Sådan foretages fejlfinding af en fjernbetjening, der ikke fungerer

Billede, der viser en hånd, der trykker på en knap på en fjernbetjening.

Der er en række årsager til, at din fjernbetjening muligvis ikke virker. De mest almindelige er fysiske skader, batteriproblemer, parringsproblemer eller problemer med den infrarøde sensor på fjernbetjeningen eller tv'et.

Hvis du har problemer med din tv-fjernbetjening, skal du følge nedenstående trin for at se, om du kan få den til at fungere igen.

Bemærk

Tryk på tænd/sluk-knappen, mens du peger fjernbetjeningen mod tv'et. Sørg for, at LED-indikatoren på fjernsynet blinker. Hvis den ikke blinker, er fjernbetjeningens batterier ved at løbe tør.
Batterier, der er ved at løbe tør eller er sat forkert i, er den mest almindelige årsag til, at en fjernbetjening holder op med at fungere eller fungerer med mellemrum.

Afhængigt af tv-modellen er der normalt tre typer fjernbetjeninger. Udskiftning af batteri varierer lidt afhængigt af hvilken type fjernbetjening du har. For mere information, besøg Sådan udskifter du batterierne på dit tv-fjernbetjening.

1 Åbn batteridækslet på din fjernbetjening. For at få adgang til batterirummet skal du normalt kun trykke på den bagerste knap på fjernbetjeningen og skubbe dækslet af.

Bemærk:

• Batterirummet på billedet nedenfor kan se anderledes ud end på din fjernbetjening. Hvis ja, se venligst din enheds brugermanual for en nøjagtig reference.
  • Hvis du er usikker og har brug for hjælp til at finde din enheds model og serienummer, kan du besøge Samsung Support.
  • Samsung anbefaler brug af alkaliske batterier. Bland venligst ikke nye og brugte batterier i din fjernbetjening.
Billede, der viser, hvordan man åbner batteridækslet på fjernbetjeningen.
2 Fjern de gamle batterier.
3 Sæt nye batterier i fjernbetjeningen og sæt batteridækslet på igen. Tjek, at + og - enderne af batteriet stemmer overens med + og - rillerne på fjernbetjeningen.
Billede, der viser, hvordan man placerer batterierne i fjernbetjeningen.

Bemærk: Samsung anbefaler at bruge alkaliske batterier og ikke at blande nye og brugte i din fjernbetjening.

Sluk dit TV, og tag stikket ud af stikkontakten. Vent omkring tredive sekunder, før du tilslutter dit tv igen. Prøv at tænde dit tv igen.

1 Sluk dit TV, og tag stikket ud af stikkontakten.
2 Vent i omkring tredive sekunder.
3 Sæt dit tv tilbage i stikkontakten, og prøv at tænde det med din fjernbetjening.

Nogle fjernbetjeninger indeholder et internt genopladeligt batteri, der kan genoplades ved hjælp af et USB-C-kabel tilsluttet en telefonoplader.

Bemærk: USB-C-opladningskablet medfølger ikke.

1 Tilslut et USB-C-kabel til porten i bunden af fjernbetjeningen. Tilslut den anden ende af USB-C-kablet til en telefonoplader eller en af USB-portene på TV'et (TV'et skal være tændt).
2 LED'en på forsiden af fjernbetjeningen tændes, når opladningen starter, og slukkes, når opladningen er færdig.
Billede, der viser, hvordan man tilslutter en oplader til porten på fjernbetjeningen og den tændte lysdiode på forsiden af fjernbetjeningen, når den oplades.

Bare rolig, hvis du har mistet din fjernbetjening. Med SmartThings kan du forvandle din telefon til en fjernbetjening til fjernsynet.

Bemærk: For at bruge denne funktion er det nødvendigt at have downloadet SmartThings-applikationen på din smartphone.

For mere information om SmartThings-appen.

Følg nedenstående trin for at bruge din smartphone som fjernbetjening.

• Tilslut din smartphone og dit tv til det samme Wi-Fi-netværk.
  • Åbn SmartThings-appen på din smartphone.
  • Vælg Enheder > Tilføj enhed > Vælg TV > Vælg TV-model > Tryk på TV > Vælg dit TV.
  • Der vises muligvis en pinkode på tv-skærmen, som skal indtastes på SmartThings-appen.
  • Tryk på Udført > Navngiv enheden > Tryk på Udført.

En standardfjernbetjening vises derefter på din smartphones skærm, og du kan begynde at bruge den.

Billede, der viser en smartphone, der bruges som fjernbetjening.

Par din smartfjernbetjening igen

Smartfjernbetjeninger bruger Bluetooth til at kommunikere med tv'et. Hvis din fjernbetjening ikke er parret med tv'et, har den muligvis kun begrænsede funktioner.

Parringsmetoden kan variere mellem tv-modeller. Parring involverer at trykke på to knapper på fjernbetjeningen samtidigt, mens du peger fjernbetjeningen mod tv'et.

Sørg for, at din fjernbetjening er tæt på tv'et og peger mod IR-sensoren. Tryk og hold Retur og Afspil/Pause knapperne nede i tre sekunder, og slip derefter. Parringsmeddelelser vises på tv-skærmen.

TV-skærm med forbindelsesmeddelelser.

Find din smartfjernbetjening nedenfor for at se, hvilke knapper du skal bruge.

