Hur man använder Intelligent Mode för Samsung QLED-TV-apparater

Smart-TV:n blir smartare hela tiden. Intelligent Mode gör att din TV känner igen sin position i rummet och övervakar dina användningsmönster för att ge den perfekta tittarupplevelsen.

Funktionerna i Intelligent Mode

Intelligent Mode förbättrar din tittarupplevelse genom att känna igen ditt innehåll, användningsmönster och miljön runt din TV. Tack vare AI-tekniken justerar Intelligent Mode automatiskt dina inställningar, oavsett om du njuter av en actionfilm på en solig morgon eller skräckfilmer i mörkret. Det finns fyra alternativ för Intelligent Mode enligt följande.

Intelligent Mode-dekor
  • Adaptive Picture: Optimerar ljusstyrkan och ger bästa bildkvalitet i realtid baserat på ljusnivån i ditt rum och innehållet.
  • Adaptive Voice Amplifier: Analyserar omgivningsbruset och ger optimalt ljud beroende på bruset.
  • Adaptive Sound+: Ger optimerad ljudkvalitet genom att analysera visningsutrymmet och de akustiska komponenterna i innehållet.
  • Adaptive Volume: Analyserar din volymanvändningshistorik efter tidsperiod för att automatiskt justera volymen när du använder en app eller byter till en extern ingångskälla.

Obs:

• Alternativen är endast tillgängliga när TV:ns ljudutgång är inställd på TV-högtalare, utom Adaptive Picture.
  • Volymen eller skärmens ljusstyrka kan justeras efter ljudet och ljusstyrkan i den omgivande miljön. Om du inte vill ha det här kan du helt enkelt stänga av det.

Hur man ställer in Intelligent Mode

Du kan aktivera och inaktivera varje funktion i Intelligent Mode. Följ stegen nedan för att ställa in Intelligent Mode på din TV.

Steg 1. Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen och välj sedan Inställningar.

Intelligent Mode inställning 01

Steg 2. Gå ner till Allmänt och välj Inställningar för Intelligent Mode.

Intelligent Mode inställning 02

Steg 3. Välj de alternativ du vill aktivera

Intelligent Mode inställning 03

Obs:

• Intelligent Mode stöds endast på QLED TV (förutom Q6-serien), The Frame, The Serif och The Sero.
  • Se till att hinder tas bort från sensorn, som vanligtvis är placerad på TV:ns främre undersida.
  • Skärmdumparna och menyn är bara exempel på engelska - de är också tillgängliga på ditt lands språk.