Hvordan rengjøres trommelen og dørpakningen på vaskemaskinen min?

Rengjøring av den innvendige trommelen på vaskemaskinen er en av de viktigste tingene for å ta vare på yndlingsklærne dine så vel som maskinen. Dessuten kan dette hjelpe deg med å unngå bakterier og holde deg sunn. For å bevare vaskemaskinens effektivitet og fjerne bakterier, bør trommelen rengjøres minst én gang i måneden.

Rengjøring av trommelen med funksjonen som er beregnet til dette

Funksjonen ECO DRUM CLEAN OG ECO DRUM CLEAN+ er et selvrensingsprogram som fjerner mugg og smuss som kan ha samlet seg i trommelen. Dette holder vaskemaskinen ren, forhindrer forringelse og forlenger dens levetid. Det anbefales at du gjennomfører dette programmet jevnlig for å rengjøre trommelen ved å fjerne bakterier fra den. Vanligvis er programmet for toppbetjent vaskemaskin (Eco Tub clean, Clean Tub-program) det samme som ECO DRUM CLEAN-funksjonen.

• Dette programmet varmer opp vannet til mellom 60 °C og 70 °C, og det fjerner også smuss som har samlet seg i gummipakningen i døren.

• ECO DRUM CLEAN+ -påminnelsen blinker på kontrollpanelet etter hver 40. vask.

• Det anbefales å gjennomføre ECO DRUM CLEAN+ regelmessig. Hvis det oppstår en alarm, så rengjør lofilteret også.

• Du kan kun bruke Utsatt slutt-funksjonen med ECO DRUM CLEAN-programmet.

• Under ECO DRUM CLEAN-programmet er vanntemperaturen satt til 70 °C. Du kan ikke endre vanntemperaturen.

• Aldri bruk ECO DRUM CLEAN-programmet når det er klesvask i vaskemaskinen. Dette kan skade klesvasken eller gi problemer med vaskemaskinen.

Vaskeprosedyrer

Trinn 1. Trykk på strømknappen for å slå på maskinen.

Trinn 2. Vri på programvelgeren for å velge ECO DRUM CLEAN-programmet.

Trinn 3. Trykk på Start/Pause-knappen for å starte ECO DRUM CLEAN-programmet.

bruk eco drum clean-funksjon

Merknad:

• Det faktiske designet på kontrollpanelet kan avvike fra modellen din.

• Dette bildet er bare et eksempel på engelsk, men det er tilgjengelig på ditt lands språk.

Du kan rengjøre trommelen uten rengjøringsmiddel når du bruker ECO DRUM CLEAN-programmet.

Hvis du vil bruke et rengjøringsmiddel med dette programmet for å få bedre resultater, så følg instruksjonene nedenfor nøye. Det er to typer rengjøringsmidler til trommelen: pulver og flytende rengjøringsmiddel. Sørg for å bruke et anbefalt rengjøringsmiddel til å rengjøre trommelen.

• For å bruke et flytende rengjøringsmiddel, plasser måleren til det flytende rengjøringsmiddelet i rommet til hovedvask i vaskemiddelskuffen, og hell flytende rengjøringsmiddel i hovedvask-rommet.
  • Siden bruk av rengjøringsmiddel som inneholder klorblekemiddel kan misfarge produktet, bør du sørge for kun å bruke rengjøringsmidler som inneholder oksygenblekemiddel.
  • Vi anbefaler at du bare bruker 10 % av den mengden trommel-rengjøringsmiddel som anbefales av produsenten av rengjøringsmiddelet.

Merknad: Bruk aldri vanlig tøyvaskemiddel med Eco Drum Clean-programmet.

• Etter en vask, hvis du ser at trommelen trenger å rengjøres, så vil ECO DRUM CLEAN alarmskjermen vises i 60 minutter. Ta i så fall klesvasken ut av vaskemaskinen, og rengjør trommelen ved å kjøre ECO DRUM CLEAN-programmet.
  • Hvis du ikke kjører ECO DRUM CLEAN-programmet, vil ECO DRUM CLEAN-alarmskjermen fortsette å dukke opp ved 5 vasker til.
  • Hvis du ikke kjører ECO DRUM CLEAN-programmet etter 6 vasker, vil ikke ECO DRUM CLEAN-alarmskjermen dukke opp mer.
  • Bemerk at dette ikke indikerer at det er et problem med vaskemaskinen.
  • Selv om den automatiske alarmfunksjonen for ECO DRUM CLEAN vanligvis kommer én gang om måneden, så kan hyppigheten variere avhengig av hvor ofte vaskemaskinen brukes.

Regelmessig rengjøring av døren og dørpakningen

På trommelvaskemaskinen bør gummipakningen som ligger langs kanten på åpningen, sjekkes. Dette er fordi det ofte dannes mugg der på grunn av at det samler seg vann i gummipakningen. Etter at gummipakningen er rengjort med en myk børste og et kjøkkenhåndkle, bør døren til vaskemaskinen stå åpen inntil den er tørr. Bruk en myk klut med ikke-slipende rengjøringsmiddel. Ikke sprøyt vann på vaskemaskinen.

• Åpne døren til vaskemaskinen, og fjern klær eller gjenstander fra vaskemaskinen.
  • Inspiser den grå pakningen mellom døråpningen og baljen for flekkete områder.
  • Trekk tilbake pakningen for å inspisere hele området under pakningen og for å se etter fremmedlegemer.
  • Tørk over pakningen med en myk børste, et kjøkkenhåndkle eller en fuktig klut.
  • Hvis du må rengjøre den med rengjøringsmiddel, så bland flytende klorblekemiddel og varmt kranvann.
  • Tørk over pakningen med den fortynnede oppløsningen med en fuktig klut.
  • Etter rengjøring av pakningen, så tørk over området grundig med en tørr klut, og la det lufttørke.
rengjøring av døren og dørpakningen

Merknad:

• Bruk gummihansker når du rengjør i lengre perioder, og se blekemiddelprodusentens instruksjoner for korrekt bruk.
  • Dørpakningen kan bli deformert hvis du bruker klorblekemiddel eller andre rengjøringsmidler til å rengjøre døren.

Takk for din tilbakemelding