Hva gjør du hvis det er problemer med å lade, slå på eller starte opp mobilenheten?

Det kan være frustrerende når telefonen din ikke blir ladet skikkelig eller ikke vil slås på. Noen ganger etter at du har installert en oppdatering, omstarter telefonen din gjentatte ganger, men starter aldri helt opp, den står fast i en oppstartsloop. Tredjeparts apper kan forårsake tilfeldige eller konstante omstarter på telefonen din. I slike tilfeller, følg trinnene nedenfor for å finne og løse problemene.

Før du prøver å løse det med våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hva gjør du når telefonen din ikke lader

De vanligste grunnene til at en enhet ikke lader er:

• Feil på kabel, lader, stikkontakt eller adapter.
  • Skitt eller smuss i ladeporten
  • Tredjeparts apper avbryter ladingen
  • Programvareoppdatering er påkrevd

Første skritt er å sjekke om problemet er knyttet til laderen eller ladekabelen.

Trinn 1. Bruk laderen som fulgte med enheten.

Trinn 2. Se etter skade.

Trinn 3. Prøv en ny kabel.

Trinn 4. Prøv en annen strømkilde.

En av de vanligste årsakene til ladeproblemer er at ladeporten er tilstoppet med skitt, støv eller smuss. Smuss eller lo kan samle seg i ladeporten og forhindre at ladekabelen kobles ordentlig til ladekontaktene inni porten. Dette kan forhindre at telefonen lades skikkelig eller gjøre at den slett ikke lades.

Trinn 1. Slå av enheten din.

Trinn 2. Lys med en lommelykt inn i ladeporten, og se inni den. Hvis du kan se støv eller smuss, spesielt hvis det dekker ladekontaktene i metall, så må ladeporten rengjøres.

Trinn 3. Prøv å blåse forsiktig inn i ladeporten for å fjerne støv og smuss.

Trinn 4. Hvis ladeporten forblir tilstoppet, så ta den med til en fagperson for å få den rengjort.

Merknad: Ikke før noen gjenstander inn i ladeporten Dette kan føre til skader på ladeporten

Enheten din lader ikke hvis den oppdager vann eller fuktighet i ladeporten. Dette er en sikkerhetsanordning for å beskytte enheten mot skade og korrosjon. Hvis enheten din har oppdaget vann i ladeporten, vil den noen ganger vise et vanndråpeikon på skjermen over ladeporten eller på varslingspanelet. Hvis du ser vanndråpeikonet, så sørg for at enheten din er slått av mens den tørker.

Fuktighet vil som regel fordampe av seg selv i løpet av noen timer, men du kan også prøve å blåse forsiktig på porten eller eksponere den for kald, tørr luft. Hvis vanndråpeikonet fortsatt ikke har forsvunnet, men du er sikker på at ladeporten er tørr, så prøv å slå enheten av og på igjen.

Hvis ikonet fortsatt er der, så rydd hurtigbufferen til USB

Trinn 1. Gå til Innstillinger > trykk på Apper.

Trinn 2. Trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker) > Trykk på Vis systemapper.

Trinn 3. Bla nedover, og trykk på USB-innstillinger.

Trinn 4. Trykk på Lagring > Tøm data eller Tøm buffer

For å sjekke om det er et programvarerelatert problem, så prøv å omstarte enheten din når det fortsatt er ladetid igjen.

Trinn 1. Slå av enheten, og vent 10 sekunder.

Trinn 2. Koble til laderen som fulgte med enheten.

Du kan utføre en myk omstart ved bruk av knappene. Hvis enheten din ikke har en Hjem-knapp eller en separat av/på-knapp, som for eksempel Note10, Fold, Z Flip eller nyere, så trykk på Volum opp og sideknappene samtidig. Når enheten din vibrerer og Samsung-logoen vises, så slipp knappene for å omstarte enheten.

Vad gör jag om min telefon inte startar?

Prøv å gjennomføre følgende trinn hvis telefonen din ikke slås på eller starter opp:

Trinn 1. Kontroller at telefonen din er ladet nok.

Når batteriet er helt utladet, vil ikke enheten slås på. Lad opp batteriet helt ved hjelp av laderen som fulgte med enheten, før du slår på enheten.

Trinn 2. Kontroller at telefonens ladeport ikke er skadet.

Inspiser omhyggelig telefonen for å sikre deg at den ikke er overopphetet, oppsvulmet eller skadet. Inspiser også telefonens ladeport, og fjern skitt eller smuss.

Trinn 3. Kontroller at du bruker laderen som fulgte med enheten eller en kompatibel lader.

Du risikerer å skade telefonen din alvorlig hvis laderen ikke har samme spenning, ampere og type plugg som laderen som fulgte med telefonen.

Slik finner og retter du feil når telefonen din omstarter gjentatte ganger.

Du kan utføre en programvareoppdatering, tilbakestilling til fabrikkinnstillinger eller slå på Sikker modus for først å fastslå om en app forårsaker problemet.

Alternativ 1. Last ned programvareoppdateringer manuelt.

Gå til Innstillinger > trykk på Programvareoppdatering > Trykk på Se etter oppdateringer

Alternativ 2. Bruk funksjonen Sikker modus for å identifisere appen som eventuelt forårsaker problemet.

Slå telefonen helt av og på, trykk og hold inne volum ned-knappen for å gå til Sikker modus.

Alternativ 3. Du kan foreta en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger i tilfelle av en unormal omstartsloop.

Trinn 1. Start opp i Android Recovery.

• Hvis enheten har en separat Bixby-knapp: Trykk inne BixbyVolum opp, og av/på-knappen samtidig.
  • Hvis enheten ikke har en Hjem-knapp eller en separat av/på-knapp: Trykk og hold inne Volum opp og Sideknappen samtidig.

Trinn 2. Bruk Volum opp og Volum ned-knappene til å velge Slett all brukerdata eller Slett data / Tilbakestilling til fabrikkinnstillinger, og trykk deretter på av/på-knappen

Trinn 3. Bruk Volum opp og Volum ned-knappene til å bekrefte valget ditt, og trykk deretter på av/på-knappen.

Trinn 4. Når tilbakestillingen til fabrikkinnstilling er fullført, så trykk på av/på-knappen for å velge Omstart enhet.

Trinn 5. Når enheten har startet på nytt, så angi kontoopplysningene dine for å få tilgang til enheten.

Hvis disse trinnene ikke virker og det fortsatt er problemer med telefonen eller nettbrettet, så kontakt Samsung Support for hjelp.

Merknad:

• Tilbakestilling til fabrikkinnstillinger vil slette all brukerdata. Tidligere synkroniserte Google-kontoopplysninger kreves for å låse opp telefonen eller nettbrettet.
  • En tilbakestilling til fabrikkinnstillinger av maskinvaren vil slette all informasjon på telefonen. All informasjon som ikke er sikkerhetskopiert på nettet eller på SD-kortet, vil gå tapt.

Merknad: Skjermdumpene og menyene på enheten kan variere avhengig av trådløs tjenestetilbyder, enhetsmodell og programvareversjon

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen“.