Hur du löser problemet med att TV-skärmen mörknar när den är ansluten till en PC

Du kan använda TV-skärmen som en PC monitor genom att koppla ihop skärmen och PC:n på olika sätt. Du kan t.ex. använda HDMI-kablar eller funktionen Screen Sharing (skärmdelning). Om TV-skärmen blir mörk när du ansluter den till en PC kan du prova följande lösningar.

Justera Windows HDR-inställning

Skärmens ljusstyrka kan bli mörkare när du aktiverar HDR-funktionen på datorn. Detta problem uppstår endast när SDR (Standard Dynamic Range) konverteras till HDR (High Dynamic Range). Detta beror på att en skärm tolkar en HDR- och en SDR-signal olika.

<Justera inställningarna för SDR-innehållet>

Följ anvisningarna nedan om SDR-innehåll och appar ser för mörka ut på en HDR-kompatibel TV.

Steg 1. Klicka på Windows Start-knappen och välj sedan Inställningar.

Steg 2. Välj System och välj sedan Display.

Window HDR inställningar 1.

Steg 3. Om du har flera skärmar anslutna till datorn väljer du TV:n under ”Rearrange your displays”.

Steg 4. Klicka på Windows HD Color inställningar.

Window HDR inställningar 2.

Steg 5. Under "SDR-content appearance" drar du slidern för att få rätt balans i ljusstyrkan mellan HDR- och SDR-innehållet.

Window HDR inställningar 3.

<Se till att Input Signal Plus-inställningarna är på>

Input Signal Plus på TV menyn bör vara aktiverad för att de justerade Windows HD Color-inställningarna ska tillämpas.

Steg 1. På TV menyn går du till inställningar.

Input-signal inställningar 1.

Steg 2. Välj Allmänt och sedan Extern enhetshanterare.

Input-signal inställningar 2.

Steg 3. Välj Input Signal Plus.

Input-signal inställningar 3.

Steg 4. Slå på HDMI-porten som är ansluten till datorn.

Input-signal inställningar 4.

Obs: Den här inställningen kallas HDMI UHD Colour på 2018 enheter eller äldre modeller.

Justera ljusstyrkan på TV:n

Du kan enkelt justera ljusstyrkan på din TV. Följ nedanstående anvisningar för att göra inställningarna på din TV.

Steg 1. Gå till Inställningar.

Steg 2. Välj Bild och sen Expertinställningar.

Steg 3. Välj Ljusstyrka och justera den ljusare.

Obs: Skärmbilderna och menyn är endast ett exempel på engelska. De finns även tillgängliga på ditt språk.