Sådan foretages fejlfinding af internetforbindelse til Samsung TV

Hvis dit Samsung Smart TV er tilsluttet et Wi-Fi eller et kabelforbundet netværk, vil forskellige funktioner såsom streamingtjenester, vejrinformation og søgning gøre dig smartere og dit liv mere bekvemt. Har du dog problemer med tv-netværket, så du ikke kan bruge disse funktioner? Find ud af, hvordan du kontrollerer dit netværk, og hvordan du løser det.

Se på netværksstatus

Når du har problemer med at forbinde dit Smart TV til Internettet, skal du kigge på Netværksstatus. Du kan kontrollere dine internetforbindelsesindstillinger og se, hvor forbindelsen mislykkes.

Fejlfinding af Netværk Decor

Bemærk: Denne artikel henviser til Samsungs smarte tv (dvs. internetforbundet). Billeder kan variere lidt afhængigt af model og firmware på dit tv.

Fejlfinding via netværksstatus

På skærmbilledet Netværksstatus kan du se forbindelsesstatus for tv'et, routeren og internettet. Blå prikker betyder en forbindelse, og et rødt X betyder ingen forbindelse.

Sag 1. Hvis tv'et og routeren ikke er tilsluttet, skal du kontrollere både tv'et og routeren. Kontroller følgende.

• Sørg for, at alle kabler, der er tilsluttet routeren, er godt tilsluttet.
  • Genstart routeren. Træk stikket ud, vent ca. 1 minut, og tilslut igen.
  • Prøv at slutte en anden enhed til routeren. Hvis det virker, er det et tv-problem, og hvis det ikke gør det, er det et routerproblem.
Netværksproblem Sag1

Sag 2. Hvis routeren ikke har forbindelse til internettet, er det et problem med internetudbyderen.

• Du skal kontakte den internetudbyder, du bruger.
Netværksproblem Sag2

Yderligere tip til internetforbindelsen

Når du har et problem med internetforbindelsen, er der en række andre måder, du kan prøve at rette på det ud over at se på netværksstatus. Vi anbefaler nedenstående måder.

• Hvis du bruger en trådløs forbindelse, skal afstanden mellem modemet eller routeren og tv'et være inden for 15,2 m, og der bør ikke være nogen hindring mellem dem. Hvis der er nogen forhindring midt i dem, eller afstanden er mere end 15,2 m, kræves en trådløs booster.
  • Kontroller IP-indstillingerne. Du kan se disse under Indstillinger > Netværk > Netværksindstillinger > IP-indstillinger.
  • Se efter en softwareopdatering. Du kan se dette under Indstillinger > Support > Softwareopdatering > Opdater nu.
  • Prøv selvdiagnosefunktionen på tv'et. Du kan se dette under Indstillinger > Support > Selvdiagnose
  • Hvis der stadig er et forbindelsesproblem, skal du foretage en fabriksindstilling.

Sådan får du adgang til netværksstatus

Trin 1. Klik på knappen HJEM på din tv-fjernbetjening.

Trin 2. Naviger til Indstillinger, og vælg den ved hjælp af fjernbetjeningen.

Indstillingsmenu for hjem

Trin 3. Vælg Netværk i menuen Generelt.

Generel netværksmenu

Trin 4. Vælg Netværksstatus.

Netværksstatus

Trin 5. På denne skærm er det muligt at se netværkets status. Derudover kan du kontrollere dine IP-indstillinger og prøve at oprette forbindelse igen.

etværksstatus-tjek

Forbind igen til Internettet

Efter en fabriksindstilling skal du oprette forbindelse igen til internettet. Der er to måder at forbinde dit Smart TV til internettet, som er trådløse og kabelforbindelser. Forbindelsesmetoden er som følger.

Trin 1. Klik på knappen HJEM på din tv-fjernbetjening.

Trin 2. Naviger til Indstillinger, og vælg den ved hjælp af fjernbetjeningen.

Trin 3. Vælg netværk (generelt det første for nogle tv'er).

Trin 4. Vælg Åbn netværksindstillinger.

Åbn menuen Netværksindstillinger

Trin 5. Vælg mellem en trådløs eller kabelforbindelse. Hvis du vælger en kabelforbindelse, har den forbindelse til internettet. Hvis det er trådløst, skal du vælge det netværk, du vil oprette forbindelse til.

Bemærk: Sørg for, at netværkskablet er godt forbundet med bagsiden af dit tv, når du prøver at oprette forbindelse via en kabelforbindelse.

Bemærk: Enhedens skærmbilleder og menu er kun en prøve på engelsk - de er også tilgængelige på dit lands sprog.