De viktigste endringene med Android versjon 9.0

Operativsystemet Android versjon 9.0 har blitt oppdatert med et intuitivt og lett tilgjengelig design som gjør det enklere å gjøre alt med én hånd.

Finn ut mer om noen av hovedendringene nedenfor.

Bemerk: Android versjon 9.0 er bare tilgjengelig til nedlastning på visse modeller, og dette kan variere avhengig av region. Denne programvaren følger med som standard på S10-ene.

Du vil legge merke til at startskjermbilde, telefonapp, kalender, meldinger, e-post, varselspanel med mer har blitt redesignet for å gi en bedre brukeropplevelse. Det er et mer brukervennlig og forenklet design på mange av ikonene og menyene.

Android 9.0, startskjerm med oppdatert design

Always on Display

Standardklokka på Always on Display (AOD) er nå plassert horisontalt og har fargede ikoner. Den viser gjenværende batteritid, gjenstående tid til fullading, og også batteriinformasjon om enhver annen tilkoblet enhet som for eksempel smarttilbehør. Den kan også skreddersys fullstendig ved bruk av forskjellig layout eller ved å laste opp bilder eller GIF-er.

Videospiller

Kontrollknappene på videospilleren har blitt flyttet. De er nå nederst på skjermen, noe som gjør dem lettere å bruke.

Android 9.0, oppdatert design på videospiller

Enhetsvedlikehold

Du finner «Enhetsvedlikehold» i «Innstillinger».

Android 9.0, endrede innstillinger og funksjoner i Enhetsvedlikehold

Trykk på «Batteri» for å finne nye tilgjengelige alternativer for «Strømmodus» for å optimalisere batteristrømsparing.

Android 9.0, endrede innstillinger og funksjoner i Enhetsvedlikehold, Strømmodus

Du kan også frigjøre lagringsplass ved å bruke det nye området «Lagring» der du kan analysere bruken din og fjerne duplikatfiler eller overflødige filer.

Posisjonsinnstillinger

Posisjonsinnstillinger er ikke lenger i «Tilkoblinger», men finnes nå under «Biometri og sikkerhet».

Ikke forstyrr

Til slutt har innstillingen «Ikke forstyrr» blitt flyttet fra menyen «Lyd og vibrering» til «Varsler».

Nattmodus

Oppdag «Nattmodus», som endrer skjermen til mørke farger om natten for å skåne øynene. Det virker ved soloppgang/solnedgang eller under visse betingelser. Det virker kun på Samsung-apper og kan innstilles ved å trykke på «Innstillinger» og så undermenyen «Skjerm».

Android 9.0, Nye funksjoner, Nattmodus

Låse startskjermen

Du kan nå begrense flytting, sletting og opprettelse av nye ikoner på startskjermen. Trykk på «Innstillinger», «Skjerm» og «Startskjerm», og sveip bryteren for å aktivere «Lås oppsett av startskjerm».

Galleri album

Du finner nye «Album» i Galleriet, delt opp i fire mapper til videoer, favoritter, posisjoner og foreslått. Albumet «Foreslått» anbefaler opprettelse eller sletting av innhold basert på hva som er lagret på enheten din.

Android 9.0, Nye Galleri album

Nye kontakter

Hvis du har et nummer som ikke er lagret i meldingene dine, kan du nå raskt og enkelt velge «Legg til i kontakter» eller «Blokker nummer» fra meldingsskjermbildet.