Nova era Samsung AI TV-a Neo QLED

Nikad toliko EKSTRA
2024 Neo QLED TV prikazuje vedre i sjajne boje na ekranu koje izgledaju kao da su u vazduhu pred tobom.
Već 18 godina svetski TV br. 1. Samsung je TV brend broj jedan već 18 godina.

Slika i zvuk neuporedivog kvaliteta na Samsung Neo QLED teraju te da zaroniš dublje, da se smeješ glasnije i da živiš odvažnije, na ekranu koji je klasa za sebe.

AI TV

Upoznaj mozak veštačke inteligencije zaslužan za sve što je EKSTRA

AI procesor

Podigni svoju zabavu na nove visine uz moći Neo QLED-a. Najsavremeniji Samsung procesor, koji radi uz pomoć veštačke inteligencije, koristi neuronske mreže da uči iz scene u scenu, pretvarajući sliku i zvuk u neverovatno imerzivan doživljaj gledanja.1

Samsung NQ8 AI Gen3 procesor optimizuje dva od mnogo kadrova sa sadržajem u pozadini. Svi kadrovi su organizovani u dva reda i optimizovani dok ulaze u jezgro procesora. Procesor se naginje u stranu.

* NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

Novi 2024 NQ AI procesori

Naši najmoćniji AI procesori

Otkrij evoluciju revolucionarnih Samsung inovacija u stvaranju najmoćnijih procesora do sada.

* NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

NQ8 Al Gen3 procesor (Neo QLED 8K QN900D)
 • Do 2x brži NPU
 •   8x veće
  neuronske mreže
 • Do 1.4x brži GPU
 • Do 15% brži CPU

* NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

* Sve specifikacije se odnose na poređenje sa 2023 Neo QLED 8K TV procesorom.

Samsung AI TV inovacije

 • AI slika

  Povećanje rezolucije veštačkom inteligencijom1

  Povećanje rezolucije veštačkom inteligencijom1

  Neo QLED udahnjuje novi život tvojim omiljenim TV serijama i filmovima koristeći AI skaliranje. Napredna AI neuronska mreža transformiše sadržaj u živopisan 4K/8K kvalitet iz raznih izvora. Strimuj OTT servise i gledaj sport uživo koji je toliko realan da je to nadrealno.

  * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

  Uporedni prikaz scene. Na jednoj strani vidi se originalna scena, dok se na drugoj vidi jasnija i detaljnija slika nastala pomoću AI skaliranja Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.
 • AI Motion Enhancer Pro2

  AI Motion Enhancer Pro2

  Naš NQ8 AI Gen3 procesor angažuje veštačku inteligenciju da izoštri i stabilizuje kretanje predmeta i teksta. Gledanje utakmica je zato pravi užitak.

  • * AI Motion Enhancer Pro je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.
  • * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.
  Bez AI Motion Enhancer Pro, tekst i lopta u sceni fudbalske utakmice je mutna. Sa AI Motion Enhancer Pro, onu su jasni. U donjem desnom uglu prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.
 • Real Depth Enhancer Pro3

  Real Depth Enhancer Pro3

  Real Depth Enhancer Pro detektuje područja na koja se ljudsko oko obično fokusira i prema tome poboljšava dubinu. On precizno prilagođava brojne blokove mini LED dioda i povećava prednji kontrast, zato možeš uživati u realističnoj 3D slici kod kuće.

  • * Real Depth Enhancer Pro je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED QN900D/QN800D/QN95D/QN90D.
  • * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.
  Prikazana su tri koraka do projektovanja živopisnog nosoroga uz pomoć Real Depth Enhancer tehnologije. U donjem desnom uglu prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.
 • AI zvuk

  Active Voice Amplifier Pro4

  Active Voice Amplifier Pro4

  Mučiš se da čuješ šta su rekli u važnoj sceni? Naša audio-tehnologija koristi AI da analizira sadržaj i izoluje glasove od pozadinskih zvukova u sceni i ambijentalne buke u sobi. Sada možeš uhvatiti svaku reč dijaloga, i to neverovatno jasno – čak i u zahtevnom okruženju.

  * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

  Kada je aktivni pojačivač glasova Pro uključen, zvučni talasi dijaloga muškaraca su veći i projektuju se izvan ekrana u odnosu na pozadinske zvuke u sceni i buke robotskog usisivača u sobi. U donjem desnom uglu prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.
 • Zvuk koji prati predmet5

  Zvuk koji prati predmet5

  Nikada nije bilo tako lako postati deo akcije, kao sada uz zvuk koji prati predmet. Uroni još dublje u zvuke koji verno dočaravaju radnju i dolaze iz svih uglova TV-a.

  * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

  OTS Pro prati i reprodukuje zvuk verno dočaravajući kretanje trkačkog auta na ekranu. U donjem desnom uglu prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.
 • Adaptive Sound Pro6

  Adaptive Sound Pro6

  Prilagodljiv zvuk Pro vrši optimizaciju uzimajući u obzir i sobu i audio-sadržaj. Doživi poboljšanu jasnoću glasova i upečatljiv, ali balansiran zvuk, baš kako je režiser zamislio, zahvaljujući AI audio-obradi koja izvlači i obrađuje zvučne objekte.

  * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

  Zvučni talasi iznad raznih scena menjaju oblik, dok se zvuk TV-a prilagođava dijalogu, fudbalskoj utakmici i zvuku hvatača vetra koji se prikazuju. U donjem desnom uglu prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.
 • AI optimizacija

  AI Auto Game Mode7

  AI Auto Game Mode7

  Pusti da TV automatski detektuje tip igre koju igraš i sam prilagodi postavke žanru. Sada možeš da se oslobodiš posla oko podešavanja i odmah počneš da igraš.

  * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

  Iz niza scena iz igrica, NQ8 AI Gen3 procesor Samsung ekrana detektuje onu u sredini kao „RPG” i automatski optimizuje postavke. U donjem delu ekrana stoji Žanr igre, Ulazni lag, rezolucija, FPS, HDR i VRR. Tu se vide i druge postavke i karakteristike, poput Virtuelna meta, Odnos ekrana, Zumiranje minimape, Više postavki, Game Motion Plus, Izlaz zvuka, Hue Sync.
 • AI Energy režim8

  AI Energy režim8

  Uključivanjem AI Energy režima, TV automatski detektuje okolni nivo osvetljenosti i analizira način korišćenja na osnovu čega podešava osvetljenost, a time smanjuje celokupnu potrošnju struje. Osim toga, on iz scene u scenu analizira sadržaj na TV-u kako bi pažljivo podesio osvetljenost gde je to moguće i opet smanjio potrošnju struje.

  * NQ8 AI Gen3 procesor je raspoloživ samo kod 2024 Neo QLED 8K QN900D.

  Samsung TV sa uključenim AI Energy režimom koristi prilagodljivu osvetljenost da snizi nivo osvetljenosti i potrošnju energije ekrana. U donjem desnom uglu prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.

Kvalitet slike

Tvoj omiljeni sadržaj, ponovo rođen kao briljantan

Povećanje rezolucije veštačkom inteligencijom

Neo QLED udahnjuje novi život tvojim omiljenim TV serijama i filmovima koristeći AI skaliranje. Napredna AI neuronska mreža transformiše sadržaj u živopisan 4K/8K kvalitet iz raznih izvora. Strimuj OTT servise i gledaj sport uživo koji je toliko realan da je to nadrealno.1

AI skaliranje pomoću Samsung NQ8 AI Gen3 procesora prilagođava detalje na jednoj strani scene. Dok manje jasna strana nestaje, cela scena se skalira i vidi jasno.

Zvuk

Oseti puls svake scene dok slušaš
njen bioskopski zvuk

Dolby Atmos® & Object Tracking Sound

Nikada nije bilo tako lako postati deo akcije u svakoj sceni, kao sada uz Dolby Atmos i zvuk koji prati predmet. Iz svakog ugla ekrana širi se višedimenzionalni zvuk, pa imaš utisak da film gledaš u bioskopskoj sali.9

Zvučni talasi prate trkački auto na ekranu u sali. Isti ekran je prikazan u dnevnoj sobi muškarca u vidu dinamičkih zvučnih talasa koji stvaraju imerzivan zvuk Dolby Atmos i OTS kvaliteta na novom 24 Neo QLED TV-u.

Pažljivo prati glasove koji pričaju priču

Active Voice Amplifier Pro

Mučiš se da čuješ šta su rekli u važnoj sceni? Naša audio-tehnologija koristi AI da analizira sadržaj i izoluje glasove od pozadinskih zvukova u sceni i ambijentalne buke u sobi. Sada možeš uhvatiti svaku reč dijaloga, i to neverovatno jasno – čak i u zahtevnom okruženju.4

Kada je aktivni pojačivač glasova Pro isključen, dijalog muškaraca na ekranu emituje manje zvučne talase nego što su oni od pozadinske buke u sceni i buke usisivača u sobi. Kada je uključen, zvučni talasi dijaloga muškaraca su veći i projektuju se dalje van ekrana. U donjem desnom uglu ekrana prikazan je logo Samsung NQ8 AI Gen3 procesora.

