Samsung TV:n Internet-yhteyden vianmääritys

Jos Samsung Smart TV on yhdistetty WiFi-verkkoon tai langattomaan verkkoon, voit käyttää useita älykkäitä toimintoja, kuten suoratoisto, säätiedot ja haku. Etkö kuitenkaan voi käyttää näitä toimintoja verkon ongelmien vuoksi? Lue, kuinka voit tarkistaa verkon tilan ja korjata sen.

Katso verkon tila

Jos Smart TV ei muodosta Internet-yhteyttä, tarkista verkon tila. Voit tarkistaa Internet-yhteyden tilan, jotta näet, onko verkkoyhteydessä vikaa.

Verkkoyhteyden vianmääritys

Huomautus: Tämä artikkeli koskee Samsungin älytelevisioita (joissa on Internet-yhteys). Kuvat voivat vaihdella hieman television mallin ja laiteohjelmiston mukaan.

Vianmääritys verkon tilan avulla

Verkon tila -näytöllä näet television, reitittimen ja Internetin tilan. Siniset pisteet tarkoittavat yhteyttä ja punainen rasti tarkoittaa, ettei yhteyttä ole.

Tapaus 1. Jos TV ja reititin eivät ole yhteydessä, sinun on tarkistettava sekä TV että reititin. Tarkista seuraavat asiat.

• Varmista, että kaikki reitittimen kaapelit on kytketty kunnolla.
  • Käynnistä reititin uudelleen. Katkaise virta, odota noin yhden minuutin ajan ja kytke virta uudelleen.
  • Kokeile toisen laitteen yhdistämistä reitittimeen. Jos se toimii, ongelma on televisiossa ja jos se ei toimi, ongelma on reitittimessä.
Verkko-ongelma tapaus 1

Tapaus 2. Jos reititin ei ole yhteydessä Internetiin, kyseessä on verkkopalvelun tarjoajan ongelma.

• Sinun on otettava yhteyttä verkkopalvelusi tarjoajaan.
Verkko-ongelma tapaus 2

Muita vinkkejä Internet-yhteyden muodostamiseen

Jos sinulla on ongelmia Internet-yhteydessä, voit yrittää sen korjaamista myös muilla tavoilla verkon tilan tarkistamisen lisäksi. Suosittelemme seuraavia menetelmiä.

• Jos käytät langatonta yhteyttä modeemin tai reitittimen ja television välinen etäisyys on oltava alle 15,2 metriä eikä niiden välillä saa olla esteitä. Jos laitteiden välillä on esteitä tai etäisyys on yli 15, 2 metriä, tarvitset langattoman verkonvahvistimen.
  • Tarkista IP-asetukset. Näet ne valitsemalla Asetukset > Verkko > Verkkoasetukset > IP-asetukset.
  • Tarkista ohjelmistopäivitykset. Näet ne valitsemalla Asetukset > Tuki > Ohjelmistopäivitys > Päivitä nyt.
  • Kokeile television diagnoositoimintoa. Näet sen valitsemalla Asetukset > Tuki > Diagnoosi.
  • Jos et edelleenkään saa muodostettua yhteyttä, sinun on palautettava tehdasasetukset.

Verkon tilan näyttäminen

Vaihe 1. Paina television kaukosäätimen HOME-painiketta.

Vaihe 2. Valitse Asetukset kaukosäätimellä.

Asetusvalikko

Vaihe 3. Valitse Yleiset-valikosta Verkko.

Verkon yleisvalikko

Vaihe 4. Valitse Verkon tila.

Verkon tila

Vaihe 5. Tällä näytöllä näet verkon tilan. Lisäksi voit tarkistaa IP-asetukset ja yrittää yhteyden muodostamista uudelleen.

Verkon tilan tarkistaminen

Yhteyden muodostaminen Internetiin

Kun olet palauttanut tehdasasetukset, sinun on muodostettava uudelleen yhteys Internetiin. Smart Tv:n voi yhdistää Internetiin kahdella tavalla, langattomasti ja langallisesti. Yhdistäminen tapahtuu seuraavasti.

Vaihe 1. Paina television kaukosäätimen HOME-painiketta.

Vaihe 2. Valitse Asetukset kaukosäätimellä..

Vaihe 3. Valitse Verkko (joissakin televisioissa valitaan ensin Yleiset).

Vaihe 4. Valitse Avaa verkkoasetukset.

Avaa verkkoasetukset -valikko

Vaihe 5. Valitse langaton tai langallinen yhteys. Jos valitset langallisen yhteyden, yhteys muodostetaan Internetiin. Jos valitset langattoman yhteyden, valitse verkko, johon haluat muodostaa yhteyden.

Huomautus: Varmista, että verkkokaapeli on kytketty kunnolla television taakse, kun yrität muodostaa langallista yhteyttä.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ovat englanninkielisiä esimerkkejä. Ne ovat saatavana myös oman maasi kielellä.