Hur man skapar och använder en lösennyckel

Lösennycklar förändrar hur människor får åtkomst till sina olika webbplatser och appar. Denna nya inloggningsmetod kräver inte en kombination av användarnamn och lösenord. Istället för att lagras på en server där de kan läcka ut, lagras lösennycklar på din telefon, sparade i Samsung Pass, vilket gör att du enkelt kan logga in med ditt fingeravtryck.

En Samsung Galaxy-telefon och en illustration av en man som sätter in en nyckel i ett lås.

Obs! Lösennycklar stöds inte av alla webbplatser eller appar.

Hur man skapar en lösennyckel

Steg 1. Navigera till och öppna vilken lösennyckelkompatibel app som helst. Logga sedan in och navigera till din Profil > Konto > Ställ in lösennyckel.

Steg 2. Se till att ditt Samsung Pass-konto har valts. Tryck på Skapa > för att spara lösennyckeln.

Pop-up-fönster för att välja vilket konto lösennyckeln ska sparas i.

Obs! Menyn för att skapa lösennyckel kan variera beroende på app, webbplats eller operativsystem.

Hur man använder en lösennyckel på telefonen

Steg 1. Öppna vilken lösennyckelkompatibel app som helst. Tryck sedan på Logga in med en lösennyckel.

Logga in med en lösennyckel är vald.

Steg 2. Se till att ditt Samsung Pass-konto som lagrar din lösennyckel har valts och tryck sedan på Logga in.

Pop-up-fönster för att välja det konto där du sparade din lösennyckel och loggar in.

Obs! Menyer kan variera beroende på app, webbplats eller operativsystem.

Hur man använder lösennycklar på andra enheter

Steg 1. Försök att logga in med en lösennyckel på din dator eller surfplatta. Välj sedan Annan enhet.

Steg 2. Använd din Galaxy-telefon för att skanna QR-koden som visas på skärmen.

Steg 3. Tryck på Använd lösennyckel för att logga in. Så snart lösennyckeln har autentiserats kommer inloggningen på din dator eller surfplatta att vara klar.

Obs! Menyer kan variera beroende på app, webbplats eller operativsystem.