Hur du tar bort annonser på låsskärmen

Samsung lägger inte annonser på din hem- eller låsskärm. Annonser kommer från tidigare nedladdade, gemensamma appar. Ibland kan du se annonser på låsskärmen när du inte ens använder mobilen. Du kan undkomma dessa annonser genom att prova metoderna nedan.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara är uppdaterad till den senaste versionen. Uppdatera din mobila enhets programvara i följande ordning.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

En nyligen hämtad app kan orsaka annonserna

Om du har börjat se annonser på din Android-låsskärm på senaste tiden är det stor chans att en nyligen hämtad app är skyldig till denna oförskämda handling. Du kan enkelt kontrollera nyligen aktiverade appar och avinstallera dem i Play Store.

Steg 1. Gå till Google Play Store.

Steg 2. Tryck på Meny > Mina appar & spel.

hur jag går till mina appar och spel

Steg 3. Tryck på Installerade > sortera efter Senast använda.

sortera efter senast använd

Steg 4. Välj en av de nyligen använda apparna och tryck på Avinstallera för att ta bort appen.

Notera: Ficklampan, batterioptimeringen eller väderappar orsakar ofta annonser på låsskärmen. Försök att ta bort dessa typer av appar först på din mobila enhet och se om problemet kvarstår.

Android-virus är inte särskilt ovanliga, särskilt när det kommer till oaktsamma programinstallationer från okända källor. För att undvika oönskade program och skadeprogram, ska du kontrollera att du laddar ned appar från ansedda källor. Andra tips från experterna inkluderar:

• Kontrollera appens behörigheter: ge aldrig en app behörighet till administratörsrättigheter.
  • Läs onlinerecensioner: men inte på de officiella källorna då hackare kan lägga upp falska recensioner.
  • Se till att din Android är uppdaterad med de senaste programfixarna.
  • Undvik appar från okända utgivare.

Google Play-policyn anger tydligt att appen inte får innehålla falska annonser eller annonser som kan orsaka obehag. Annonser kan endast visas i den app som används. Generellt sett anses annonser som visas i en app vara en del av appen. Därför måste annonser som visas i appen uppfylla alla Googles policyer.

Om du identifierar olämpliga annonser i en app och misstänker att det är en överträdelse av Play Stores villkor och tjänster, kan du rapportera det till Play Store.

Steg 1. Gå till appens installationssida i Google Play Store.

Steg 2. Tryck på Fler alternativ (tre vertikala prickar) > Tryck på Markera som olämplig.

hur du hittar knappen för att markera som olämplig

Notera: Enhetens skärmbilder och meny varierar beroende på enhetsmodell och programvaruversion.