Lösa problem med Wi-Fi-anslutning på din Samsung-TV

En Samsung-TV bredvid en wifi-router

Det finns en handfull olika sätt på vilka du kan förbättra internetanslutningen på din Samsung-TV, oavsett om du har förlorat anslutningen helt eller har problem med att upprätthålla den. Ditt favoritlag eller din favoritserie på TV kan vara tillbaka på skärmen på nolltid!

Obs! Om det här är första gången du ansluter din TV till internet kan du hoppa fram till steget ”Återanslut till internet” nedan. Innan du påbörjar stegen nedan ska du kontrollera om det finns några hinder mellan TV:n och routern, och sedan kontrollera avståndet mellan TV:n och routern. Om din TV är ansluten till Wi-Fi kan det ta lite tid att återansluta till Wi-Fi efter att den har slagits på. Vänta i 30 sekunder för att se om den återansluter till internet.

Router och Samsung-TV på olika platser och hindrade av väggen

Ibland kan du lösa anslutningsproblem genom att koppla bort både TV och router från strömmen och sedan ansluta dem igen.

1 Lossa försiktigt strömkablarna från både TV och router.
2 Vänta sedan minst 30 sekunder.
3 Anslut sedan strömkablarna till TV:n och routern igen. Detta kommer att utföra en mjuk återställning av båda enheterna.
Strömkablar till router och Samsung TV kopplas in
4 Vänta några minuter tills enheterna kommunicerar med varandra och kontrollera sedan om det finns några förändringar i din internetanslutning.
Router blinkar bredvid Samsung-TV på ett stativ
5 Om problemet kvarstår fortsätter du till nästa steg.

Nu när du har utfört en mjuk återställning av din router ska du kontrollera om din router är ansluten till internet. Du kan göra detta genom att gå till de andra enheterna i ditt hem som också är anslutna till din router. Om dessa enheter inte är anslutna till internet ligger problemet troligtvis hos din router och inte din TV. I det här fallet måste du kontakta din Internetleverantör (ISP).

Bärbar dator, surfplatta, telefon nära en router

Om dina andra enheter däremot inte har anslutningsproblem ligger problemet troligtvis hos din TV. Gå vidare till nästa steg.

Nu när du har verifierat att routern är ansluten till internet behöver du kontrollera anslutningen mellan din router och TV:n. Gå igenom punkterna nedan:

• Är din router ansluten till TV:n med en nätverkskabel? Om inte rekommenderar vi starkt att du använder en nätverkskabelanslutning till din TV. Detta säkerställer att din TV upprätthåller en konsekvent anslutning till internet.
Routerns nätverkskabeluttag visas
  • Om du redan är ansluten med en nätverkskabel ska du kontrollera att nätverkskabeln fungerar och inte är skadad. Du kan testa kabeln genom att ansluta den till andra enheter, till exempel en bärbar dator, för att kontrollera att din nätverkskabel inte är skadad.
  • Om det inte är möjligt att ansluta din TV med en nätverkskabel flyttar du routern så nära TV:n som möjligt. Det bör inte finnas några hinder mellan din TV och din router, exempelvis väggar, andra elektroniska enheter etc.

Om problemet kvarstår fortsätter du till nästa steg.

Eftersom anslutningen mellan din router och din TV inte är problemet bör du försöka återställa nätverket på din TV. Vänligen utför följande steg:

1 Navigera till och välj Menu (Meny) på din TV.
2 Välj Settings (Inställningar) och välj sedan All Settings (Alla inställningar).
3 Välj Connection (Anslutning).
4 Välj Network (Nätverk) och sedan Reset Network (Återställ nätverk).
Återställ nätverk framhävt i menyn Network settings (Nätverksinställningar)
5 Du kommer att bli tillfrågad om du vill återställa nätverksinställningarna. Välj Reset (Återställ).
6 När nätverket har återställts väljer du Network Settings (Nätverksinställningar) för att konfigurera anslutningen igen.
7 Om problemet kvarstår fortsätter du till nästa steg.

Om du fortfarande har problem kan en fabriksåterställning behövas. Tänk på att detta skiljer sig från att återställa ditt nätverk.

1 Navigera till och välj Menu (Meny) på din TV.
2 Välj Settings (Inställningar) och välj sedan All Settings (Alla inställningar).
3 Välj General & Privacy (Allmänt och sekretess).
4 Bläddra längst ned i listan och välj sedan Reset (Återställ).
Återställning markerat i menyn General & Privacy (Allmänt och sekretess)
5 Du måste ange din PIN-kod (standard-PIN-koden är 0000). Välj Reset (Återställ).
6 Välj sedan OK. Din TV återställs automatiskt efter några minuter.
7 Om de här stegen inte stämmer överens med din TV:s inställningar går du till Settings (Inställningar) och väljer Support och därefter Self Diagnosis (Självdiagnos). Reset (Återställning) kommer att finnas i den menyn. Du kan också kolla in din användarmanual för exakta anvisningarna för din TV-modell.
8 När du har utfört en fabriksåterställning måste du starta upp den första installationsprocessen för din TV och ansluta din TV till internet igen. Om du hoppade över anslutningen till internet under den första installationsprocessen kan du fortsätta till nästa avsnitt för att ansluta till internet.

Efter en fabriksåterställning raderas alla TV-inställningar och du måste ansluta till internet igen. Vänligen utför följande steg:

1 Navigera till och välj Menu (Meny) på din TV.
2 Välj Settings (Inställningar) och välj sedan All Settings (Alla inställningar).
3 Välj Connection (Anslutning) och sedan Network (Nätverk).
4 Välj Open Network Settings (Öppna nätverksinställningar).
Open Network Settings (Öppna nätverksinställningar) framhävt i menyn Network settings (Nätverksinställningar)
5 Välj Wired (Trådbunden) om din TV är ansluten till din router med en nätverkskabel, eller Wireless (Trådlös) om du vill ansluta din TV till ditt Wi-Fi-nätverk.
6 Om du har valt Wired (Trådbunden) kommer anslutningen att upprättas automatiskt. Om du har valt Wireless (Trådlös) väljer du namnet på ditt Wi-Fi-nätverk, anger nätverkslösenordet och väljer sedan Done (Klar).
7 När du har anslutit till Internet väljer du OK.

Om du fortfarande inte kan ansluta din TV till Wi-Fi efter att ha följt alla steg ovan ska du kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.