Använd SmartThings Find med SmartThings-appen

Vi har så många enheter idag att det är lätt att tappa bort någon av dem. Som tur är kan funktionen SmartThings Find i SmartThings-appen hjälpa dig att hitta till exempel din telefon, surfplatta, dina hörlurar eller din klocka. SmartThings Find söker dina enheter och visar all detaljerad information, inklusive adresser och tidsstämplar, på en karta. Du kan också dela enhetsinformation med andra Galaxy-användare så att t. ex. en vän kan lokalisera en enhet åt dig. Om du behöver ytterligare spårningsalternativ kan du ansluta din enhet till Find My Mobile i appen eller använda Samsung SmartTag.

Obs: Du bör logga in på ditt Samsung account för att använda SmartThings Find och aktivera alternativet "Offline-sökning" för att hitta dina borttappade enheter.

Om du har tappat bort en enhet är det bara att öppna SmartThings-appen för att använda SmartThings Find. De enheter som är registrerade kommer att visas på en karta så att du enkelt kan hitta den du har tappat bort.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen. Tryck på fliken Life och sedan på det nya SmartThings Find-kortet. Om du blir ombedd trycker du på Ladda ner för att ladda ner de nödvändiga tilläggsmodulerna. Om du blir ombedd trycker du på Godkänn.
Steg 2. Välj de enheter du vill se på lokaliseringskartan och tryck sedan på Klar.
Steg 3. En karta med de enheter du valt kommer att visas. Svep uppåt från skärmens nedre del för att få en detaljerad information om enheterna, till exempel deras ungefärliga placering.
Steg 4. Välj en specifik enhet genom att trycka på den på kartan.

SmartThings Find-kortet på SmartThings-appen.

Obs: Du kan bli ombedd att bevilja platsbehörighet när du öppnar SmartThings-appen.

Om du någonsin behöver ta bort SmartThings Find-kortet från SmartThings, går du först till den plats där SmartThings Find-kortet är installerat. Tryck på fliken Life, tryck på Fler alternativ (de tre vertikala prickarna) och välj sedan Ta bort. Tryck på minustecknet bredvid SmartThings Find och välj sedan Ta bort. Du kan lägga till det igen när som helst. Tänk på att även om du tar bort SmartThings Find-kortet från SmartThings-appen kommer SmartThings Find-funktionen inte att avinstalleras.

• Om Galaxy Buds tappas bort när de är i fodralet kan platsen inte bekräftas.
  • När det inte finns någon Galaxy-enhet som hjälper andras borttappade enheter i närheten kan platsen inte bekräftas.
  • SmartThings Find är tillgänglig över hela världen, utom i Kina.
  • SmartThings Find är tillgängligt i Hongkong och Taiwan.

Obs: Om den borttappade enheten inte har tillräckligt med batteri eller inte kan skicka Bluetooth-signal kommer den inte att kunna hittas med hjälp av funktionen Offline-sökning.

Med SmartThings Find-kortet kan du begränsa platserna och visa navigeringsanvisningar för dina borttappade enheter. Om du vet att en enhet är i närheten kan du få den att ringa högt och hitta den snabbare.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck på fliken Life för att gå in på SmartThings Find.

Steg 2. På den nedre panel i SmartThings Find-kortet kan du se de Galaxy-enheter som har lagts till. Du kan trycka på varje enhet för att se dess namn och plats på kartan. Tryck på Uppdaterings-ikonen under enhetens namn för att uppdatera platssökningen.

Steg 3. För att se fler alternativ kan du trycka på kartan och öppna SmartThings Find.

Steg 4. Tryck på Meny-ikonen (tre prickar med tre linjer) längst ner till höger för att se dina enheter. Tryck på en enhet för att visa den är på kartan. Du kan zooma in på kartan genom att nypa skärmen med fingrarna.

Meny-ikonen markerad i SmartThings Find-appen.

Steg 5. Om du behöver söka efter en enhet i närheten eller om du vill att enheten ska ge ifrån sig ett ljud kan du använda alternativen längst ner på skärmen:

• Search nearby (Sök i närheten): Sökningen av enheten påbörjas i det närliggande området. Du får ett meddelande när enheten upptäcks. Du kan när som helst avbryta sökningen genom att trycka på Stopp.
  • Navigate: Öppna Google Maps Navigation för att skapa den snabbaste rutten till din enhet. Det kan hända att alternativet inte är tillgängligt om enheten inte kan lokaliseras.
  • Ring: Får enheten att ringa på högsta volym i en minut. Enheten ringer även om den är inställd på ljudlös eller vibration.

Steg 6. Du kan också ansluta till Find my Mobil. Du måste först godkänna villkoren och sedan välja den enhet som ska lokaliseras..