TV i soundbar, savršeno naštimovan
orkestar

Q-simfonija

Počasti svoje uši simfonijom zvuka u izvođenju TV-a i Soundbar zvučnika. Q-simfonija harmonizuje kompatibilne Samsung televizore sa Samsung Soundbar zvučnicima kako bi sobu ispunila dinamičkim Surround zvukom i postigla maksimalnu imerzivnost podižući audio-adrenalin.10

Kada je Samsung Q-simfonija isključena, zvučni talasi izlaze samo iz Soundbar zvučnika. Kada je uključena, više dinamičkih talasa sa Neo QLED TV-a se stapa sa Soundbar zvučnikom kako bi nastao imerzivan zvučni doživljaj.

Smart TV

Otvori vrata šireg sveta zabave

Samsung Tizen OS

Iskoristi najnovije aplikacije i servise koje Tizen OS ima da ponudi, sve što treba je da se prijaviš. Uživaj u sređenom katalogu besplatnih TV kanala uživo preko Samsung TV Plus aplikacije, kao i filmovima na zahtev i gejming servisima. Tu možeš pronaći i funkcije koje se ne odnose na medije, ali i te kako olakšavaju život, poput upravljanja pametnom kućom i servisa za razne životne potrebe.11

Žena leži na sofi i gleda Samsung Smart TV sa Tizen OS. Samsung Tizen OS na ekranu nudi razne sadržaje i besplatne TV kanale uživo preko Samsung TV Plus.

A sledeće što te zanima –
ne, nije potrebna konzola

Cloud Gaming

Gejming na oblaku je tvoj prozor u svet pun striming igara iz XBOX, NVIDIA GEForce Now i još mnogo njih. Samo spoj džojstik i pusti svoje omiljene igrice i samostalne aplikacije - bez konzole.12

Dva deteta se zabavljaju igrajući igrice na Samsung gejming oblaku. Po Neo QLED ekranu su raspoređene razne igre, uključujući striming igre iz XBOX, Nvidia, GeForce Now, Utomik, Boosteroid i još mnogo njih. Samo spoj džojstik i pusti svoje omiljene igrice i samostalne aplikacije – bez konzole.

Učini pravu stvar uz SmartThings!

SmartThings

Učini svoj dom pametnijim, uz instalirano SmartThings čvorište na Neo QLED TV-u koje podržava Matter, globalno priznat standard IoT povezivanja. Čak i bez dodatnog čvorišta ili adaptera, pametan dom možeš dobiti samo povezujući kompatibilne uređaje i upravljajući njima direktno sa ekrana. Iskoristi senzor ekrana da proširiš ulogu TV-a na upravljanje kućom, na primer, da preko senzora osvetljenosti uključiš ili isključiš svetla, onako kako ti trenutno odgovara.13

Samsung Neo QLED TV ima SmartThings ikonu sa talasima koji pokazuju povezivost. Tako dom postaje pametniji, jer su okolni kućni aparati, kao što su robotski usisivač, svetla, prečišćivač vazduha, pametna rerna, mašina za pranje ili sušenje veša i frižider povezani i lako ih je kontrolisati preko Samsung SmartThings aplikacije. Kompatibilan sa Matter.

Čuvaj privatnost pod ključem

Samsung Knox obezbeđenje

Ne brini o pin kodovima, lozinkama i drugim privatnim podacima, sada su pod Samsung Knox obezbeđenjem. Slojevi softvera i hardvera štite tvoj TV i sa njim povezane uređaje od neovlašćenog pristupa, dok posvećeni tim obezbeđenja pruža redovne ispravke koje održavaju tvoj TV bezbednim.14

Simulirano u svrhu demonstracije. Animirani lik G-nusmas selektuje profil na Samsung TV-u i unosi svoj PIN broj. Tvoje lozinke i podaci? Ne brini!! Njih čuva višeslojno obezbeđenje. Ograničeno na određene pin-kodove i lozinke. TV sa Knox Security logom povezan je sa uređajima kao što su frižider, robotski usisivač, rerna, klima-uređaj i mašina za pranje veša. Podržava zaštitu i šifrovanje podataka samo kada su uređaji povezani sa Samsung TV-om preko aplikacije SmartThings. Bloker „phishing” lokacija štiti tvoje podatke za prijavu. Samsung Knox obezbeđenje je aktivno tokom celog dana i redovno se ažurira. Ažuriranje bezbednosnog softvera je garantovano najmanje tri godine od dana izlaska proizvoda na tržište. Neophodno je novo ažuriranje softvera. Samsung televizore štiti Samsung Knox.

