Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Samsung obilježava novu eru inovacija na virtuelnom događaju “Life Unstoppable”

02/09/2020

Predstavljeni najnoviji inteligentni i povezani proizvodi

London/Sarajevo – 2. septembar 2020. godine – Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd. danas je najavila najnovija dostignuća na polju mobilnih telefona, nosivih uređaja, TV, audio i kućnih aparata na virtuelnom događaju ‘Life Unstoppable’, sa ciljem da predstavi kako će linija proizvoda za 2020. godinu poboljšati životni stil korisnika. 

 

Virtuelni događaj “Life Unstoppable” označava novu epohu inovacija i jedan je od načina na koji Samsung pomjera granice kada su u pitanju mogućnosti tehnologije. Pionirski i interaktivni virtuelni svijet oživio je Samsung inovacije usmjerene na čovjeka u novom gejmifikovanom iskustvu. 

 

Ove godine, odnosi korisnika sa tehnologijom su postali još intenzivniji, zbog potrebe da ostanu povezani sa svijetom. Samsung tehnologije i proizvodi nude sveobuhvatno rješenje, spajajući sve elemente življenja, posla i zabave.

 

Samsung je danas prikazao najnovije, revolucionarne, proizvode: 

 

 • The Premiere – pametni projektor koji podiže kućnu zabavu na viši nivo

   

 • Odyssey G5 – monitor kojim Samsung nastavlja da bude pionir na polju gejming iskustva

   

 • potpuno nove članove proširene Galaxy porodice Tab A7, Galaxy Fit2, A42 i Galaxy Z Fold2 

   

 • Trio bežično postolje za punjenje, koje pomaže korisnicima da idu u korak sa zahtjevnim životnim stilom

   

 • RB7300T Classic frižider sa SpaceMax™ tehnologijom i prilagodljivim Bespoke frižiderima, koji će biti premijerno predstavljeni na evropskom tržištu

   

 • WW9800T mašina za pranje i DV8000T mašina za sušenje veša, sa rješenjima za pametno učenje i mogućnostima za povezivanje.

   

“Ove godine odnos čovjeka i tehnologije je izmijenjen na način koji niko nije mogao da očekuje”, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga Samsunga za Evropu. “U kompaniji Samsung, ne samo da prihvatamo ove promjene, nego se trudimo i da budemo korak ispred i uvodimo inovacije koje će ispunjavati buduće potrebe korisnika. Neumoljivi smo u misiji da stvorimo autentičnu, revolucionarnu tehnologiju i ne postoji bolji način da najavimo liniju proizvoda za 2020. godinu, nego uz pomoć virtuelnih iskustava.” 

Nove dimenzije zabave unutra i napolju

 

Korisnici danas u svojim kućama i uz TV provode sve više vremena, pa potreba za što boljim iskustvom koje televizija donosi nikada nije bila veća. Samsung je, stoga, predstavio novi pametni projektor, Premiere koji pruža iskustvo velikog platna u udobnosti doma. Modeli dolaze u formatima od 120 i 130 inča koji štede prostor u kući i mogu se koristiti bilo gdje – potreban je samo zid. Jednostavnog minimalističkog dizajna koji se uklapa u svaki životni prostor, Premiere se odlikuje snažnim ugrađenim vuferima, Acoustic Beam surround zvukom i najnaprednijim trostrukim laserima sa 4K kvalitetom slike. Premiere LSP9T je prvi projektor na svijetu sa HDR10+ certifikatom, tako da pruža revolucionarnu boju i kontrast koji dodaje dubinu za preciznije detalje slike kako u svjetlijim, tako i u tamnijm scenama. Ove godine, biće dostupan na tržištima Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Švicarske, Austrije, Holandije, Belgije, Italije, Španije i nordijskih zemalja. 

 

Kompanija je predstavila i proizvode i rješenja koja izmiještaju zabavu iz zatvorenog na otvorene prostore. The Terrace je prvi ekran napravljen za gledanje napolju, koji uz Terrace Soundbar zvučnik ima IP55 stepen zaštite, pa su oba uređaja zaštićena od vanjskih uticaja kao što su kiša, vlaga, prašina i insekti. Terrace Soundbar zvučnik posjeduje Adaptive Sound, koji analizira sadržaj koji korisnici gledaju kako bi isporučio odgovarajući kvalitet zvuka. The Terrace posjeduje i antirefleks tehnologiju za eliminisanje odsjaja uz prosječno 2.000 nit jedinica za luminaciju ekrana i QLED 4K kvalitet slike koji se ponaša savršeno u svakom okruženju. The Terrace će se prvo pojaviti u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i Švicarskoj, u veličinama od 55, 65, i 75 inča. 