Bemærk: Placeringen af den infrarøde sensor vil variere afhængigt af din tv-model. I mange tilfælde er det placeret i samme position som Samsung-mærket, men for nogle modeller kan det være i en anden position. For at finde placeringen, se venligst din brugermanual, som kan downloades fra Samsung.com.

Billede, der viser forskellige Samsung smarte fjernbetjeninger.

Bemærk: billedet ovenfor viser alle Samsungs smarte fjernbetjeninger. Hvis du ikke kan finde en fjernbetjening der ligner din nedenfor, skal du se din brugervejledning, som kan downloades fra Samsung.com.

For at parre 2013 smart-fjernbetjeningen skal du fjerne batteridækslet og trykke på parringsknappen nedenunder.

Billede, der viser 2013 smart-fjernbetjeningen med parringsknappen fremhævet nedenunder.

SolarCell Remote er en miljøvenlig mulighed og er både økonomisk og nem at bruge.

Hvis batteriniveauet er lavt, fungerer fjernbetjeningen muligvis ikke korrekt eller reagerer langsomt. Lær mere om, hvordan du nemt oplader din SolarCell Remote.

Følg nedenstående trin for at forbinde dit Samsung Smart TV med SolarCell Remote:

1 Tænd for tv'et, og tryk på en vilkårlig knap på fjernbetjeningen for automatisk at parre med tv'et. Hvis den ikke automatisk forbinder eller afbrydes under brug, kan du prøve nedenstående metode.
2 Mens tv'et er tændt, skal du trykke på og holde både tilbage-knappen og afspil/pause-knappen nede i mere end 3 sekunder.
3 Parringen af tv og fjernbetjening begynder. Følg instruktionerne på skærmen for at fortsætte parring.
Billede, der viser et tv og knapperne til at holde på fjernbetjeningen til parringsprocessen.

For at lære mere om, hvordan du udnytter din SolarCell Remote bedst muligt, gå til Sådan oplader og bruger du Samsung SolarCell Remote.

Hvis der er genstande, der blokerer den infrarøde sensor på tv'et, fungerer fjernbetjeningen muligvis ikke eller har kun begrænset rækkevidde. Placeringen af den infrarøde sensor vil variere afhængigt af din tv-model. I mange tilfælde er det placeret i samme position som Samsung-mærket, men for nogle modeller kan det være i en anden position. Se venligst brugermanualen til dit tv, som kan downloades fra Samsung.com. Sørg for, at der ikke er nogen genstande, der blokerer den infrarøde sensor på tv'et.

Billede, der viser placeringen af den infrarøde sensor på forskellige tv'er.

Elektronisk udstyr kan også forstyrre signalet fra din fjernbetjening, begrænse dens rækkevidde eller forhindre fjernbetjeningen i at fungere helt. Hvis du har elektroniske enheder såsom lys, radioer eller mobile enheder omkring dit tv, kan du prøve at slukke dem midlertidigt eller flytte dem væk for at se, om fjernbetjeningen bliver bedre. Hvis fjernbetjeningen nu fungerer korrekt, er det bedst at flytte enhederne til en permanent position længere væk fra tv'et.

Du kan kontrollere det infrarøde signal med et hvilket som helst digitalkamera, inklusive det på din mobilenhed. Tænd for kameraet, og ret fronten af fjernbetjeningen mod kameralinsen. Tryk og hold tænd/sluk-knappen på fjernbetjeningen nede, mens du ser mobiltelefonens eller digitalkameraets skærm. Du vil se et blinkende lys fra fjernbetjeningen.

Billede, der viser, hvordan du kontrollerer det infrarøde signal på fjernbetjeningen med kameraet på din smartphone.

Hvis du ikke kan se nogen blinkende lys fra fjernbetjeningen, og du allerede har udskiftet batterierne, betyder det, at fjernbetjeningen har et andet problem.

Hvis du stadig oplever problemer, kan Samsungs smarte fjernbetjeninger produceret fra 2016 og fremefter nulstilles til fabriksindstillinger. Hvis din fjernbetjening ligner den nedenfor, skal du trykke på og holde knapperne nede i de fremhævede positioner, indtil indikatorlyset holder op med at blinke. Når din fjernbetjening er nulstillet til fabriksindstillinger, vil den automatisk parres, næste gang der trykkes på en knap, forudsat at fjernbetjeningen er inden for dit tv's rækkevidde og peger mod IR-sensoren.

Bemærk: disse trin gælder kun for Samsungs smarte fjernbetjeninger.

Billede, der viser knapperne, der skal trykkes og holdes nede for at nulstille fjernbetjeningen.

Hvis din fjernbetjening stadig ikke virker, skal du muligvis købe en erstatning.

Hvis dit tv stadig er under Samsung-garanti, bedes du kontakte Samsungs kundesupport for at få hjælp.

Bemærk: hvis du ønsker at købe en ny fjernbetjening kan du finde dem på vores side med reservedele og tilbehør.

Ledte du efter noget andet?

Brug af din smartphone som tv-fjernbetjening.

Sådan oplader og bruger du Samsung SolarCell Remote.

Besøg Samsung Support for at få flere oplysninger om garantien for dit produkt.

For at downloade manualen til din enhed, besøg venligst Downloadcenter på Samsung Support.

Mange opfattede fejl, du kan afhjælpe dig selv.
Du er velkommen til at prøve vores fejlfindingsværktøj, inden du bestiller service, her er praktiske råd og tip til, hvordan du fejlfinder dit produkt.