Mät ditt EKG med Galaxy Watch-serien

Med Samsung Health Monitor-appen kan du använda din Galaxy Watch för att spela in och övervaka dina EKG-data (elektrokardiogram) så att du kan följa hjärtrytmen. Efter inspelningen kan du spara datan till din Galaxy-telefon och dela resultaten med dina läkare om det behövs. Granska våra tips och instruktioner för hur du använder detta användbara verktyg.

Samsung Galaxy Watch skärm för EKG-mätning.

Obs!

• Se till att din Galaxy Watch har uppdaterats till den senaste programvaruversionen. Informationen som samlas in från din klocka, Samsung Health Monitor-appen eller relaterad programvara är inte avsedd att diagnostisera, bota, mildra, behandla eller förebygga sjukdomar eller andra tillstånd. EKG-funktionen är inte avsedd för användare under 22 års ålder eller med kända rytmrubbningar, förutom förmaksflimmer. Kontakta vårdpersonal för rådgivning. Enhetsbilder och menyer kan variera beroende på programvaruversion, land eller region.
  • EKG-funktionen är tillgänglig på Galaxy Active2, Watch3, Watch4-serien, Galaxy Watch5-serien, Galaxy Watch6-serien.
  • EKG-funktionen kan vara otillgänglig i vissa länder.

Tips för att spela in ditt EKG

För korrekta resultat, använd följande tips när du spelar in ditt EKG:

• Se till att din hand, handled och klocka är rena.

• För bättre hudkontakt, försök att sätta klockan en liten bit ifrån handledsbenet och mot armbågen.

• Vila underarmarna bekvämt på ett bord eller en plan yta och rör inte på armarna eller prata under inspelningen.

• Se till att fingertoppen helt täcker och vilar på klockans hemknapp under inspelningen.

• Om mätningen stannar, avbryts eller misslyckas kan det bero på att dina fingrar är för torra. Torr hud eller kroppshår på handleden kan störa signalöverföringen, så applicera fuktkräm på huden eller ta bort kroppshår innan du tar mätningar.

Spela in ditt EKG

Övervakning av hjärtats aktivitet är snabbt och enkelt med din Galaxy Watch. Se till att klockan är ansluten till din Galaxy-telefon innan du fortsätter.

Samsung Health Monitor-appen på en Galaxy Watch. Samsung Health Monitor-appen på en Galaxy Watch.

Steg 1. Se till att klockan sitter tätt runt handleden och öppna sedan appen Samsung Health Monitor.

Samsung Health Monitor-app EKG-välj skärm. Samsung Health Monitor-app EKG-välj skärm.

Steg 2. Tryck på ECG på skärmen.

Instruktionsskärm för att mäta EKG på en Galaxy Watch. Instruktionsskärm för att mäta EKG på en Galaxy Watch.

Steg 3. Granska informationen och tillåt sedan eventuella nödvändiga behörigheter.
Tryck på Öppna telefonappen och lås sedan upp telefonen.
Följ sedan instruktionerna på skärmen i Samsung Health-appen på din telefon.

Person som bär en Galaxy Watch och mäter sitt EKG. Person som bär en Galaxy Watch och mäter sitt EKG.

Steg 4. Använd motsatt hand och lägg lätt ett av fingrarna på klockans Hemknapp i 30 sekunder. En nedräkning visas längst upp på klockans skärm.

Obs! Tryck inte på Hemknappen under inspelningen; om du gör det stoppas inspelningen.

Skärm med resultat av EKG-mätning på en Galaxy Watch. Skärm med resultat av EKG-mätning på en Galaxy Watch.

Steg 5. När inspelningen är klar visas EKG-resultaten på din klocka. Svep upp och ner för att se dina resultat.

Möjlighet att lägga till EKG-symptom på en Galaxy Watch. Möjlighet att lägga till EKG-symptom på en Galaxy Watch.

Steg 6. Om du upplever några symptom, svep nedåt och tryck sedan på Lägg till.

Lägga till och spara EKG-symptom på en Galaxy Watch. Lägga till och spara EKG-symptom på en Galaxy Watch.

Steg 7. Bläddra igenom listan och välj dina symptom. Tryck på Spara för att lägga till symtomen.

Obs! Om det behövs kan du trycka på Redigera för att ändra de symtom du valde.

Dela dina resultat

När du har mätt ditt EKG kommer omvandlas dina resultat till en PDF-fil. Du kan sedan spara och dela denna rapport via e-post, Google Drive och andra tjänster.

Samsung Health Monitor-appen på en Galaxy-telefon.

Öppna Samsung Health Monitor-appen > Fler alternativ (de tre vertikala punkterna) > Dela.
Välj din rapport > tryck på Dela > välj önskad delningsmetod.
Följ instruktionerna på skärmen för att dela din rapport.

Obs! Kontakta gärna ett Samsung-servicecenter om du upplever problem med Samsung Health Monitor-appen, din Galaxy Watch eller din Galaxy-telefon.