Hvad den grønne prik øverst på din skærm betyder

Databeskyttelse og gennemsigtighed med hensyn til brugen af kameraet og mikrofonen i visse applikationer er en stor bekymring for Samsung og deres produkter.

Siden Android 12 (S OS) har Samsung inkluderet flere forbedringer for at forbedre brugeroplevelsen med hensyn til databeskyttelse.

Visning af hovedskærmen med den grønne prik aktiv øverst på meddelelsespanelet.

Denne grønne prik er et værktøj, der giver dig mulighed for at vide, hvornår en applikation får adgang til enhedens kamera eller mikrofon i realtid ved at vise en grøn prik øverst på meddelelsespanelet.

Når du ser eller ruller gennem menuerne, kan du se, om nogle apps bruger kameraet eller mikrofonen.

Du kan også se, hvilke applikationer der har adgang til disse funktioner, hvis du trykker på den grønne prik.

Sådan ved du, hvilke apps der bruger dit kamera eller din mikrofon

Trin 1. Visning af et opkald, hvor kamera- og mikrofonchippen vises. De andre indikatorer er skjult i et stykke tid. Trin 1. Visning af et opkald, hvor kamera- og mikrofonchippen vises. De andre indikatorer er skjult i et stykke tid.

Trin 1. Værktøjet viser den grønne prik øverst til højre, der viser, om mikrofonen, kameraet eller begge er i brug.

Trin 2. Visning af den grønne prik øverst til højre på skærmen under et opkald et par sekunder senere. De andre indikatorer vises igen. Trin 2. Visning af den grønne prik øverst til højre på skærmen under et opkald et par sekunder senere. De andre indikatorer vises igen.

Trin 2. Et par sekunder senere vil kun en grøn prik blive vist sammen med resten af indikatorerne.

Trin 3. Visning af meddelelsesmenuen, der vises under opkaldet, med den grønne prik øverst til højre på skærmen. Tryk på den grønne prik. Trin 3. Visning af meddelelsesmenuen, der vises under opkaldet, med den grønne prik øverst til højre på skærmen. Tryk på den grønne prik.

Trin 3. Åbn meddelelseslinjen, og tryk på den grønne prik.

Trin 4. Visning af meddelelsesmenuen, der viser de applikationer, der i øjeblikket bruger kameraet eller mikrofonen. Trin 4. Visning af meddelelsesmenuen, der viser de applikationer, der i øjeblikket bruger kameraet eller mikrofonen.

Trin 4. Nu kan du se, hvilken applikation der bruger kameraet eller mikrofonen.

Sådan kontrolleres og ændres adgangstilladelserne til kameraet og mikrofonen

Du kan kontrollere tilladelserne til kameraet og mikrofonen og ændre dem, hvis du ønsker det.

Hvis du vil tjekke tilladelseslisten, skal du følge de næste trin.

1 Tryk på indstillingen "Privatliv" i menuen Indstillinger.
2 I menuen Privatliv skal du trykke på muligheden "Tilladelsesadministrator".
3 I menuen Tilladelsesadministrator kan du se, hvilke apps der har tilladelse til at bruge kamera, mikrofon eller begge dele.

Følg de næste trin.

1 Tryk på indstillingen "Privatliv" i menuen Indstillinger.
2 I menuen Privatliv skal du trykke på "Kameraadgang/Mikrofonadgang".
3 I menuen Tilladelsesadministrator kan du se, hvilke apps der har tilladelse til at bruge kamera, mikrofon eller begge dele.