Nyd dit Samsung Smart TV med lukkede billedtekster for en mere inkluderende oplevelse

Introduktion af tilgængelighedsfunktioner for brugere, der er blinde eller hørehæmmede. Når du ser tv-programmer, kan CC-funktionen (closed captions) aktiveres og flyttes til en ønsket position på skærmen.

Alle Samsung Smart TV-modeller har indbyggede tilgængelighedsfunktioner, hvilket gør dem mere inkluderende og gør Samsung Smart TV mere behagelige for alle

Hvad er en tilgængelighedsfunktion?

En tilgængelighedsfunktion giver ekstra støtte til dem, der er blinde eller hørehæmmede. Samsung Smart TV'er har forskellige indbyggede tilgængelighedsfunktioner, herunder stemmeguide, videobeskrivelse, høj kontrast, forstørrelse (fokusforstørrelse), lær tv-fjernbetjening, billedtekstindstillinger osv.

Disse innovative bestræbelser er blevet anerkendt af RNIB (Royal National Institute of Blind People) som den første inden for forbrugerelektronik. Samsung Smart TV har opnået RNIBs prøvede og testede akkreditering.

Tilgængelighedsfunktioner vist på tv

Bemærk:

• De tilgængelige funktioner kan variere alt efter model og softwareversion.
  • Funktionen til visning af lukket billedtekst kan kun bruges med programmer, der indeholder signaler til udsendelse af billedtekster.

Tilgængelighedsfunktioner kan indstilles for enkel adgang. Følg instruktionerne nedenfor for din specifikke fjernbetjeningstype.

Mulighed 1. Til Smart fjernbetjeninger

Tryk og hold knappen Lydstyrke eller Lydløs for menuen Tilgængelighedsgenveje.

Mulighed 2. Til Generelle fjernbetjeninger

Tryk på knappen Billedtekst for menuen Tilgængelighedsgenveje.

Stemmevejledning valgt i menuen Tilgængelighed

Bemærk: Stemmevejledning til tilgængelighedsgenveje leveres, selvom indstillingen Stemmevejledning er slået fra eller slået fra.

Følg nedenstående trin for nem opsætning.

Trin 1. På fjernbetjeningen skal du trykke på knappen Hjem og navigere til Indstillinger > Generelt.

Trin 2. Vælg Tilgængelighed > Indstillinger for billedtekst

Indstillinger for billedtekst valgt i menuen Tilgængelighed

Trin 3. Vælg billedtekst, og aktiver indstillingen.

Billedtekst valgt i menuen Tilgængelighed

Billedtekster kan flyttes til en ønsket position på skærmen. For at gøre det skal du følge instruktionerne nedenfor.

Trin 1. På fjernbetjeningen skal du trykke på knappen Hjem og navigere til Indstillinger.

Trin 2. Vælg Generelt > Tilgængelighed > Indstillinger for billedtekst.

Digital Billedtekst valgt i menuen Tilgængelighed

Trin 3. Naviger til Digital billedtekst-muligheder, og vælg position.

Vælg den position, du vil have dine billedtekster til at blive vist – topfyld, bundfyld, top originalforhold eller nederste originalforhold.

Position valgt i menuen Digital billedtekst-mulighed

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig på programmer, der understøtter udsendelsestekster.

Hvis billedtekststørrelsen er for lille, eller du ønsker mere kontrast mellem de lukkede billedtekster og skærmens baggrund, kan du justere størrelsen eller skriftfarven i overensstemmelse hermed.

Trin 1
. Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, og naviger til Indstillinger.

Trin 2. Vælg Generelt > Tilgængelighed > Indstillinger for billedtekst.

Digital Billedtekst valgt i menuen Indstillinger for billedtekst

Trin 3. Vælg Digital billedtekst-muligheder for at ændre størrelsen, billedtekstens baggrundsfarve og billedtekstens skrifttypefarve.

Størrelse valgt i menuen Digital billedtekst-mulighed

Overlapper eller forstyrrer de lukkede billedtekster og åbne billedtekster leveret af tv-selskaberne din seeroplevelse? Følg nedenstående trin for at adskille placeringen af de to billedtekster.

• Åbne billedtekster: Forudindsat i indhold. Du kan ikke slå dette til eller fra.
  • Lukkede billedtekster: Du kan slå dette til eller fra.

Trin 1. På fjernbetjeningen skal du trykke på knappen Hjem og navigere til Indstillinger.

Trin 2. Vælg Generelt > Tilgængelighed > Indstillinger for billedtekst.

Trin 3. Aktiver Separate lukkede billedtekster.

Position valgt i menuen Digital billedtekst-mulighed

Bemærk: Denne funktion kan kun aktiveres, når digitale undertekster er understøttet.

Det er nemt at nulstille indstillinger for lukket billedtekst til standard fabriksindstillinger. Følg nedenstående trin.

Trin 1
. På fjernbetjeningen skal du trykke på knappen Hjem og navigere til Indstillinger

Trin 2. Vælg Generelt > Tilgængelighed > Indstillinger for billedtekst.

Trin 3. Fra Digital billedtekst-mulighed skal du vælge Vend tilbage til standard

Nulstil til standard valgt i menuen Digital billedtekst-mulighed

Bemærk:

• Hvis du har problemer med dit Samsung Smart TV, bør du altid tjekke, om der er tilgængelige softwareopdateringer, da disse kan indeholde en løsning på dit problem.
  • Enhedsskærmbillede og menuer kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.