Dizajn

Impresivan – kako god pogledaš
 • Infinity Air dizajn

  Prikazan je tanki bočni profil ekrana 2024 Samsung Neo QLED TV-a da bi se istakao Infinity Air dizajn. On se vrti, otkrivajući scenu prirode na ekranu i njegovo jedinstveno Air postolje.

 • Tanak One Connect koji se može povezati

  Na tankom One Connect Box prikačenom za poleđinu TV-a za postolje vide se priključci, među kojima 4 HDMI porta, jedan obeležen kao eARC.

 • Infinity Screen

  Krupan kadar ugla 2024 Neo QLED ekrana prikazuje njegov ultratanki okvir.
 • Okrugli zvučnici

  Krupan kadar poleđine 2024 Neo QLED TV-a prikazuje 4 okrugla zvučnika.
Najnoviji Samsung Neo QLED TV sa svojim Infinity Air dizajnom i odvojivom One Connect kutijom savršen je za uklapanje sa nameštajem jedne moderne dnevne sobe.
Prikazan je ultratanki Infinity Air dizajn 2024 Neo QLED TV-a sa strane.

  * Specifikacije dizajna zasnovane su na QN900D.

  Uporedi Samsung
  Neo QLED televizore

  Asortiman

  • Kategorija

  • Veličina ekrana (inči)

  • Kontrast

  • HDR

  • Procesor

  • Upscaling tehnologija

  • Gaming Motion

  • Dolby Atmos®

  • Zvuk praćenja objekta

  • Dizajn

  • Smart TV (Samsung Tizen OS)

  * Raspoložive karakteristike i specifikacije za Neo QLED seriju mogu se razlikovati u zavisnosti od veličine TV-a i regiona.19

  * Globalni TV br. 1: Izvor – Omdia, februar 2024. Samsung nije izdavalac rezultata. Treća strana se na ove rezultate oslanja na svoj rizik.

  * Slike su simulirane i imaju samo ilustrativnu svrhu. Specifikacije izgleda i dizajna koje ne utiču na performanse proizvoda mogu biti izmenjene bez prethodne najave. Korisničko okruženje podložno je promenama bez prethodnog obaveštenja.

