Hur du använder din Jet Bot med SmartThings

Styr dina Samsung-apparater med en innovativ smartkompatibel plattform som förenklar din vardag. Med SmartThings-appen kan du hantera din Jet Bot på distans, minska tiden för hushållssysslor och få mer fritid.

Upplev olika Jet Bot-funktioner med SmartThings

Om du vill använda en mängd olika och praktiska Jet Bot-funktioner ansluter du Jet Bot till SmartThings-appen på din smartphone. SmartThings-appen fungerar som en enkel och smidig fjärrkontroll för din Jet Bot.

Se till att Jet Bot och din smartphone är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk innan du börjar. Alla funktioner är tillgängliga med en Wi-Fi-anslutning. Synkronisera också ditt Samsung account och SmartThings-appen med din Jet Bot.

jet bot med smartthings

När du har anslutit Jet Bot till SmartThings-appen kommer en Robot-mapp visas på SmartThings-appens startskärm. Klicka på ikonen för att öppna Robot-mappen och välj därefter land och ange språk. Fullfölj alla steg i SmartThings-appen så att din Jet Bot kan lära sig allt om ditt hemområde.

Öppna SmartThings-appen och tryck på Robot-ikonen Öppna SmartThings-appen och tryck på Robot-ikonen

Steg 1. Tryck på Robot-mappen på SmartThings-appens startskärm.

Välj språk Välj språk

Steg 2. Välj språk.

Välj layout för inlärning Välj layout för inlärning

Steg 3. Välj metod för kartskapande.

Välj Skapa karta under pågående städning Välj Skapa karta under pågående städning

Steg 4. När du väljer Skapa karta under pågående städning kommer din Jet Bot skapa en karta över hemmet med hjälp av sin LiDAR sensor.

Jet Bot skapar kartor över hemmet Jet Bot skapar kartor över hemmet

Steg 5. Jet Bot skapar kartor genom att mäta husets struktur och storlek med hjälp av sin LiDAR-sensor.

Jet Bot skapar kartan och identifierar områden automatiskt. Jet Bot skapar kartan och identifierar områden automatiskt.

Steg 6. Jet Bot skapar kartan och identifierar områden automatiskt.

(Du kan ändra områdets namn i kategorin Namnändring i Kartredigering. Läs mer om kartor hantering i avsnittet Hantera kartor nedan).

Val av inställningar på SmartThing-appen. Val av inställningar på SmartThing-appen.

Steg 7. Tryck på de tre vertikala prickarna högst upp till höger för att gå till Inställningar.

Meny för inställningar Meny för inställningar

Steg 8. Här kan du hantera Jet Bot:s basinställningar och Information .

Obs: Funktionen Runt Möbler är endast tillgänglig i Jet Bot AI +-modellen.

När du har skapat kartor trycker du på de tre prickarna högst upp på höger sida för att komma till kategorin "Inställningar".

• Ljudläge: Du kan ställa in enheten med 3 olika typer av ljud. (Röst / Effekt / Tyst).
  • Språk: Det finns 14 språk tillgängliga.
  • Volym:  Du kan ställa in enhetens ljudvolym på 4 nivåer. (Tyst / Nivå 1 / Nivå 2 / Nivå 3).
  • Driftstopp: På den utsatta tiden upphör Jet Bot att dammsuga och återgår till städstationen.
  • Hitta den självgående dammsugaren: Jet Bot avger ett ljud så att användaren kan hitta den.
  • Storlek på hinder att undvika: Du kan ställa in roboten så att den undviker hinder med 3 nivåer av känslighet. (Liten/mellanstor/stor).
  • Hinderdetektering: Du kan ange vilka typer av hinder som finns i ditt rum/på din plats.
  • Inställningar för väggdammsugningsalternativ: Du kan ställa in huruvida Jet Bot ska dammsuga nära en vägg eller inte. (På / Av)

Obs: Inställningar för väggdammsugningsalternativ är endast tillgängliga i Jet Bot AI +-modellen

Startskärm för dammsugare i SmartThings-appen

Du kan använda SmartThings som fjärrkontroll för din Jet Bot. För att börja hantera din Jet Bot bör du först gå in på mappen för dammsugare på SmartThings-appen och sedan trycka på Robot-ikonen. Följande kategorier kommer visas på mobilenhetens skärm.

Tryck kategorier och hantera inställningarna. Kategorierna på SmartThings startskärm kan variera beroende på lokala förhållanden eller den Jet Bot-modell du har

smartthings inställningar för dammsugaren

Du kan välja det lämpligaste driftläget för en effektiv dammsugning. Välj Läge på dammsugarens hemskärm.

Läge typ 1 (Rengör först golvytan och avslutar med att dammsuga mot väggarna): Jet Bot kommer att dammsuga alla rummets hörn och kanter grundligt.

Läge typ 2 (Rengör först mot väggar för att sedan dammsuga hela golvytan): Jet Bot rengör vardagsdamm först för att sedan dammsuga hela golvytan.

Läge typ 3 (Rör sig i sicksackmönster över hela området för en snabbstädning): Jet Bot dammsuger snabbt hela området i ett sicksackmönster.

jet bot funktioner

Obs: Valda inställningar kan inte ändras under drift. (Ändringarna kommer sparas till nästa städtillfälle).

Du kan välja styrkan på sugkraften här.

val av sugkraft val av sugkraft

Sugkraft
Tryck Sugkraft på startskärmen.

Maximal sugkraft Maximal sugkraft

Max
Jet Bot rengör effektivt med maximal sugkraft.

smart sugkraft smart sugkraft

Smart
Jet Bot rengör med normal sugkraft, men kan genom att identifiera typ av yta och mängd damm justera sugkraften automatiskt.

normal sugkraft normal sugkraft

Normal
Jet Bot rengör med låg sugkraft och vilket minimerar energiförbrukningen.

