Hur man använder Galaxy S23-föremålsborttagning

Föremålsborttagning är en fotoredigeringsfunktion i Galaxy som du kan använda för att välja och ta bort oönskade föremål från bilder. Utöver föremålsborttagning finns Ta bort skugga/Ta bort ljusreflektion som använder AI för att analysera bilder för att hitta oönskade skuggor och ljusreflektioner och ta bort dem automatiskt. I uppdateringen till One UI 5.1 har Föremålsborttagning optimerats för att förbättra behandlingshastigheten, upplösningen och bildkvaliteten, vilket tar funktionen Föremålsborttagning till en ny nivå med Galaxy S23.

Bild av foton med och utan reflektioner, med ikonen för borttagning.

Så använder du Galaxy-föremålsborttagning

Bild av föremål som tas bort från ett foto.

Med Föremålsborttagning kan du välja och ta bort föremål i en bild samtidigt som verktyget ser till att bästa möjliga bildkvalitet bibehålls.

• Så tar du bort föremål
Bild av Galleri-ikonen Bild av Galleri-ikonen

Steg 1. Öppna Galleri.

Bild med Redigera-ikonen markerad. Bild med Redigera-ikonen markerad.

Steg 2. Välj en bild och tryck på Redigera-ikonen.

Bild på Mer-ikonen i Redigera bild.  Bild på Mer-ikonen i Redigera bild.

Steg 3. Tryck på Fler inställningar-ikonen.

Bild på Föremålsborttagning-ikonen. Bild på Föremålsborttagning-ikonen.

Steg 4. Tryck på ”Objektradering”.

Bild på Borttagning-ikonen med föremålen som ska tas bort markerade. Bild på Borttagning-ikonen med föremålen som ska tas bort markerade.

Steg 5. Tryck på de föremål på bilden som ska tas bort och tryck därefter på ”Radera”.

Bild av foto efter att Borttagning har genomförts. Bild av foto efter att Borttagning har genomförts.

Steg 6. Borttagning har genomförts.

• Så tar du bort skuggor
Bild av skuggor som tas bort från ett foto.

Funktionen Skuggborttagning ser automatiskt skillnad mellan skuggor som behöver tas bort och skuggor som behöver lämnas kvar samtidigt som bästa möjliga bildkvalitet bibehålls.

Observera: Det kan finnas skillnader beroende på fotots egenskaper, t.ex. situationen då fotot togs.

Bild av Galleri-ikonen Bild av Galleri-ikonen

Steg 1. Öppna Galleri.

Bild med Redigera-ikonen markerad. Bild med Redigera-ikonen markerad.

Steg 2. Välj en bild och tryck på Redigera-ikonen.

Bild på Mer-ikonen i Redigera bild. Bild på Mer-ikonen i Redigera bild.

Steg 3. Tryck på Fler inställningar-ikonen.

Bild på Föremålsborttagning-ikonen. Bild på Föremålsborttagning-ikonen.

Steg 4. Tryck på ”Objektradering”.

Bild med alternativet Skuggborttagning markerat. Bild med alternativet Skuggborttagning markerat.

Steg 5. Tryck på ”Radera skuggor”.

Bild på foto efter att skuggborttagning har genomförts. Bild på foto efter att skuggborttagning har genomförts.

Steg 6. Skuggborttagning har genomförts.

• Så tar du bort ljusreflektioner
Bild av ljusreflektioner som tas bort från ett foto.

Funktionen Reflektionsborttagning identifierar automatiskt reflektioner som behöver tas bort samtidigt som bästa möjliga bildkvalitet bibehålls.

Bild av Galleri-ikonen Bild av Galleri-ikonen

Steg 1. Öppna Galleri.

Bild med Redigera-ikonen markerad. Bild med Redigera-ikonen markerad.

Steg 2. Välj en bild och tryck på Redigera-ikonen.

Bild på Mer-ikonen i Redigera bild. Bild på Mer-ikonen i Redigera bild.

Steg 3. Tryck på Fler inställningar-ikonen.

Bild på Föremålsborttagning-ikonen. Bild på Föremålsborttagning-ikonen.

Steg 4. Tryck på ”Objektradering”.

Bild med alternativet Reflektionsborttagning markerat. Bild med alternativet Reflektionsborttagning markerat.

Steg 5. Tryck på ”Radera reflexer”.

Bild av foto efter att Reflektionsborttagning har genomförts. Bild av foto efter att Reflektionsborttagning har genomförts.

Steg 6. Reflektionsborttagning har genomförts.

Expertsupport – certifierad av Samsung

Expertsupport – certifierad av Samsung