Köra självdiagnostik för eSIM på Galaxy Watch-serien

eSIM är ett bekvämt alternativ till fysiska SIM-kort för att komma åt mobilnätverk, särskilt när du reser utomlands. Ibland kan du dock stöta på problem när du använder eSIM-kort. Följ guiden nedan för självdiagnostisk testning av eSIM på Galaxy Watch för att identifiera potentiella problem.

En Galaxy-klocka med en bild av eSIM-chippet på urtavlan.

Uppdatera programvaran

Se till att programvaran på telefonen och Galaxy Watch är uppdaterade till den senaste versionen.

Skärm för uppdatering av programvara på Galaxy-telefon

Galaxy-telefon: Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering > Hämta och installera.
Obs! Beroende på din operatör eller modell kan du behöva trycka på Sök efter programvaruuppdateringar > Installera nu

Skärm för uppdatering av programvara på Galaxy Watch

Galaxy Watch: Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering > Hämta och installera.

Kör självdiagnostisk test för eSIM

Du kan diagnostisera eSIM-funktionen på Galaxy Watch med hjälp av Samsung Members-appen på telefonen.

Startsidan i Samsung Members-appen. Startsidan i Samsung Members-appen.

Steg 1. Öppna Samsung Members-appen på telefonen och tryck på Support.

Supportskärmen i Samsung Members-appen. Supportskärmen i Samsung Members-appen.

Steg 2. Välj din Galaxy Watch från listan under Diagnostik av ansluten enhet.

"Sätt igång"-meddelande på telefonen. "Sätt igång"-meddelande på telefonen.

Steg 3. Tryck på Installera för att ladda ner diagnostikprogramvaran > tryck på Sätt igång.
Obs! Installationen kan ta några minuter.

Lista över ikoner för diagnostiska tester. Lista över ikoner för diagnostiska tester.

Steg 4. Tryck på eSIM-ikonen för att köra diagnostiken. Resultatet visas på nästa skärm.

Obs! Självdiagnostik är tillgängligt på Galaxy Watch4 och senare.

Verifiera din eSIM-profil och Galaxy Watch-mobilplan

Om självdiagnostiken för eSIM misslyckas, ska du se till att eSIM-profilen har aktiverats i mobilabonnemanget och lagts till i appen Galaxy Watch Wearable.

Skärmen Galaxy eSIM-fel.

Gör så här för att verifiera att mobilavtalet för Galaxy Watch är aktiverad och eSIM är tillagt:

Galaxy Watch startsida. Galaxy Watch startsida.

Steg 1. Gå till Galaxy Wearable-appen > Klockinställningar.

Klockans inställningsskärm. Klockans inställningsskärm.

Steg 2. Skrolla ner och tryck på Mobilavtal, och välj sedan din mobila tjänsteleverantör.

Verifieringsskärm för mobilabonnemang. Verifieringsskärm för mobilabonnemang.

Steg 3. Om strömbrytaren är , har mobilavtalet för Galaxy Watch aktiverats.
Tryck sedan på Avtalsuppgifter för att verifiera att eSIM har lagts till i Galaxy Wearable-appen på Galaxy Watch.

* Observera att operatörerna som visas på bilden kan variera beroende på regionen.

Obs! Om dessa självdiagnoser inte löser eSIM-problemet kan du kontakta din tjänsteleverantör för att få hjälp.