Hur du använder 5G på din Galaxy-telefon

5G är nästa generationens nätverkstjänst som utvecklades efter 4G-nätverket (LTE). Med mobiltelefoner med 5G kan du njuta av snabbare nedladdningar, streaming i realtid och mycket mer. 5G är mycket mer än bara en hastighetsökning. Det är även grunden till självkörande bilar, förstärkt verklighet och andra spännande, trådlösa teknologier. Följ anvisningarna nedan för att lära dig använda 5G på din Galaxy-telefon.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ de här stegen för att uppdatera din mobila enhets programvara:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Vad är fördelarna med 5G och hur ansluter man till det?

5G kan teoretiskt sett uppnå en nätverkshastighet på 10 Gbps jämfört med 4G-nätverkets 10 Mbps. Det är otroligt snabbt, men det tillhandahåller inte bara en snabbare nätverkshastighet. Det hjälper även världen att bli mer uppkopplad genom Sakernas internet (Internet of Things, IoT). 5G är en revolutionerande teknologi som kopplar upp fler enheter och hjälper de att fungera samtidigt.

För att använda 5G-nätverket måste du ha en mobiltelefon och en nätverksleverantör som stöder 5G. Du måste även befinna dig i ett område med 5G-täckning. I detta fall kommer det automatiskt att ansluta till 5G. 5G-tjänster är begränsade till operatör och region, men fler och fler 5G-infrastrukturer byggs och fler operatörer kommer att stödja 5G.

5G.

Hur du felsöker din 5G-anslutning

Om du inte kan ansluta till 5G-nätverket ska du kontrollera anslutningsmetoderna nedan.

Om din telefon inte ansluter till ett 5G-nätverk trots att den stöder 5G kan det hända att 5G-tjänsten inte ingår i ditt dataabonnemang. Du kan endast använda tjänsten om du har ett 5G-dataabonnemang med din nätverksoperatör.

Kontakta din operatör för att kontrollera att du har rätt dataabonnemang. Se även till att du använder det SIM-kort som levererades med din telefon eller ett 5G-förenligt SIM-kort från din operatör. Äldre SIM-kort är ibland inte förenliga med 5G-abonnemang.

Du kan kontrollera nätverksläget för att säkerställa att 5G är aktiverat på din telefon. Följ stegen nedan.

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Anslutningar.

Steg 2. Välj Mobilt nätverk.

Steg 3. Tryck på Nätverksläge och välj sedan att ansluta till 5G.

Mobilt nätverksläge.

För närvarande är 5G-tjänster endast tillgängliga i vissa regioner, men fler regioner kommer att få täckning allteftersom 5G-infrastrukturen växer. Även om du befinner dig i ett område med 5G-täckning är det möjligt att du inte kan använda 5G-nätverket på grund av din nätverksleverantörs nätverksvillkor.

I detta avseende kommer vi att fortsätta förbättra nätverkskvaliteten hos våra 5G-tjänster genom en gradvis utökning av nätverkstäckningen. Kontakta din nätverksleverantör för mer information om 5G-nätverkstäckning.

När ett 5G-nätverk inte är tillgängligt utanför 5G-området återgår telefonen automatiskt till 4G- (LTE) eller 3G-hastighet. Kontrollera om telefonen visar en 5G-indikator i statuslisten. Om den inte gör det använder din telefon 4G (LTE) eller 3G.

Du kan läsa mer om indikatorikoner på din Galaxy-telefon, inklusive nätverksstatusindikatorn, på "Vad betyder de olika indikatorikonerna på din Galaxy-telefon" hos Samsung Support.

Om du inte kan ansluta till 5G-nätverket med någon av de ovanstående metoderna ska du stänga av och slå på telefonen igen. Följ stegen nedan för att starta om telefonen.

Steg 1. Svep nedåt på skärmen för att öppna Snabbpanelen.

Steg 2. Tryck på strömikonen och sedan på Starta om.

Steg för omstart.

Obs! Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du har problem med din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen. Läs mer om hur du skickar en felrapport.