Galaxy batteriskyddsfunktion i One UI 6.1

Om du håller batteriet fullladdat till 100 % under lång tid kan batteriets livslängd minska. Lär dig hur du optimerar batteriet med batteriskyddsfunktioner för att få det att hålla längre.

En person som sätter in en USB-laddningskabel i sin Galaxy-telefon.

Batteriskyddsfunktioner

På Galaxy-modeller med One UI 6.1 eller senare finns det tre funktioner för batteriskydd: Grundläggande, Adaptivt och Maximal.

Grundläggande: När batteriet är laddat till 100 % stoppas laddningen tills batterinivån sjunker till 95 % och sedan startar laddningen igen.
Adaptivt: Använd Maximal medan du sover och byt till Grundläggande innan du vaknar. Sömntiden beräknas baserat på ditt telefonanvändningsmönster.
Maximal: Batteriet slutar ladda när det når 80 %.

Startskärm med telefoninställningar Startskärm med telefoninställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Batteri.

Batteriskärmen visar information om batteriet i realtid Batteriskärmen visar information om batteriet i realtid

Steg 2. Tryck på Batteriskydd.

Skärmen Batteriskydd visar skyddsalternativ Skärmen Batteriskydd visar skyddsalternativ

Steg 3. Slå på knappen och välj ett alternativ.

Obs! På modeller med ett operativsystem som är lägre än One UI 6.1 är det enda alternativet för att förlänga batteriets livslängd att begränsa den maximala laddningen till 85 %.

Ytterligare information om Adaptivt batteriskydd
Denna funktion känner automatiskt av ditt sömnmönster och laddar till 100 % en timme innan du vaknar.
* Adaptivt batteriskydd kan fungera sämre om du har ett oregelbundet sömnmönster.

Obs! Funktionen för batteriladdningsoptimering kan variera beroende på vilken Galaxy-modell du har.