Ta bort konton från din Galaxy-telefon eller surfplatta

Du kan koppla bort dina Samsung-, Google- eller e-postkonton från din enhet när du vill. Observera att om du tar bort ett konto betyder det att du inte kommer att ha tillgång till användarinformation eller data kopplade till det kontot. Notera din kontoinformation (ID och lösenord) för framtida referens på en säker plats innan du fortsätter. Följ stegen nedan för att ta bort dina konton.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Ta bort ditt Samsung-konto

Även om du tar bort ett Samsung-konto från din enhet kan du alltid logga in igen med ditt ID och lösenord för att återansluta ditt konto igen senare. Att ta bort ett konto och permanent radera ett konto är inte samma sak. På en säker plats, notera din kontoinformation (ID och lösenord) för framtida referens.

Följ stegen nedan för att ta bort ditt Samsung-konto.

konton och säkerhetskopiering under inställningar konton och säkerhetskopiering under inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck på Konton och säkerhetskop.

hantera konton hantera konton

Steg 2. Tryck på Hantera konton och välj ditt Samsung-konto.

ta bort konto ta bort konto

Steg 3. Tryck på Ta bort konto och tryck på Ta bort konto i pop-up fönstret.

galaxy logga ut galaxy logga ut

Steg 4. Tryck på Logga ut och ange lösenordet till ditt Samsung-konto igen.

Obs: Menykonfigurationen kan variera beroende på din enhets modell och programvaruversion.

Ta bort ditt Google-konto

Att ta bort ditt Google-konto liknar processen att ta bort ditt Samsung-konto. På samma sätt kan du alltid logga in med ditt ID och lösenord för att återansluta ditt Google-konto med din enhet.

Följ stegen nedan för att ta bort ditt Google-konto.

konton och säkerhetskopiering under inställningar konton och säkerhetskopiering under inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck på Konton och säkerhetskop.

hantera konton hantera konton

Steg 2. Tryck på Hantera konton och välj ditt Google-konto.

ta bort konto ta bort konto

Steg 3. Tryck på Ta bort konto och tryck på Ta bort konto igen för att bekräfta.

Obs: Om Googles avancerade skyddsprogram är aktiverat kan du få en verifieringsbegäran med den registrerade säkerhetsnyckeln (en fysisk nyckel av USB-typ som innehåller krypterad kontoinformation) innan du tar bort ditt konto.

säkerhetsnyckel

Ta bort andra konton

Andra användarkonton som är anslutna till din enhet kan tas bort genom att följa stegen ovan. Ytterligare verifieringssteg, som att ange ditt lösenord eller e-postverifiering, kan krävas enligt varje kontos sekretess- och säkerhetsbestämmelser.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.