TV pristupačnost

TV pristupačnost TV pristupačnost

Vizija

Glasovni vodič

Glasovni vodič omogućuje televiziji da Vam čita tekst sa zaslona i pruža verbalne povratne informacije o odabranoj glasnoći te trenutne informacije o kanalu i programu. Također čita cijeli tekst prikazan u Elektroničkom vodiču programa (EPG). Glasovni vodič funkcionira za svaki izbornik na televizoru, a također možete podesiti visinu i ton Glasovnog vodiča prema vašim željama.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Glasovni vodič Prednji prikaz QLED televizora i opcije Glasovni vodič

Audio opis

Audio opis (AD) je usluga koju pružaju mnogi televizijski programi u Velikoj Britaniji, pri čemu se emitira dodatni audio zapis koji pruža usmeni opis scene radi lakšeg razumijevanja.

Prednji prikaz QLED televizora i Audio opisa Prednji prikaz QLED televizora i Audio opisa

Veliki kontrast

Način visokog kontrasta konfigurira televizor za prikaz svih izbornika s neprozirnom crnom pozadinom i bijelim ili žutim fontom. To Vam pruža maksimalni kontrast i vidljivost teksta, a izuzetno je korisno ako imate bilo koji oblik oštećenja vida.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Veliki kontrast Prednji prikaz QLED televizora i opcije Veliki kontrast

Povećanje

Povećanje Vam omogućuje da vidite važne elemente na zaslonu s većim ili zumiranim efektom.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Povećanje Prednji prikaz QLED televizora i opcije Povećanje

Naučite daljinsko
Upravljanje

Naučite daljinsko upravljanje nova je značajka kojom televizor ulazi u način podučavanja kako bi Vam pomogao da iskoristite maksimum tijekom svog gledanja. U ovom načinu televizor Vam pomaže tako što Vam govori, svaki put kada pritisnete tipku na daljinskom upravljaču, čemu ona služi. Kroz ovu značajku slabovidni ili slijepi korisnici mogu brzo saznati mjesto i svrhu tipki na daljinskom upravljaču bez utjecaja na normalan rad televizora.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Naučite daljinsko upravljanje Prednji prikaz QLED televizora i opcije Naučite daljinsko upravljanje

Naučite zaslon izbornika

Naučite izbornike na ekranu televizora. Kad je to omogućeno, Vaš televizor će Vam reći strukturu i značajke izbornika koje odaberete.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Naučite zaslon izbornika Prednji prikaz QLED televizora i opcije Naučite zaslon izbornika

Sivi tonovi

Možete promijeniti boju zaslona televizora u crno-bijeli ton kako biste pooštrili nejasne rubove uzrokovane bojama.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Sivi tonovi Prednji prikaz QLED televizora i opcije Sivi tonovi

Inverzija boja

Možete napraviti inverziju boje teksta i pozadine prikazane na zaslonu televizora kako biste lakše čitali.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Inverzija boja Prednji prikaz QLED televizora i opcije Inverzija boja

See Colors

Aplikacija SeeColors - omogućuje osobama s nedostatkom viđenja boja da vide čitav spektar boja na Samsung QLED TV ekranima.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije See Colors Prednji prikaz QLED televizora i opcije See Colors

Sluh

Višestruki izlazni audio

Višestruki izlazni audio Vam omogućuje fleksibilnost konfiguriranja televizijskog audio izlaza kada su na televizor povezane Bluetooth slušalice. Možete odabrati da se zvuk usmjerava na više uređaja s neovisnom kontrolom glasnoće. Ako član Vaše obitelji ima poteškoće sa sluhom i treba slušati preko vlastitih slušalica, Višestruki izlazni audio to omogućava bez da automatski onemogući zvuk sa zvučnika televizora.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Višestruki izlazni audio Prednji prikaz QLED televizora i opcije Višestruki izlazni audio

Titl

Titlovi su osigurani za gotovo sve televizijske programe u Velikoj Britaniji. Dijalog se vizualno prikazuje kao tekst na televizijskom ekranu.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Titl Prednji prikaz QLED televizora i opcije Titl

Zumiranje znakovnog jezika

Zumiranje znakovnog jezika automatski prepoznaje i povećava dio koji prikazuje znakovni jezik za osobe oštećena sluha. Možete odrediti područje za znakovni jezik i prilagoditi povećanje. Slabovidni gledatelji također mogu koristiti ovu funkciju za povećanje na određenom području.

Na televiziji se emitira prijenos vijesti uživo. Emitiranje vijesti prevodi tumač za znakovni jezik. Prozor tumača automatski je proširen na zaslonu kako bi ga gledatelji bolje vidjeli. Na televiziji se emitira prijenos vijesti uživo. Emitiranje vijesti prevodi tumač za znakovni jezik. Prozor tumača automatski je proširen na zaslonu kako bi ga gledatelji bolje vidjeli.

Tjelesni invaliditet

Postavke gumba za ponovno pokretanje

Pritisnite i držite jedan gumb na daljinskom upravljaču za kontinuirani rad i smanjenje brzine. Ovo je korisno za usporavanje kontinuiranog rada kanala / zvuka ili za usporavanje kretanja predmeta u vodoravnom ili okomitom popisu.

Prozor postavki gumba za ponovno pokretanje je otvoren na simuliranom televizijskom zaslonu za reprodukciju TV emisije. Gumb za usporeno ponavljanje može biti uključen ili isključen kroz izbornik. Intervali ponavljanja mogu se podesiti u podizborniku. Prozor postavki gumba za ponovno pokretanje je otvoren na simuliranom televizijskom zaslonu za reprodukciju TV emisije. Gumb za usporeno ponavljanje može biti uključen ili isključen kroz izbornik. Intervali ponavljanja mogu se podesiti u podizborniku.

Općenito

Prečaci za pristupačnost

Uz pomoć prečaca za pristupačnost, jednim dodirom dođite do izbornika na zaslonu koji Vam omogućuje pregled ili prilagođavanje statusa značajki pristupačnosti televizora. Možete aktivirati većinu značajki pristupačnosti televizora pritiskom i držanjem tipke ili na pametnom daljinskom upravljaču ili iz izbornika Pristupačnost u postavkama sustava.

Prednji prikaz QLED televizora i opcije Prečaca za pristupačnost Prednji prikaz QLED televizora i opcije Prečaca za pristupačnost