Slik bruker du fingeravtrykkskanneren på Galaxy S10

S10 og S10+ leveres med en sikker ultrasonisk fingeravtrykkskanner som befinner seg foran på skjermen.

Sensoren på S10e er intuitivt plassert på aktiveringsknappen og gjør det lettere enn noensinne å låse opp telefonen din.

S10 og S10+ leveres med en innebygd sensor som kjenner igjen fingeravtrykk, nederst på skjermen, og som lar deg låse opp telefonen din raskt og enkelt.

GIF, Sett opp ultrasonisk fingeravtrykkskanner på S10/S10+

Følg trinnene nedenfor for å registrere fingeravtrykket ditt:

1 Gå til «Innstillinger».
2 Trykk på «Biometri og sikkerhet».
3 Trykk på «Fingeravtrykk».
4 Angi PIN-koden, mønsteret eller passordet ditt. Hvis du ikke har angitt ett, vil du bli bedt om å registrere et først.
5 Plasser fingeren din på sensorfeltet (som angitt på skjermen), og trykk den ned inntil fingeravtrykket ditt er fullstendig oppfanget. Fingeravtrykksbildet blir helt blått når prosessen er fullført.
6 Deretter, for å få en full skanning, roterer du fingeren din på sensoren for å oppfange kantene av fingeravtrykket ditt.
7 Når du er ferdig, trykker du på «Ferdig».
8 Det vises deretter som «Fingeravtrykk 1» på skjermen.

Bemerk: Skanneren kan ha vanskelig for å kjenne igjen fingrene dine hvis de er for våte eller for tørre, for eksempel i veldig kaldt vær. Sørg for at feltet til fingeravtrykksensoren ikke blir ripet eller skadet av metallgjenstander som mynter, nøkler og halskjeder. Trykk på skjermen slik at fingertuppen din brer seg over hele overflaten på feltet for gjenkjenning av fingeravtrykk.

Aktiveringstasten på S10e har en innebygd sensor for gjenkjenning av fingeravtrykk som lar deg låse opp telefonen din raskt og enkelt.

GIF, Registrer fingeravtrykk på S10e

Følg trinnene nedenfor for å registrere fingeravtrykket ditt:

1 Gå til «Innstillinger».
2 Trykk på «Biometri og sikkerhet».
3 Trykk på «Fingeravtrykk».
4 Angi PIN-koden, mønsteret eller passordet ditt. Hvis du ikke har angitt ett, vil du bli bedt om å registrere et først.
5 Plasser fingeren din på sensoren (aktiveringstasten på høyre side av telefonen), og fortsett å skanne inntil den kommer opp på 100 %.
6 Deretter, for å få en full skanning, flytter du fingeren din rundt på sensoren for å oppfange kantene av fingeravtrykket ditt.
7 Når du er ferdig, trykker du på «Ferdig».
8 Det vises deretter som «Fingeravtrykk 1» på skjermen.

Bemerk: Skanneren kan ha vanskelig for å kjenne igjen fingrene dine hvis de er for våte eller for tørre, for eksempel i veldig kaldt vær. Sørg for at fingeravtrykksensorfeltet ikke blir ripet eller skadet av metallgjenstander som mynter, nøkler, penner og halskjeder.

For å endre typen skjermlås og deaktivere fingeravtrykkskanneren, så følg nedenstående trinn:

1 Gå til «Innstillinger».
2 Trykk på «Skjermlås».
3 Trykk på «Skjermlåstype».
4 Angi PIN-koden, mønsteret eller passordet ditt.
5 Skyv på bryteren ved siden av «Fingeravtrykk» for å deaktivere denne typen skjermlås.
6 Velg en annen låsemetode fra listen.

For å fjerne dine registrerte fingeravtrykkdata, følg nedenstående trinn:

1 Gå til «Innstillinger».
2 Trykk på «Biometri og sikkerhet».
3 Trykk på «Fingeravtrykk».
4 Angi PIN-koden, mønsteret eller passordet ditt.
5 Trykk på det registrerte fingeravtrykket, og trykk deretter på «Fjern».

Når du bruker fingeravtrykkleseren på S10e/S10/S10+, bør du være oppmerksom på at følgende forhold kan påvirke funksjonen:

Leseren kan ha problemer med å kjenne igjen fingeravtrykk som  påvirkes av rynker eller arr.

• påvirkes av rynker eller arr.
  • er for små eller tynne.
  • er for tørre.
  • har ekstrem temperatur, kald eller varm.
  • er våte.

Bruk tipsene under for at fingeravtrykkleseren skal fungerte så godt som mulig:

Tips for Galaxy S10 og S10+

• Legg fingeren flatt på hele overflaten til området for avlesing av fingeravtrykk.
  • Sørg for at skjermbeskyttere eller berøringsskjermen på området for avlesing av fingeravtrykk ikke har riper eller skader. Vi anbefaler deg å kun bruke beskyttelsesfolie og tilbehør som er godkjent av Samsung.
  • Sørg for at området for avlesing av fingeravtrykk nederst på skjermen og fingrene dine er rene.

Tips for Galaxy S10e

• Sørg for at området for avlesing av fingeravtrykk ikke er dekket til eller påvirket av mobildekselet, klistremerker eller annet tilbehør.
  • Sørg for at Power Key-føleren for avlesing av fingeravtrykk ikke har riper eller skader.
  • Sørg for at Power Key-føleren for avlesing av fingeravtrykk og fingrene dine er rene.

Bemerk: Skanneren kan ha vanskelig for å kjenne igjen fingrene dine hvis de er for våte eller for tørre, for eksempel i veldig kaldt vær. Sørg for at feltet til fingeravtrykksensoren ikke blir ripet eller skadet av metallgjenstander som mynter, nøkler og halskjeder. Trykk på skjermen slik at fingertuppen din brer seg over hele overflaten på feltet for gjenkjenning av fingeravtrykk.