  1. AI procesor i AI skaliranje: Doživljaj gledanja može varirati u zavisnosti od vrste sadržaja i formata. Povećanje rezolucije možda nije moguće kada je televizor priključen na računar i u režimu za video-igre.
  2. AI Motion Enhancer Pro: Doživljaj gledanja može varirati u zavisnosti od vrste sadržaja i formata. AI Motion Enhancer Pro se ne primenjuje kada je televizor priključen na računar i u režimu za video-igre.
  3. Real Depth Enhancer Pro: Doživljaj gledanja može varirati u zavisnosti od vrste sadržaja i formata.
  4. Active Voice Amplifier Pro: Da bi se Active Voice Amplifier Pro omogućio, neophodna je aktivacija u okviru TV menija.
  5. Zvuk koji prati predmet: Raspoloživost zvučnika sa gornjim kanalom može se razlikovati u zavisnosti od modela, za više informacija pogledajte stranicu s detaljima o proizvodu.
  6. Adaptive Sound Pro: Ova funkcija se može aktivirati na TV meni > Inteligentni režim > Prilagodljivi zvuk Pro. Podrazumevana postavka prilagodljivog zvuka Pro je da je isključen.
  7. AI Auto Game Mode: AI Auto Game Mode je raspoloživ samo za određene konzole za igru. Raspoloživost može varirati u zavisnosti od gejming sadržaja i formata. Korisničko okruženje podložno je promenama bez prethodnog obaveštenja.
  8. AI Energy režim: Stopa uštede energije može se razlikovati po regionima, modelima, veličinama, uslovima gledanja ili tipovima sadržaja. Proizvodi koji su dostavljeni u Eco režimu imaju neke funkcije AI Energy režima koje su podrazumevano omogućene, zato energetska ušteda ostvarena uključivanjem AI Energy režima može da izgleda manja u poređenju sa uštedom u Standard režimu. AI Energy režim ne radi u režimu video-igara. Energetska ušteda zasnovana je na rezultatima internog ispitivanja i može se razlikovati u zavisnosti od prikazanog sadržaja i nivoa osvetljenosti okruženja.
  9. Dolby Atmos® i Object Tracking Sound: Raspoloživost zvučnika sa gornjim kanalom može se razlikovati u zavisnosti od modela, za više informacija pogledajte stranicu s detaljima o proizvodu.
  10. Q-simfonija: Proveriti kompatibilnost Q-simfonije u specifikaciji soundbar proizvoda. Soundbar zvučnik se prodaje odvojeno.
  11. Samsung Tizen OS: Sadržaj i usluge se mogu razlikovati u zavisnosti od regiona i podložni su promenama bez prethodnog obaveštavanja. Pre korišćenja potrebno je prihvatiti uslove i odredbe Smart Hub aplikacije, kao i Izjavu o zaštiti privatnosti. Neki sadržaj i servisi zahtevaju registraciju i pretplatu.
   • a. (Osim Kine, Turske, Izraela) Za pristup svim funkcijama Samsung Tizen OS, uključujući funkcije i aplikacije pametnog TV-a, neophodan je Samsung nalog. Ako se ne prijavite, moći ćete da povežete samo zemaljski TV (uređaji sa tjunerima) i spoljašnje uređaje (npr. preko HDMI kabla). Možda će biti neophodan zaseban uređaj (npr. PC ili mobilni) za otvaranje Samsung naloga.
   • b. Za Samsung TV Plus: Potreban je Samsung nalog. Podržani Samsung uređaji i kanali se mogu razlikovati u zavisnosti od države. Kanali i UI podložni su promenama bez najave. Besplatno raspoloživa aplikacija na Samsung Smart televizorima od 2016. U okviru Samsung TV Plus moguć je prikaz reklama.
  12. Cloud Gaming: Raspoložive igre i sadržaj mogu se razlikovati u zavisnosti od države i modela i podložni su promenama bez najave. Za određene igre neophodan je džojstik (prodaje se odvojeno). Neophodni su internet i pretplata. Potreban je Samsung nalog. Korisničko okruženje podložno je promenama bez prethodnog obaveštenja. U zavisnosti od igre ili servisa možda je neophodno preuzeti aplikaciju.
  13. SmartThings: Dostupna tehnologija, funkcije i karakteristike mogu se razlikovati u zavisnosti od države, regiona, pružaoca usluge, mreže ili proizvoda, a podložni su promenama bez prethodne najave. Neophodni su Wi-Fi, Bluetooth ili drugi tip bežičnog povezivanja i prijava na Samsung nalog. Povezani uređaji se prodaju odvojeno. Korisničko okruženje podložno je promenama bez prethodnog obaveštenja. Uključivanje/isključivanje povezanih uređaja sa senzorima svetlosti podržano je samo za IoT rasvetna tela koja su kompatibilna sa aplikacijom SmartThings.
  14. Samsung Knox obezbeđenje: Samsung Knox obezbeđenje se odnosi na Samsung televizore sa Tizen®, plasirani na tržište 2015. Ažuriranje bezbednosnog softvera obezbeđeno je tokom tri godine od dana izlaska proizvoda na tržište. Neophodno je novo ažuriranje softvera.
  15. Motion Xcelerator 240 Hz: * 4K 240 Hz je raspoloživo samo za igre sa PC-ja koje podržavaju takve specifikacije (neophodna je PC grafička kartica). Performanse mogu varirati.
  16. Motion Xcelerator 165 Hz: * 4K 165 Hz je raspoloživo samo za igre sa PC-ja koje podržavaju takve specifikacije (neophodna je PC grafička kartica). Performanse mogu varirati.
  17. Motion Xcelerator 144 Hz: * 4K 144 Hz je raspoloživo samo za igre sa PC-ja koje podržavaju takve specifikacije (neophodna je PC grafička kartica). Performanse mogu varirati.
  18. Motion Xcelerator 120 Hz: Doživljaj gledanja može varirati u zavisnosti od vrste sadržaja i formata.
  19. Uporedi Samsung Neo QLED televizore.
   • a. Za QN900D 65 inča: Neo Quantum HDR 8K+
   • b. Za QN90D 50 / 43 inča: Neo Quantum HDR, Dolby Atmos bez zvučnika sa gornjim kanalom, OTS Lite
   • c. Za QN90D 98 inča: Motion Xcelerator 120 Hz