
45W rekommenderas för S22 / S23 Plus & Ultra

Supersnabb laddare Supersnabb laddare

Supersnabb laddare

25W rekommenderas för S22 / S23
45W rekommenderas för S22 / S23 Plus & Ultra

Observera:

• Om laddarens strömstyrka inte är tillräcklig kan inte  funktionerna för Snabb och Supersnabb laddning aktiveras.
  • Den här funktionen är kanske inte tillgänglig om adaptern inte är Samsung-godkänd.
  • Laddningen av batteriet går snabbare om enheten eller dess skärm är avstängd.
  • Du kan inte använda den inbyggda funktionen för Snabb/Supersnabb laddning när du använder en vanlig batteriladdare.
  • Om enheten blir varm, eller om temperaturen i omgivningen stiger, kan det hända att laddningshastigheten automatiskt minskar. Detta är normalt och skyddar din enhet från skador.
  • Strömadaptrar och datakablar säljs separat. För funktionen supersnabb laddning rekommenderar vi att du använder en 45W strömadapter från Samsung och en Type-C eller Type-C 5A kabel.
aktivera snabbladdning steg 1 aktivera snabbladdning steg 1

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Batteri och enhetsvård.

aktivera snabbladdning steg 2 aktivera snabbladdning steg 2

Steg 2. Tryck Batteri.

aktivera snabbladdning steg 3 aktivera snabbladdning steg 3

Steg 3. Tryck Fler batteriinställningar.

aktivera snabbladdning steg 4 aktivera snabbladdning steg 4

Steg 4. Tryck på knappen bredvid Snabbladdning, Supersnabb laddning, eller Snabb trådlös laddning.

Obs:

• Du kan inte aktivera eller avaktivera den här funktionen när du laddar din enhet.

Ladda en annan enhet med Trådlös strömdelning

Du kan ladda en annan enhet med din enhets batteri. Med hjälp av funktionen Trådlös strömdelning kan du trådlöst ladda en annan Galaxy-telefon, Galaxy-klocka eller Galaxy-hörlurar. Allt du behöver göra är att placera enheterna intill varandra. Du kan till och med ladda en annan enhet samtidigt som du laddar din telefon. För att aktivera Trådlös strömdelning, följ stegen nedan.

Steg 1. Svep nedåt för att öppna Aviseringspanelen.

Steg 2. Tryck på ikonen Trådlös strömdelning för att aktivera funktionen.

aktivera trådlös strömdelning

Obs: Om ikonen Trådlös strömdelning inte är synlig, tryck på ikonen med plustecken och dra ikonen Trådlös strömdelning till Snabbpanelen.

Steg 3. Lägg enheten du vill ladda i mitten av din telefon, så att enheternas baksidor ligger mot varandra. När laddningen startar hörs ett aviseringsljud eller en vibration. Ta bort den andra enheten från din telefon när du har laddat färdigt.

aktivera trådlös strömdelning 2

Obs:

• Beroende på vilka slags tillbehör eller skydd som används kan det hända att Trådlös Strömdelning inte fungerar korrekt. Vi rekommenderar att du tar bort alla eventuella tillbehör eller skydd innan du använder den här funktionen.
  • Strömdelningen pågår tills enheten som laddas når minst 30 %. Därefter avbryts laddningen.
  • Justera enheterna för att säkerställa att anslutningen är bra, eftersom spolen för trådlös laddning sitter på olika ställen beroende på enhet.
  • Använd inte någon av enheterna under laddningen och flytta inte på dem.
  • Endast enheter som har stöd för trådlös laddning kan användas.
  • En del funktioner är inte tillgängliga under strömdelning.
  • Det kan hända att den andra enheten laddas med mindre ström än vad din telefon delar till den.
  • Om du laddar en annan enhet samtidigt som du laddar din egen, kan laddningshastigheten minska och enheten kanske inte laddas korrekt, beroende på typ av laddare.
  • Hastigheten och effektiviteten på laddningen kan också variera beroende på enhetens skick och på dess omgivning.
  • När du laddar trådlöst, se till att det inte finns några främmande föremål, som t.ex. kreditkort, ringar eller metallfodral mellan enheten och laddaren.

Du kan ställa in enheten så att den slutar dela ström när den återstående batteritiden sjunker under en viss nivå.

gräns för trådlös strömdelning steg 1 gräns för trådlös strömdelning steg 1

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Batteri och enhetsvård.

gräns för trådlös strömdelning steg 2 gräns för trådlös strömdelning steg 2

Steg 2. Tryck Batteri.

gräns för trådlös strömdelning steg 3 gräns för trådlös strömdelning steg 3

Steg 3. Tryck Trådlös strömdelning.

gräns för trådlös strömdelning steg 4 gräns för trådlös strömdelning steg 4

Steg 4. Tryck Batterigräns, och ange sedan en gräns.

Vi rekommenderar att du använder Samsung-godkända batterier, laddare och kablar som är designade speciellt för din enhet. Inkompatibla batterier, laddare eller kablar kan orsaka allvarliga skador på din enhet.

• Om du ansluter telefonen felaktigt till laddaren kan du orsaka allvarliga skador på enheten. Skador som uppstår på grund av felaktig användning täcks inte av garantin.
  • Använd bara USB Type-C kablar som följde med enheten. Enheten kan ta skada om du använder Micro USB-kablar.
  • Om du laddar enheten när den multifunktionella kontakten är fuktig, kan enheten skadas. Torka alltid av den multifunktionella kontakten ordentligt innan du laddar enheten.
  • Koppla ur laddaren när du inte använder den, så sparar du energi. Laddaren har ingen avstängningsknapp, så för att undvika att slösa på energi måste du ta bort laddaren eluttaget när du inte använder den. Låt laddaren ligga i närheten av eluttaget så har du den nära till hands när du behöver ladda.
  • Använd alltid en godkänd trådlös eller trådbunden laddare när du ska ladda din enhet, så att den laddas snabbt och korrekt.
  • Om batteriet är helt urladdat, kan enheten inte startas direkt när laddaren ansluts. Låt det tomma batteriet ladda i några minuter innan du startar enheten.
  • Om du använder flera appar samtidigt, nätverksappar, eller appar som kräver anslutning till en annan enhet, kommer batteriet att ladda ur snabbare. För att undvika att förlora data under överföringar, ladda alltid ditt batteri fullt innan du använder dessa typer av appar.
  • Användning av en annan strömkälla än en laddare, till exempel en dator, kan göra att laddningen går långsammare eftersom strömstyrkan är lägre.
  • Enheten kan användas när den laddas, men då kan det ta längre tid innan batteriet är helt laddat igen.
  • Om enheten får en ojämn strömförsörjning under laddningen, kan det hända att pekskärmen inte fungerar. Om detta händer, koppla ur laddaren från enheten.
  • Laddaren och enheten kan bli varma under tiden laddningen pågår. Detta är normalt och kommer inte att påverka enhetens livslängd eller prestanda. Om batteriet blir varmare än vanligt, kan det hända att laddaren upphör att ladda.
  • Om enheten inte laddar korrekt, ta med dig enhet och laddare till ett Samsung Servicecenter.
  • När du laddar trådlöst, se till att det inte finns några främmande föremål, som t.ex. kreditkort, ringar eller metallfodral mellan enheten och laddaren.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.