Hur du ansluter subwoofer och bakhögtalare till TV:n

Med Samsung Soundbar kan du uppleva högkvalitativt filmljud tillsammans med en subwoofer och bakhögtalare. För att koppla båda enheterna till TV:n följer du instruktionerna nedan.

Hur man ansluter strömmen och enheterna

När soundbar är påslagen kopplas subwoofern automatiskt.

Steg 1. Anslut subwooferns strömkabel till ett eluttag.

Anslut subwoofer 1.

Steg 2. Anslut strömkabeln till AC/DC-adaptern. Anslut sedan AC/DC-adaptern till soundbar.

Strömanslutning subwoofer 2.

Obs: Placera AC/DC-adaptern på en plan yta, t.ex. ett golv eller ett bord.

Steg 3. Slå på soundbar. Subwoofern kommer anslutas automatiskt.

Strömanslutning subwoofer 3.

Steg 4. När LED-indikatorn på subwooferns baksida lyser blå, betyder det att anslutningen är klar.

Obs: Om enheten inte ansluts automatiskt, försök då att ansluta den manuellt enligt följande anvisningar.

Steg 1. Stäng av soundbar.

Steg 2. På baksidan av subwoofern och bakhögtalarna hittar du ID SET-knappen. Tryck in den med t.ex. ett gem tills den blå LED-indikatorn blinkar snabbt.

Ansluta subwoofer manuellt.

Steg 3. På fjärrkontrollen håller du UP-knappen intryckt tills meddelandet “ID SET” visas på soundbar skärmen.

Ansluta subwoofer manuellt 2.

Steg 4. När ID SET anslutningen är kommer soundbar automatiskt slås på.

Steg 5. När anslutningen är klar kommer den blå LED-indikatorn på subwoofern och bakhögtalarens baksida sluta att blinka.

Hur du ansluter bakhögtalare

Anslut bakhögtalare till den trådlösa mottagarmodulen med hjälp av en högtalarkabel.

Steg 1. Anslut högtalarkabeln till den trådlösa mottagarmodulen. På den trådlösa mottagaren sätter du in den gråa kabeln i den gråa kontakten och den blåa kabeln i den blåa kontakten. När du ansluter högtalarkabeln ska du ansluta kärnkabeln till bakhögtalaren.

Anslut bakhögtalare 1.

Steg 2. Anslut högtalarkablarna till bakhögtalarna. Matcha varje färgat uttag som ansluts till högtalarkabeln med samma färgade etikett på baksidan av högtalaren.

Anslut bakhögtalare 2.

Steg 3. Slå på den trådlösa mottagarmodulen och kontrollera att den blå lysdioden på baksidan blinkar.

Obs: Om LED-indikatorn inte blinkar kan du trycka på ID SET-knappen på baksidan av den trådlösa mottagarmodulen och hålla den intryckt i minst 5 sekunder.

Steg 4. Stäng av soundbar och på fjärrkontrollen trycker du på Upp-knappen tills meddelandet "ID SET" visas på soundbars display (visas snabbt).

Steg 5. När ID SET anslutningen är klar kommer soundbar automatiskt slås på. När LED-indikatorn på subwooferns baksida lyser blå, utan att blinka, betyder det att den trådlösa kopplingen fungerar.

Felsökning med LED indikatorns ljus

LED

Status

Orsak

Lösning

Blått ljus på LINK Indikatorn

Lyckad uppkoppling (normal drift)

-

Blått ljus på LINK Indikatorn

Blinkar

Återskapar anslutningen

Se till att strömkabeln som är ansluten till soundbar-huvuddelen är korrekt ansluten och vänta cirka 5 minuter. Om blinkandet fortsätter försöker du ansluta subwoofern manuellt.

Rött ljus på STANDBY Indikatorn

Standby (när soundbar är avstängd)

Se till att strömkabeln som är ansluten till soundbar-huvuddelen är korrekt ansluten.

Rött ljus på STANDBY Indikatorn

Anslutningen misslyckades

Anslut igen. Se instruktionerna för manuell anslutning.

Rött och blått ljus på LINK and STANDBY indikatorerna

Blinkar

Felfunktion

Kontakta Samsung Support

Obs:

• Om huvudenheten är avstängd kommer den trådlösa subwoofern vara i standby-läge. STANDBY-lysdioden på subwooferns baksida kommer då lysa rött efter att ha blinkat blått flera gånger.
  • Störningar i form av ljudavbrott kan orsakas om en annan enhet som används i närheten av Soundbar använder samma frekvens (5,8 GHz).

Soundbarens volym är för låg eller tystad. Justera volymen.

• När en extern enhet (STB, Bluetooth-enhet, mobil enhet etc.) är ansluten bör du justera volymen på den externa enheten.
  • För att justera TV:ns ljudutgång väljer du Soundbar (Samsung TV: Hem → Inställningar → Ljud → Ljud → Ljudutgång).
  • Kabelanslutningen till soundbar får inte sitta löst. Kontrollera kabeln och se till att den sitter säkert.
  • Ta bort strömkabeln helt och hållet. Koppla sedan in den igen och slå på soundbar.
  • Starta om och försök igen.

Kontrollera att LED-indikatorn på subwooferns baksida lyser blått. Om ljusindikatorn blinkar blått eller är röd, försök att ansluta soundbar och subwoofer igen.

• Det kan uppstå problem om det finns hinder mellan soundbar och subwoofer. Flytta enheterna till ett område utan närliggande hinder.
  • Andra enheter som sänder radiofrekvenssignaler i närheten kan störa anslutningen. Håll högtalarna på avstånd från sådana enheter.
  • Ta bort strömkontakten och koppla sedan in den igen.

Ursprungsvolymen på innehållet du spelar kan vara för låg. Försök att justera subwoofernivån.

• Ställ subwoofern närmare.

Om det finns föremål mellan soundbar och subwoofer-högtalaren kan det orsaka problem. Placera dem på en plats utan sådana hinder.

• Ljudet kan hacka eller få fördröjningar när subwoofern och surroundhögtalaren befinner sig långt från soundbaren. Placera dem i närheten av soundbar.
  • Ljudet kan hacka och få fördröjningar om soundbar är i närheten av ett instrument eller en elektronisk enhet som orsakar radiostörningar. Placera soundbar så långt bort som möjligt från enheter som kan orsaka radiostörningar (t.ex. trådlös router).
  • Ändra TV-nätverksanslutningen från trådlös till trådbunden.