Samsungin televisio ei muodosta yhteyttä tai löydä Wi-Fi-verkkoa tai Internet-yhteyttä

Samsungin älytelevisioissa on useita ominaisuuksia ja toimintoja, kuten suoratoisto, säätiedot ja hakutoiminto. Jos television yhteyden kanssa on ongelmia etkä pääse käyttämään näitä toimintoja, se voi olla hyvin turhauttavaa. Lue alta, miten voit tarkistaa verkkoyhteyden ja ratkaista sen ongelmat.

Samsung-älytelevisiota käytetään kaukosäätimellä.

Huomaathan: Tämä artikkeli koskee Samsungin älytelevisioita (joissa on Internet-yhteys). Kuvat voivat vaihdella hieman television mallin ja laiteohjelmiston mukaan.

Jos sinulla on ongelmia älytelevision Internet-yhteyden muodostamisessa, tarkista verkon tila. Voit tarkistaa Internet-yhteyden asetukset ja selvittää, mikä yhteydessä on vikana.

Tarkista verkon tila seuraavasti:

1 Paina television kaukosäätimen kotipainiketta.
Kuva kaukosäätimestä kotipainike korostettuna.
2 Valitse Valikko> Asetukset kaukosäätimellä.
Valikon pääsivu Samsung-televisiossa.
3 Valitse Kaikki asetukset.
Samsung-televisio ja Asetukset.
4 Valitse Yhteys.
Samsung-televisio ja Kaikki asetukset -vaihtoehto.
5 Valitse Verkko.
Samsung-televisio ja Yhteys-valikon vaihtoehdot.
6 Valitse Verkon tila.
Samsung-televisio ja Verkko-valikon asetukset.

Verkko-ongelmien syy voi olla kahdessa eri paikassa. Ne ovat yhteys television ja reitittimen välillä sekä yhteys reitittimen ja Internetin välillä.

Yhteysongelma television ja reitittimen välillä:

Samsung-televisio ja Verkon tila -alue.

Yhteysongelma reitittimen ja Internetin välillä:

Samsung-televisio ja Verkon tila -alue.

Voit selvittää, onko ongelma television ja reitittimen välillä liittämällä reitittimeen eri laitteen. Jos tämä laite muodostaa yhteyden ja toimii oikein, ongelma on televisiossa.

Voit selvittää, onko ongelma reitittimen ja Internet-palveluntarjoajan välillä tarkistamalla Internet-tukiaseman. Jos tukiasema on yhdistetty, sinun on otettava yhteys verkkopalvelun tarjoajaan ongelman ratkaisemiseksi.

1 Paina television kaukosäätimen kotipainiketta.
Kuva kaukosäätimestä kotipainike korostettuna.
2 Valitse Valikko > Asetukset.
Valikon pääsivu Samsung-televisiossa.
3 Valitse Kaikki asetukset.
Samsung-televisio ja Asetukset.
4 Valitse Yhteys.
Samsung-televisio ja Kaikki asetukset -vaihtoehto.
5 Valitse Verkko.
Samsung-televisio ja Yhteys-vaihtoehdot.
6 Valitse Verkon tila.
Samsung-televisio ja Verkko-asetukset.
7 Valitse IP-asetukset.
Samsung-televisio ja Verkon tila -asetukset.

Määritä IP-osoite manuaalisesti

Television ongelman voi yrittää ratkaista määrittämällä IP-osoitteen manuaalisesti. Määritä IP-osoite manuaalisesti noudattamalla ensin samoja vaiheita kuin IP-osoitteen tarkistamisessa ja jatka sitten seuraavasti:

1 Kun olet IP-asetukset-valikossa, vaihda Hae automaattisesti -asetus Syötä manuaalisesi -vaihtoehdoksi.
Samsung-televisio ja IP-asetukset ponnahdusikkunassa.
2 Valitse IP-osoite.
Samsung-televisio ja IP-asetukset.
3 Syötä IP-osoite ja vahvista valitsemalla OK.
Samsung-televisio ja IP-asetukset-lomakkeen kentät.
4 Valitse OK.
Samsung-televisio ja IP-asetukset.

Television päivittämiseen on kaksi tapaa. Alla kerrotaan, miten päivitys tehdään television valikosta.

Huomaathan: Seuraavien vaiheiden asettelu voi vaihdella television mallin ja sen älyvalikon version mukaan. Jos et ole varma yksittäisistä vaiheista, noudata painetun oppaan ohjeita tai lataa sähköinen opas siirtymällä Samsung-tukeen.

