Hvilke opplåsingsmetoder kan jeg bruke på min Galaxy-smarttelefon?

Du har muligheten til å angi forskjellige låsemetoder på din Galaxy-smarttelefon for å sikre din informasjon og dine personlige opplysninger. Nedenfor finner du en oversikt over de forskjellige metodene til å låse og låse opp skjermen på smarttelefonen din.

Låse- og opplåsingsmetoder

Bemerk: De tilgjengelige låsemetodene avhenger av modellen din og operativsystemet ditt. Eldre modeller har ikke alle metodene tilgjengelige.

Avhengig av konfigurasjonen av smarttelefonen din, kan du også være begrenset til bare noen få låsemetoder (f.eks. kun PIN-kode og passord). Dette kan være tilfellet hvis det er visse funksjoner (f.eks. VPN, enhetskryptering, Exchange-server, applikasjoner) som er aktivert på Galaxy-smarttelefonen din.

Innstille en låsemetode

Innstillingen finnes på litt ulike steder, avhengig av modellen og operativsystemet ditt.

For nyere enheter finner du innstillingene for låseskjermen her:

1 Åpne «Innstillinger».
2 Gå til «Låseskjerm og sikkerhet» eller «Låseskjerm».
3 Trykk på «Låseskjermtype».

Bemerk: På eldre enheter som bruker Android 4.4 eller under, kan innstillingene for låseskjermen finnes på: «Innstillinger» > «Låseskjerm» > «Skjermlås».

Biometriske metoder

Biometriske låsemetoder bruker unike fysiske kjennetegn som irisen din eller fingeravtrykket ditt for å gi høy sikkerhet for din Galaxy smarttelefon.

Før en biometrisk metode til å låse opp skjermen kan brukes, må du sette opp et mønster, et passord eller en PIN-kode. Denne alternative opplåsingsmetoden er nødvendig under visse omstendigheter, for eksempel hvis enheten gjenstartes eller før skjermlåstypen endres.

Du kan registrere biometrisk informasjon under «Innstillinger» > «Låseskjerm og sikkerhet» eller «Låseskjerm» > «Skjermlåstype» > «Biometrikk».

Eller alternativt under «Innstillinger» > «Biometri og sikkerhet».

De følgende Galaxy-smarttelefonene har denne muligheten:

S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9

Formen på og mønsteret i irisen din er unikt. Når du bruker øynenes spesielle kjennetegn til å låse opp enheten din, sørger du for en høy sikkerhet for Galaxy-smarttelefonen din.

Irisopplysningene dine kan også brukes til en rekke andre verifiseringsformål som for eksempel Samsung Pass (verifisering av Samsung-konto og nettpålogging) og Secure Folder.

Sensorene til irisskanningen befinner seg foran i den øvre delen av smarttelefonen din. Hold ansiktet ditt i markøren, og følg instruksjonene for å låse opp smarttelefonen din med irisen din.

Finn ut hvordan du setter opp irisskanneren og hvordan du fjerner en registrert iris.

Bemerk: Når du bruker irisskanneren, så hold enheten omkring 20-35 centimeter fra ansiktet ditt. Irisskanneren fungerer kanskje ikke effektivt hvis du har en skjermbeskyttelse på enheten din, hvis du har briller på eller hvis du nylig har hatt øyekirurgi.

Følgende Galaxy-smartelefoner har denne muligheten:

A8 (2018), A6/A6+, J4/J4+, J6/J6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A7 (2018), A9

Ansiktsgjenkjenning identifiserer ditt ansikts kjennetegn og sammenligner dem med registrert data for å låse opp smarttelefonen din.

Smarttelefonen skanner ansiktet med frontkameraet. Hold ansiktet ditt innenfor det viste merket. Hvis ansiktet ikke gjenkjennes ved opplåsing, vil du automatisk ble bedt om PIN-kode, passord eller mønster.

Følgende Galaxy-smarttelefoner har denne muligheten:

S9/S9+, Note9

Intelligent skanning bruker både ansiktet ditt og irisene dine til å låse opp smarttelefonen. Dette øker sikkerheten og brukervennligheten. Med denne funksjonen kan du lett låse opp skjermen selv i veldig mørke eller lyse omgivelser.

Følgende Galaxy-smarttelefoner har denne muligheten:

Hjem-knapp: S6/S6+ (Edge), S7/S7+ (Edge), A5 (2017)

På baksiden: A8 (2018), A6/A6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A9

På høyre side: J6/J6+, A7 (2018)

Akkurat som irisopplysningene dine, kan du bruke fingeravtrykket ditt til å låse opp smarttelefonen din så vel som å verifisere din identitet på Samsung Pass og Secure Folder.

Avhengig av modellen er fingeravtrykksensoren plassert på baksiden av telefonen, under eller ved siden av kameraet, eller på høyre side av telefonen. På eldre modeller er en sensor bygd inn i Hjem-knappen.

Opptil fire fingeravtrykk kan bli registrert.

Vanlige låsemetoder

Bemerk: Hvis du endrer skjermlås-metoden til «Sveipe» eller «Ingen», vil de biometriske opplysningene dine bli slettet. Hvis du vil bruke dine biometriske data i apper eller funksjoner som Samsung Pass, må du registrere dem på nytt.

Deaktiverer den gjeldende skjermlåsen og den registrerte låseskjermen.

Bemerk: Dette alternativet gir ingen sikkerhet til telefonen din. Derfor anbefaler vi deg å velge en annen låsemetode som gir bedre beskyttelse av dine personlige opplysninger.

Lås opp enheten ved å sveipe låseskjermen.

Bemerk: Dette alternativet gir ingen sikkerhet til telefonen din. Derfor anbefaler vi deg å velge en annen låsemetode som gir bedre beskyttelse av dine personlige opplysninger.

Denne låsemetoden lar deg danne et mønster som tegnes på skjermen for å låse opp enheten din.

Du får et felt med 3 x 3 prikker, som du kan forbinde med hverandre akkurat som du vil (vær oppmerksom på at hver prikk bare kan røres én gang).

Bemerk: Vær forsiktig når du tegner inn mønsteret i offentligheten da det lett kan ses og kopieres av andre.

Bruk hvilken som helst kombinasjon av bokstaver, tall og spesialtegn, og dann et passord på mellom 4 og 16 tegn.

For maksimal sikkerhet, lag et komplekst passord, og velg en kombinasjon av bokstaver og tall.

Bemerk: Det skilles mellom store og små bokstaver når du bruker et passord som låseskjermtype. Det anbefales å notere opplysningene separat (passord, mønster, PIN-kode).

Angi hvilken som helst kombinasjon av tall. PIN-koden på telefonen din må være på minst fire sifre.

Bemerk: Vær forsiktig når du skriver inn PIN-koden din i offentligheten da den lett kan ses og kopieres av andre.

Bemerk: Hvis du ikke kan låse opp telefonen din ved bruk av den primære låseskjermtypen, så bruk den alternative metoden som du spesifiserte under oppsettingen.

Hvis du ikke kan låse opp telefonen din ved bruk av denne metoden, så kan du deaktivere opplåsingsskjermen i din Samsung-konto og få tilgang til telefonen din igjen.