 

Portfolio televizora kompanije Samsung nudi mnoštvo različitih modela, uključujući i The Sero, prvi TV u svijetu koji je prilagođen mobilnim telefonima. Optimizovan da prikazuje sadržaj na velikom ekranu uz jedan dodir mobilnog telefona, The Sero momentalno preslikava ekran telefona u QLED kvalitetu slike. 

 

Kako želja za velikim TV ekranima i sadržajem nikada nije bila veća, nastavlja se i ulaganje u sve veće i bolje uređaje, poput 8K modela, a Samsung se na ovom polju izdvaja od svih drugih. Flagship Q950 je revolucionarni televizor sa okvirom tanjim nego ikada ranije, pa je odnos ekrana i kućišta 99:1 posto. Uz savršenu sliku dolazi i besprijekoran zvuk, uz najnovije Samsung soundbar zvučnike. Modeli Q950T i Q900T posjeduju funkciju Q-Symphony koja stvara simfonijski zvuk, kako iz TV uređaja, tako i iz soundbar zvučnika za optimalno iskustvo zabave (kompatibilan je sa odabranim QLED TV uređajima).

 

Impresivno gejming iskustvo

 

Industrija igara nastavlja da se razvija i predstavlja mnogo više od pucačine iz prvog lica ili role-play avanture – igre su postale mjesto za povezivanje sa drugima i razmjenu novih iskustava. 

 

Samsung pruža najbolje moguće igračko iskustvo, kada je korisnik u pokretu, kroz Galaxy portfolio i uređaje poput novog Note20, ili kada je kod kuće, uz QLED TV uređaje i Odyssey monitore. Novi flagship Odyssey monitori, G9 i G7, mogu se pohvaliti prvim zakrivljenim ekranom od 1,000 milimetara, odzivom od 1 ms i brzinom osvježavanja od 240Hz, postavljajući korisnike u sam centar igre. HDR10+ QLED ekran oživljava scenografiju igara kvalitetom najpribližnijem stvarnom životu uz optimalno osvjetljenje i kontrast. Potpuno novi Odyssey G5, koji je sada dostupan za kupovinu u određenim zemljama, pridružio se postojećim flagship modelima. G5 sadrži sve tehnologije koje se mogu očekivati od Samsung gejming monitora uz dodatak Flicker-Free tehnologije, koja smanjuje zamor očiju, kako bi igrači mogli da duže održe vrhunski nivo igranja.

 

Pametna tehnologija zasnovana na povezivanju uređaja

 

Povezana iskustva nalaze se u samom srcu Samsunga, a proizvodi iz bežičnog Galaxy ekosistema savršeno se kombinuju, kako bi pomogli korisnicima da maksimalno iskoriste svaki trenutak. Uz korisnike koji žive, rade i zabavljaju se u istom prostoru, potreba za kompaktnim zabavnim uređajima nije nikada bila važnija. Najnoviji dodatak Samsung porodici tableta, Galaxy Tab A7 nudi najbolje rješenje, dok njegov 10.4 inčni ekran smješten u simetričnu masku sa vrhunskim metalnim završnim slojem pruža elegantan i uravnotežen dizajn. Uz odnos ekrana i kućišta od 80:20 posto, Quad Dolby Atmos zvučnike i dugotrajnu bateriju, Tab A7 predstavlja vrhunsko iskustvo zabave u pokretu. Sa potpuno novom Samsung Kids aplikacijom koja sadrži razne obrazovne i zabavne sadržaje, pogodan je i za djecu. 

 

Ove godine se prodaja nosivih uređaja udvostručila, jer su korisnici tražili način da održe zdrav životni stil. Da bi odgovorio na povećanu potražnju, Samsung je najavio novi nosivi uređaj, Galaxy Fit2, koji će biti idealan fitnes partner, uz tanak i lagan dizajn, dugotrajnu bateriju i napredne funkcije praćenja. Ovaj uređaj automatski detektuje i prati do pet različitih aktivnosti pružajući uvid u fitnes podatke, kao što su kalorije koje je korisnik sagorio, puls, udaljenost i još mnogo toga. Također, nadgleda i obrasce spavanja, pružajući dnevnu analizu i rezultate. Reljefni dizajn narukvice će smanjiti znojenje, dok 3D stakleni displej dolazi sa više od 70 različitih tema, koje se mogu mijenjati, kako bi korisnici pronašli onu koja najbolje odgovara njihovom stilu. Uz sve ovo, može da se koristi do 15 ili 21 dana bez potrebe za dopunjavanjem, u zavisnosti od podešavanja i upotrebe, tako da se korisnici mogu usredsrediti na svoje fitnes ciljeve bez potrebe za brigom da će se uređaj isprazniti.