1 Paina television kaukosäätimen kotipainiketta.
Kuva kaukosäätimestä kotipainike korostettuna.
2 Valitse Valikko > Asetukset.
Valikon pääsivu Samsung-televisiossa.
3 Valitse Kaikki asetukset.
Samsung-televisio ja Asetukset.
4 Valitse Tuki.
Samsung-televisio ja Kaikki asetukset -vaihtoehto.
5 Valitse Ohjelmistopäivitys.
Samsung-televisio ja Tuki-valikko.
6 Valitse Päivitä nyt.
Samsung-televisio ja Ohjelmisto-asetukset.

Huomaathan:

• Jos televisioon on liitettynä USB-tikku videoiden, valokuvien tai musiikin toistamista tai tallentamista varten, televisio kysyy, etsitäänkö päivitystiedostoa USB-tikulta. Jatka päivittämistä Wi-Fi-yhteydellä valitsemalla Ei.
  • Jos päivitystä ei ole saatavilla, televisio on päivitetty uusimpaan versioon.

Laitteen ylläpito tekee tarkistuksia televisioon, jotta se voi diagnosoida ja optimoida television ja yrittää korjata ongelmia, kuten samean näytön tai vähäisen tallennustilan. Jos ongelmia löytyy, ne näytetään diagnostiikkaluettelossa.

Käynnistä television Laitteen ylläpito -toiminto noudattamalla alla olevia ohjeita.

1 Paina kaukosäätimen kotipainiketta.
Kuva kaukosäätimestä kotipainike korostettuna.
2 Valitse Valikko > Asetukset.
Valikon pääsivu Samsung-televisiossa.
3 Valitse Kaikki asetukset.
Samsung-televisio ja Asetukset.
4 Valitse Tuki.
Samsung-televisio ja Kaikki asetukset -vaihtoehto.
5 Valitse Laitteen ylläpito.
Samsung-televisio ja Tuki-valikko.

Tehdasasetusten palauttaminen tehdään vasta, kun kaikkia muita vaihtoehtoja on yritetty tuloksetta. Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki ladatut sovellukset ja kaikki käyttäjän asetukset niin, että televisio palaa samaan tilaan, jossa se on ostettaessa.

Television tehdasasetusten palauttaminen:

1 Paina kaukosäätimen kotipainiketta.
Kuva kaukosäätimestä kotipainike korostettuna.
2 Valitse Valikko > Asetukset.
Valikon pääsivu Samsung-televisiossa.
3 Valitse Kaikki asetukset.
Samsung-televisio ja Asetukset.
4 Valitse Yleiset ja tietosuoja.
Samsung-televisio ja Kaikki asetukset -vaihtoehto.
5 Valitse Palauta.
Samsung-televisio ja Yleiset ja tietosuoja -asetukset.
6 Syötä PIN-koodi kaukosäätimen numeronäppäimillä. Kun olet syöttänyt PIN-koodin viimeisen numeron, siirryt automaattisesti seuraavaan näyttöön.
Samsung-televisio ja PIN-koodin kenttä.
7 Kyllä ja OK on valittava, jotta asetukset voidaan palauttaa
Samsung-televisio ja Vahvista-ponnahdusikkuna.

Kun olet palauttanut tehdasasetukset, sinun on muodostettava Internet-yhteys uudelleen. Älytelevision Internet-yhteyden voi muodostaa kahdella tavalla, langattomasti ja langallisesti. Yhdistäminen tapahtuu seuraavasti.

1 Paina television kaukosäätimen kotipainiketta.
Kuva kaukosäätimestä kotipainike korostettuna.
2 Valitse Valikko > Asetukset.
Valikon pääsivu Samsung-televisiossa.
3 Valitse Kaikki asetukset.
Samsung-televisio ja Asetukset.
4 Valitse Yhteys.
Samsung-televisio ja Kaikki asetukset -vaihtoehto.
5 Valitse Verkko.
Samsung-televisio ja Yhteys-vaihtoehdot.
6 Valitse Avaa verkkoasetukset.
Samsung-televisio ja Verkko-asetukset.
7 Valitse verkon typpi, Langallinen tai Langaton.
Samsung-televisio ja Verkon tyyppi -näyttö.
8 Jos valitset langallisen yhteyden, televisio muodostaa Internet-yhteyden automaattisesti. Jos valitset langattoman yhteyden, valitse verkko, johon haluat muodostaa yhteyden.

Huomaathan: Varmista, että verkkokaapeli on kytketty kunnolla television taakse, kun yrität muodostaa langallista yhteyttä.