Hur använder jag Delay End-funktionen på min tvättmaskin?

Med Delay End (fördröj slut) kan du ställa in tvättmaskinen till att avsluta din tvätt automatiskt vid en senare tidpunkt. Du kan välja en fördröjning på mellan 1 och 24 timmar (ökningar med 1 timme åt gången). Den visade tiden är den tid då tvätten är klar.

Hur man ställer in Delay End (fördröj slut)

Steg 1. Välj ett program. Ändra därefter programmets inställningar vid behov.

Välj ett program

Steg 2. Tryck på 'Delay End' (eller knappen +/-) flera gånger tills önskad tid har ställts in.

Tryck på delay end

Steg 3. Tryck och håll in 'Start/Paus.' Indikatorn för Delay End blinkar och tvättmaskinen kör runt trumman för att känna av lastens vikt, under förutsättning att lastvägning har ställts in för det valda programmet. När detta har fullföljts visas den inställda tiden med timern igång.

Tryck och håll in Start Paus

Tips:  För att avbryta Delay End, starta om tvättmaskinen genom att trycka på ’Enter’.

Hur man använder Delay End-funktionen i praktiken

Om du vill att ett 2 timmars program ska avslutas 3 timmar från aktuell tidpunkt, lägg till alternativet Delay End till aktuellt tvättprogram med inställningen på 3 timmar och tryck sedan på Start/Paus klockan 14.00. Vad händer sedan? Tvättmaskinen sätts igång klockan 15.00 och är klar klockan 17.00. Tidslinjen för detta exempel visas nedan.

Tidslinje för delay end-funktionen i praktiken