Jet Bot kan upprepa rengöringsinställningarna tills batteriet är helt urladdat.

• För Jet Bot AI + fortsätter den upprepade rengöringsfunktionen att fungera tills batterinivån är ~8 %.
  • För Jet Bot / Jet Bot + fortsätter den upprepade rengöringsfunktionen att fungera tills batterinivån är ~14 %.

Plats i realtid / Rengöringsrutt: Med en karta över ditt hem kan du snabbt se vilka ytor din Jet Bot har städat, be den pausa eller avsluta rengöringen och se städningshistoriken, även när du inte är på plats.

• Visar platsen och rengöringsrutten i realtid medan du städar.
  • Visar begränsade platser på kartan (visar den erkända objektbilden, typer med vald ikon) (*Endast med Jet Bot AI +).

Rengöringsresultat: Den här funktionen visar rengöringsresultat som rengöringstid, rengjort område, undvikna hinder, dammiga områden och elkablar på kartan.

Rengöringshistorik: Jet Bot kan visa upp till 50 tidigare rengöringstillfällen.

Omstädning (hinderzon) (* Endast Jet Bot AI +): Visar rengöringstid, område, undvikta hinder på kartan, dammiga områden, rengjorda rörelsestråk osv. efter rengöringen.

Rengöringshistorik: Jet Bot kan visa upp till 50 tidigare rengöringstillfällen.

Omstädning (hinderzon) (* Endast Jet Bot AI +): Visar rengöringstid, område, undvikta hinder på kartan, dammiga områden, rengjorda rörelsestråk osv. efter rengöringen.

Jet Bot har aktiva sensorer av stereokameratyp. Dessa kan upptäcka föremål som är över 1 centimeter höga, på upp till 1 meters avstånd. Jet Bots 3D-sensorer bygger på AI-teknik med djupinlärning och har lärt sig mer än 1 miljon bilder i förväg för att känna igen olika objekt. Detta gör det möjligt för Jet Bot att skapa en effektiv områdeskarta för att rengöra hela ditt hem.

När du trycker på kategorin Hantera kartor visas 4 sektioner för att hantera grupper och ställa in de kartor som passar ditt hem. Se nedan om hur du hanterar varje avsnitt.

Tryck på den blå rutan på skärmen, ställ in och fastställ de områden du vill rengöra.

smartthings hantering av rengöringsområden

1. Förbjudna zoner

val av förbjudna zoner val av förbjudna zoner

Förbjudna zoner
Ställ in de områden du inte vill städa. Ställ in begränsade områden med hjälp av inställningen för förbjudna zoner, t.ex. toalett, hall, m.m.

ange badrum ange badrum

Badrum
Ange Badrum som en förbjuden zon

Ange hall Ange hall

Hall
Ange Hallen som en förbjuden zon

Ange flera förbjudna zoner Ange flera förbjudna zoner

Fler
Du kan lägga till fler rumstyper i de zoner som inte får beträdas, t.ex. barnens rum, tvättstuga eller allrummet

2. Redigera karta

Redigera karta Redigera karta

Redigera karta
Gå till Redigera karta för att hantera dina rum på kartan.

Avgränsa rum Avgränsa rum

Avgränsa rum
Du kan avgränsa och anpassa rummen efter område. Tryck på skärmen för att rita en linje som delar upp rummet. Jet Bot rensar de valda rummen och platserna så att du kan hantera utrymmet mer specifikt.

Sammanföra rum Sammanföra rum

Sammanföra rum
Du kan sammanföra 2 intilliggande rum.

Namnbyte Namnbyte

Namnbyte
Ange det rum vill ändra namn på.

3. Ändra inställning för möbler och hushållsapparater

Du kan välja den möbel eller hushållsapparat som du vill ändra inställningarna för.

• Lägg till möbler och hushållsapparater: Tryck på knappen för att börja redigera
  • Välj lista: Jet Bot rengör runt de möbler och hushållsapparater som du lägger till.
lägg till möbler och hushållsapparater

Obs: Funktionen Redigera möbler och hushållsapparater är endast tillgänglig i Jet Bot AI +-modellen.

4. Återställ kartan

Du kan radera den aktuella kartan för att ersätta den med en ny. Tryck på knappen Återställ karta för att börja.

återställ karta

Inställningar för schemalagd rengöring.

Du kan ställa in och schemalägga dag, tid, läge, sugstyrka, rengöringstyp (rum/möbler/områdesinställning) för ett rengöringspass.

HomeCare Wizard ger en rapport om bruket av förbrukningsartiklarna. Den visar hur många procent av t.ex. motorfilter, högpresterande filter och dammpåsar som har använts och ger dig även information om när de ska bytas ut.

Enhetsvård

• Tillgänglig för att se bruksinformation om Jet Bots-filter.
  • Du kan kontrollera bruksmönster med funktionerna Veckovis rengöring/ Vanligast rengöringstid.
  • Tillgänglig för att hantera AI-diagnosfunktionen.

Tillbehör

Här kan du se dammsugarens tillbehörsinställningar, användarhandbok osv.

Obs:

• Du bör ladda ner appen Home Care Manager Service i SmartThings-appen.
  • Den kan hända att några surfplattor och enheter inte är kompatibla.

Note:

• Available technologies and functions may vary depending on the country, service provider, network environment, or product.
  • Before you try out the app connection, be sure to check if your device's software and related apps are updated to the latest version.
  • Mobile screen images on this content may vary depending on the device model you have.