Varning: Om du tror att enheten har blivit stulen bör du inte åka till den angivna platsen. Kontakta i stället myndigheterna.

SmartThings Find innehåller extra alternativ som gör det ännu lättare att hitta dina enheter. Du kan till exempel lägga till eller ta bort enheter som SmartThings kan lokalisera. Du kan även dela platsinformation med andra Galaxy-användare.

För att börja, öppna SmartThings-appen och tryck på fliken Life. Välj SmartThings Find-kortet och tryck på Fler alternativ (de tre vertikala prickarna). Följande alternativ kommer att visas:

Avsluta och Lägg till visas på SmartThings Find-kortet.
  • Lägg till på Hemskärm: Lägg till en SmartThings Find-genväg på din startskärm. Sen kan du kan trycka på genvägen på hemskärmen för att gå direkt till kartan över platsen.
  • Inställningar: Tryck Tillåt att enheter hittas, för att välja de enheter som kan hittas på kartan av andra Galaxy-användare. Du kan också använda funktionen Offline-sökning. Mer information finns i avsnittet om Offline-sökning.
  • Hur du använder: En guidad beskrivning av de grundläggande stegen för att använda SmartThings Find visas på skärmen.
  • Information: Visar programvaruversion och annan information om SmartThings Find.

Du kan också välja eller ta bort enheter som visas på kartan. På kartan trycker du på Meny-ikonen (tre prickar med tre linjer) och sedan på Fler alternativ (de tre vertikala prickarna). Välj Ställ in favoriter. Tryck på Alla högst upp för att välja alla dina enheter eller välj enskilda enheter genom att trycka på dem.

Obs: Du kan välja upp till tjugo enheter samtidigt.

Om du har Samsung SmartTag kan du fästa den på dina nycklar, din handväska, din ryggsäck eller något annat som du absolut inte vill tappa bort. När SmartTag kopplas till SmartThings-appen på din enhet är den redo att användas. Nu kan du spåra och hitta dina föremål när du mest behöver det. Dessutom behöver du inte betala för standard spårningstjänsten!

Hund som bär en Samsung SmartTag på sitt halsband.

Funktionen för offline-sökning i SmartThings Find fungerar tillsammans med Find My Mobile genom att hjälpa dig att hitta den borttappade enheten, även när den är avstängd eller inte är uppkopplad. När enheten har varit offline i 30 minuter producerar den en signal som kan tas emot av andra enheter. En närliggande användare av en Galaxy-enhet kan sedan hjälpa dig att hitta din försvunna enhet genom att skicka informationen till Samsungs server.

Å andra sidan kan du med funktionen också kryptera enhetens offline-plats så att bara du kan komma åt den.

Du måste dock först aktivera funktionen för offline-sökning för att tjänsten eller offline-krypteringen ska fungera.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck sedan på fliken Life. Välj SmartThings Find-kortet.

Steg 2. Tryck på Fler alternativ (de tre vertikala prickarna) och sedan på Inställningar.

Steg 3. Tryck på Tillåt att enheter hittas och svep Offline-sökning. Den här funktionen fungerar tillsammans med Find My Mobile för att hitta din enhet, även om den är offline.

Obs: Du kan aktivera Offline-sökning för Galaxy Watch och både höger och vänster Galaxy Buds, om de är anslutna via Bluetooth.

Offline-sökning aktiverad på SmartThings Find-appen.

Steg 4. Om du har kompatibla parade enheter, t.ex. en smart klocka från Samsung, kan du aktivera Offline-sökning även för dem genom att trycka på deras av/på knapp.

Steg 5. Tryck på Tillbaka och tryck sedan på Kryptera Offline-sökning.

Steg 6. Tryck på knappen bredvid enhetens namn. Detta krypterar enhetens plats så att endast du kan hitta enheten.

Knappen bredvid användarnamnet markerad i SmartThings Find-appen.

Steg 7. Därefter anger du en 6-siffrig PIN-kod. Denna PIN-kod används för att avkryptera enhetens offline-läge. Tryck på Fortsätt och ange sedan PIN-koden igen för att bekräfta. Tryck på OK.

Steg 8. Om du vill kryptera ytterligare enheter efter att du har angett din PIN-kod väljer du de enheter du kryptera från listan som visas.

Steg 9. Om du någon gång behöver ändra din PIN-kod trycker du på Återställ PIN-kod och följer instruktionerna på skärmen.

Obs: Du kan också aktivera funktionen för offline-sökning genom telefonens eller surfplattans vanliga inställningar. Öppna Inställningar och tryck sedan på Biometri och säkerhet. Tryck på Hitta min mobil och sveper sedan Offline-sökning.