 

Galaxy 5G je transformisao iskustvo povezivanja ogromnim portfolijom 5G uređaja. Samsung je objavio da će se novi 5G telefon Galaxy A42 5G pridružiti Galaxy A liniji proizvoda kasnije ove godine. Sa funkcijama koje korisnici mogu očekivati od A serije, uključujući jedinstven dizajn i novi raspored četvorostrukih kamera, A42 5G dolazi sa 6.6 inčnim Super AMOLED ekranom. Uz to, ovaj model nudi mogućnosti za trenutno povezivanje kroz super brzo preuzimanje i streaming. 

 

Prošle godine Samsung je uzdrmao industriju revolucionarnim savitljivim pametnim telefonom, a nastavlja da bude pionir na ovom polju modelom Galaxy Z Fold2. Ova inovacija u tehnologiji savitljivih telefona, koja je sada dostupna za poručivanje u pretprodaji, nadovezuje sa na Samsung naslijeđe kombinujući zapanjujući dizajn i revolucionarno poboljšani hardver. Dolazi u dvije boje – mistično crnoj i mistično bronzanoj – i zahvaljujući nenadmašnoj tehnologiji šarki, bez napora se od 6.2 inčnog prednjeg ekrana, mjereno od ivice do ivice, može raširiti do dvostrukog 7.6 inčnog imerzivnog glavnog ekrana.

 

Uz tehnologiju koja je sada snažnija nego ikada, Samsung prepoznaje i potrebu za novim stanicama za punjenje koje mogu napajati više uređaja istovremeno. Bežični punjač Trio je potpuno novo rješenje dizajnirano za punjenje više kompatibilnih uređaja odjednom. 

 

Kućni uređaji koji pomažu korisnicima da prilagode životni stil i prihvate održivi način života

 

Samsung proširuje svoju ponudu prilagodljivih kućnih uređaja Bespoke frižiderima, koji će u Evropi biti premijerno predstavljeni u oktobru. Ovaj modularni frižider može biti prilagođen na raznovrsne načine, uz pomoć boja i materijala jednostavnih za upotrebu. Osim toga, i mogućnosti za konfiguraciju su neograničene, jer Bespoke korisnicima nudi kompletnu fleksibilnost da kreiraju personalizovano iskustvo.

 

Najnoviji trendovi pokazuju da korisnici rjeđe posjećuju supermarkete, ali da kada ih posjete kupuju više, pa je Samsung prepoznao potrebu za frižiderima koji maksimizuju kupovinu i hranu čine svježom duže. RB7300T Classic frižider nudi revolucionarni kapacitet skladištenja, zahvaljujući jedinstvenoj Samsung SpaceMax™ tehnologiji koja omogućava skladišni prostor do 385 litara i tri različite opcije za visinu, tako da korisnici mogu u kupovinu sa dužim listama. Energetske performanse također pomažu korisnicima da uspostave održivi životni stil. Optimizovan za uštedu, Digital Inverter kompresor automatski podešava svoju brzinu u zavisnosti od toga šta se nalazi u frižideru, koristeći do 50 posto manje električne energije.

 

Samsung je predstavio i novu eru pametnih, energetski efikasnih WW9800T mašina za pranje veša i DV8000T mašina za sušenje veša. Mašina za pranje veša na bazi vještačke inteligencije dolazi sa intuitivnom AI kontrolnom pločom koja automatski pamti željene postavke i najčešće korištene cikluse. Samsung EcoBubble™ tehnologija također maksimizira efikasnost deterdženta miješajući ga sa vazduhom i vodom kako bi ga pretvorila u nježne mjehuriće. Zahvaljujući kultnoj QuickDrive™ tehnologiji, najnovija linija veš mašina skraćuje vrijeme pranja do 50 posto, uz smanjenu potrošnju energije za do 20 posto.

 

Kada su uparene, mašina za pranje i mašina za sušenje veša na bazi vještačke inteligencije korisnicima pružaju kompletno personalizovano iskustvo pranja. One komuniciraju kroz Auto Cycle Link kako bi automatski podesile odgovarajuće parametre za sušenje veša koji je upravo opran. Nova mašina za sušenje također posjeduje toplotnu pumpu A+++ energetskog razreda.

 

Za više informacija o novoj liniji proizvoda za 2020. godinu, posjetite sajt www.samsung.com ili link https://news.samsung.com/global/samsung-marks-a-new-era-of-innovation-with-virtual-experience-life-unstoppable

 

#####

 

Life Unstoppable

 

Virtuelni događaj Life Unstoppable je prvo iskustvo ove vrste izgrađeno na platformi za igranje pod nazivom Unreal. Čitav Samsungov ekosistem je oživio tokom ovog događaja koji je goste uveo u virtuelni Samsung dom uz mnoštvo govornika i specijalnih gostiju. Platforma je omogućila interakciju sa više od 25 proizvoda iz portfolija mobilnih, nosivih, TV i audio uređaja, kao i kućnih aparata.

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.