Sådan beskytter du din Galaxy-enhed mod malware

Da Galaxy-enheder scanner for malware, før de downloader apps fra Play Butik, er chancerne for, at din enhed bliver inficeret med malware, lav. Skadelig software kan dog stadig blive installeret på din enhed via annoncer eller e-mails. Følg vejledningen nedenfor for at beskytte din enhed yderligere.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, skal du sørge for at tjekke, om din enheds software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version. Følg disse trin for at opdatere din mobilenheds software:

Trin 1. Gå til Indstillinger Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer.

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Beslut hvilke apps du vil tillade adgang til

Når du har installeret en app, kan du bestemme, hvilke apps der skal have adgang til din enhed. En ondsindet app kan lække oplysninger fra din enhed, så vær forsigtig med at give tilladelser. Hvis du ikke har brugt en app i et stykke tid, nulstilles dens tilladelser automatisk, og du bliver nødt til at give tilladelser igen, næste gang du bruger appen, selvom du allerede har givet adgang.

Sådan ændrer du apptilladelser:

App-indstillinger App-indstillinger

Trin 1. Gå til Indstillinger og vælg Apps.

Vælg en app for at ændre tilladelserne Vælg en app for at ændre tilladelserne

Trin 2. Vælg en app, du vil ændre tilladelserne for.

Vælg Apptilladelser Vælg Apptilladelser

Trin 3. Vælg Tilladelser.

Giv tilladelser til app Giv tilladelser til app

Trin 4. Vælg en mulighed for at tillade adgang.

Vælg at give app-tilladelser eller ej Vælg at give app-tilladelser eller ej

Trin 5. Vælg Tillad eller Tillad ikke.

Selvom du besøger sikre websteder på din enhed, kan du stadig blive udsat for skadelige annoncer. På grund af risikoen for malwareinfektion gennem skadelige annoncer, anbefaler vi at bruge annonceblokeringsfunktionen i Samsungs internet-app for at begrænse pop op-vinduer og beskytte din enhed.

Åbn Samsungs internet-app Åbn Samsungs internet-app

Trin 1. Åbn Samsungs internet-app.

Vælg Menu Vælg Menu

Trin 2. Vælg Menu (tre vandrette linjer).

Vælg indstillinger for annonceblokering  Vælg indstillinger for annonceblokering

Trin 3. Vælg Annonceblokerere.

Vælg fra Foreslåede apps Vælg fra Foreslåede apps

Trin 4. Vælg fra Foreslået apps for at downloade.

Bemærk:

• Du skal være logget ind på din Google-konto for at downloade en app til annonceblokering.
  • Du skal muligvis betale for nogle apps til annonceblokering, så tjek deres beskrivelser og anmeldelser, før du downloader dem.
  • Hvis du bruger en tredjepartsapp, skal du justere appens sikkerhedsindstillinger.

Vi anbefaler, at du aktiverer Enhedsbeskyttelse for at beskytte din enhed mod malware.

Batteri- og enhedspleje Batteri- og enhedspleje

Trin 1. Gå til Indstillinger, og vælg Batteri- og enhedspleje.

Vælg Enhedsbeskyttelse Vælg Enhedsbeskyttelse

Trin 2. Vælg Enhedsbeskyttelse.

Tryk på Scan telefon Tryk på Scan telefon

Trin 3. Tryk på Scan telefon.

Selvom det er meget usandsynligt, kan du fjerne den skadelige app i Sikker tilstand, hvis din enhed er påvirket af malware. Alle tredjepartsapps deaktiveres i Sikker tilstand, så det kan være nemmere at slette den problematiske app.

Tryk og hold Lydstyrke ned og sideknappen nede Tryk og hold Lydstyrke ned og sideknappen nede

Trin 1. Tryk og hold Lydstyrke ned-knappen og sideknappen nede.

Vælg Sluk. Vælg Sluk.

Trin 2. Vælg Ausschalten.

Tryk og hold Lydstyrke ned og sideknappen nede Tryk og hold Lydstyrke ned og sideknappen nede

Trin 3. Når skærmen er slukket, skal du trykke på og holde Lydstyrke ned-knappen og sideknappen nede på samme tid.

Slip sideknappen, mens du holder Lydstyrke ned-knappen nede Slip sideknappen, mens du holder Lydstyrke ned-knappen nede

Trin 4. Når Samsung-logoet vises på skærmen, skal du slippe sideknappen, mens du holder Lydstyrke ned-knappen nede.

Prøv at opdatere i fejlsikret tilstand Prøv at opdatere i fejlsikret tilstand

Trin 5. Når Sikker tilstand vises i nederste venstre hjørne af skærmen, skal du slippe knappen.

Følg nedenstående trin for at slette en app i Sikker tilstand.

Apps-menu Apps-menu

Trin 1. Gå til Indstillinger og vælg Apps.

Identificer ukendte eller ondsindede apps Identificer ukendte eller ondsindede apps

Trin 2. Identificer den app, som du ikke genkender eller tror er ondsindet.

Afinstaller app Afinstaller app

Trin 3. Vælg Afinstaller.

Tryk på OK Tryk på OK

Trin 4. Tryk på OK.

Du kan skifte fra Sikker tilstand til normal tilstand ved at følge nedenstående trin.

Trin 1. Tryk og hold Lydstyrke ned-knappen og sideknappen nede på samme tid.
Trin 2. Tryk på Neustart.

Skift fra fejlsikret tilstand til normal tilstand

Bemærk:

• Lydstyrke- og sideknappens placering kan variere afhængigt af enhedsmodellen.

Flere måder at beskytte din enhed på

Her er nogle flere tips til at beskytte din enhed og holde den fri for malware:

• Download kun apps fra Play Butik eller Galaxy Store, som verificerer sikkerheden af alle apps.
  • Vi anbefaler ikke at bruge anti-malware-apps fra tredjeparter.
  • Hold din enheds software og operativsystem opdateret.
  • Slå Bluetooth og Wi-Fi fra, når de ikke er i brug.

Bemærk: Enhedens skærmbilleder og menuer kan variere afhængigt af enhedsmodel og softwareversion.

Sådan bruger du Samsung Members-appen

Hvis du oplever problemer med din Samsung-mobil, -tablet eller -wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport.