Izaberi svoju lokaciju i jezik.
Lokalne vesti

Novi Samsung kućni aparati na bazi veštačke inteligencije

26/08/2020

Seul/Beograd, 26. avgust 2020. godine  Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. je danas predstavila novu liniju pametnih mašina za veš, kao i inovativne frižidere sa zamrzivačem u donjem delu uređaja (BMF).

 

Novu liniju mašina predvodi model WW9800T[1] sa tehnologijama Samsung EcoBubble™ i QuickDrive™, kao i naprednim funkcijama baziranim na veštačkoj inteligenciji, koja automatski bira i podešava programe pranja. Cilj je da ciklus pranja bude što efikasniji, završen u kraćem vremenskom roku, uz manje potrošene energije i napora. Novi RB7300 frižider[2] odlikuju unapređene performanse hlađenja uz inovativne mogućnosti za skladištenje i čuvanje namirnica. Osim ovog modela, u Evropi će prvi put biti dostupna i Bespoke linija frižidera[3], kao kuhinjsko rešenje kompanije Samsung koje korisnik može personalizovati u skladu sa svojim potrebama i uređenjem.

 

„Težimo razvijanju kućnih uređaja koji će uz maksimalne performanse ispuniti potrebe korisnika. Novim proizvodima nudimo im ekološka rešenja i nastavićemo da usmeravamo naše napore ka kreiranju proizvoda koji obogaćuju svakodnevni život", izjavio je Hyesoon Yang, potpredsednik kompanije Samsung Electronics.

 

Štedi energiju, vreme i trud uz prilagodljiv program pranja

 

Nova WW9800T mašina za pranje veša donosi spoj najnaprednijih Samsung tehnologija koje skraćuju vreme pranja i umanjuju potrošnju energije, pružajući korisnicima personalizovano, prilagodljivo iskustvo pranja, u skladu sa količinom i vrstom odeće koju peru. Revolucionarna Samsung QuickDrive™ tehnologija omogućava uređaju da skrati vreme pranja do 50, a potrošnju energije do 20 odsto[4]. Bubanj ovog modela se okreće nezavisno od svog zadnjeg dela, čime se dobijaju dinamičniji pokreti, a rezultat je temeljnije opran veš. Specijalni Samsung Digital Inverter kompresor povećava energetsku efikasnost korišćenjem jakih magneta za bolje performance i tiši ciklus pranja.

 

Nove mašine dolaze i sa Samsung EcoBubble™ tehnologijom koja pojačava učinak deterdženta pretvarajući ga u balončiće koji brže prodiru u tkaninu, čak i u hladnoj vodi. Pranje hladnom vodom štedi energiju koja bi se potrošila na njeno zagrevanje, dok istovremeno štiti tkaninu i boju odeće.

 

Osim toga, tu je i veštačka inteligencija koja pamti navike i ponašanje korisnika i na ekranu mašine predlaže najadekvatnije programe pranja. Uz pomoć jednostavnog interfejsa, AI Control eliminiše potrebu korisnika da listaju dostupne programe kako bi našli onaj koji im je potreban. AI Wash opcija koristi senzore kako bi detektovala težinu i vrstu materijala veša koji je u bubnju, da bi procenila potrebnu količinu vode i deterdženta. Nadalje, Auto Cycle Link proces sušenja aktivira najadekvatnije senzore za pranje i sušenje za svaki pojedinačni ciklus pranja.

 

Svi uređaji u novoj liniji Samsung mašina za veš su kompatibilni sa SmartThings platformom i nude korisnicima kontrolu nad podešavanjima direktno sa pametnih telefona, kao i pristup servisima poput Laundry Planner i Laundry Recipe za prilagođavanje programa.

 

Maksimalan prostor za namirnice uz svežinu koja traje

 

Zahvaljujući Samsung SpaceMax™ tehnologiji, unutrašnji zidovi uređaja su znatno tanji, pa novi BMF frižider sa zapreminom većom od 385L pruža mnoštvo prostora za odlaganje namirnica. Ova karakteristika je posebno značajna sada kada korisnici ređe idu u nabavku i kupuju veće količine namirnica.

 

Novi frižider je dizajniran tako da čuva svežinu hrane dvostruko duže[5]. Dolazi sa revolucionarnom Optimal Fresh+ pregradom, koja može da se koristi kao jedna fioka ili da se podeli na dva zasebna odeljka. Leva, hladnija strana je u tom slučaju optimizovana za čuvanje mesa i ribe, dok je desna strana idealna za voće i povrće. Hrana će biti adekvatno rashlađena bez obzira na deo frižidera u kome se nalazi zahvaljujući tehnologijama Samsung All Around Cooling i Metal Cooling. Kompresor najnovijeg frižidera automatski podešava performanse hlađenja na svih sedam nivoa polica, trošeći manje energije. Osim toga, zvuk je sveden na minimum, dok je izdržljivost uređaja dodatno unapređena.

 

Dizajn BMF frižidera daje ovom uređaju dozu sofisticiranosti. Ravan prednji deo od nerđajućeg čelika oslikava jednostavan i istančan stil Samsung kućnih aparata.

 

RB7300 frižider, kao i nove Samsung mašine za pranje veša biće predstavljene 2. septembra na virtuelnom događaju Samsung „Life Unstoppable“.

[1] Ova linija uređaja isprva će biti dostupna na evropskom tržištu, a naknadno tokom godine i u ostatku sveta.

 

[2] Uređaj će u avgustu biti dostupan na tržištu Evrope, a zatim i u ostatku sveta.

 

[3] Ovaj uređaj će u oktobru stići u region Skandinavije, a tokom naredne godine i u ostatak Evrope.

 

[4] Testirano na uređaju WW8000T u poređenju sa modelom WW6500K. Ušteda do 50 odsto vremena i 20 odsto energetske potrošnje prilikom pranja pamučnog veša (na 40℃, kada je bubanj pun do pola); performanse mogu varirati za 5 odsto; zasnovano na Intertek podacima.

 

[5] Rezultati zasnovani na internom testiranju. Primenjeno na MAX režimu rada. Rezultati mogu varirati u zavisnosti od svežine hrane, korišćenja uređaja, uslova i drugih faktora.