Hur man laddar sin Galaxy Watch Active

När du har laddat din Galaxy Watch Active kommer du att kunna använda den under väldigt lång tid. Du kan registrera aktiviteter under mer än 45 timmar. Den faktiska batteritiden beror på Wi-Fi-anslutningen, vilka appar som används och hur många samtal och meddelanden som tas emot och skickas. Nedan hittar du olika metoder för att ladda batteriet i Galaxy Watch Active.

Observera: Använd endast godkända laddare, batterier, kablar och laddningsdockor från Samsung eftersom utrustning från tredje part kan skada din Galaxy Watch Active.

Ladda med hjälp av laddningsdocka

Placera Galaxy Watch Active på laddningsstationen och ställ enheterna i linje med varandra så att klockans baksida ligger mitt på laddningsstationen.

Trådlös laddningsdocka

Du kan också ladda batteriet i Galaxy Watch Active via en kompatibel trådlös laddningsplatta eller en kompatibel enhet med liknande funktion.

Kompatibel trådlös laddningsdocka

Om klockan är avstängd kommer en blixt-ikon att visas på skärmen. Tryck på någon av knapparna på Galaxy Watch Active för att sätta igång klockan medan den ligger på den trådlösa laddaren, och kontrollera laddningsstatusen genom att trycka på skärmen.

Ladda med hjälp av Wireless PowerShare

Galaxy Watch Active kan dessutom laddas via den innovativa funktionen Wireless PowerShare. Den ger bland annat möjlighet att använda en Samsung Galaxy S10 som laddningsstation för din smarta klocka.

Följ nedanstående steg för att ladda den smarta klockans batteri via Wireless PowerShare:

1 Ta fram telefonens aviseringspanel genom att dra med två fingrar från skärmens övre del.
2

Tryck på ikonen Wireless PowerShare på att sätta igång den.

3 Placera din Galaxy Watch Active mitt på Galaxy S10:s baksida.
Laddning med Wireless PowerShare
4 Den blinkande blå lysdioden anger att Wireless PowerShare har aktiverats. När anslutning mellan enheterna har upprättats kommer telefonen att vibrera och en röd lysdiod tänds permanent.
5 Koppla ur båda enheterna så snart tillräckligt mycket laddning har överförts, och inaktivera därefter Wireless PowerShare-funktionen i din Galaxy S10.

Aktivera energisparläge

Om energisparläge aktiveras reduceras funktionerna enligt följande:

• Alla färger på skärmen visas i gråskala.
  • Wi-Fi-nätverket inaktiveras.
  • Alla funktioner utom samtal, meddelande och aviseringar begränsas.
  • Inga aviseringar för applikationer som kräver nätverksanslutningar tas emot.
  • Processorns prestanda begränsas.

Du kan aktivera energisparläget från Inställningar:

1 Tryck på Hem-knappen för att komma till appskärmen.
2 Tryck på ”Inställningar” och bläddra ner för att välja ”Batteri”.
Tryck på Inställningar
3 Välj ”Energisparläge” och bekräfta genom att trycka på bocken.
Bekräfta genom att trycka på bocken

Du kan också aktivera detta läge från aviseringspanelen:

1 Dra nedåt från övre delen av skärmen för att ta fram aviseringspanelen.
2

Tryck på ikonen Energisparläge och bekräfta genom att trycka på bocken.

Tryck på ikonen för Energisparläge

För att inaktivera läget trycker du på ”Stäng av” längst ner på skärmen med energisparläget och trycker på bocken.

Tryck på Stäng av

Alternativt kan du trycka på ikonen Energisparläge i aviseringspanelen igen för att inaktivera.