Hur du gör om din telefon blir varm

Din Galaxy-telefon kan bli lite varm när du använder den, vilket är fullt normalt och påverkar inte enhetens livslängd eller prestanda. Om du känner att enheten överhettas bör du dock sluta använda den en stund och eventuellt försöka kyla ner den.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Anledningar till att telefonen kan bli för varm

Om din Galaxy-telefon blir för varm när du använder den kan det bero på flera orsaker. Funktioner eller appar som kräver mer ström, eller som har använts under en längre tid kan göra att enheten tillfälligt blir varm. Orsaken till det är en ökad batteriförbrukning. Telefonen kan även kännas varmare när man laddar den trådlöst eller under snabbladdning. Följande är exempel på situationer där enheten kan överhettas. Beroende på funktioner och appar, kan de här exemplen inte gälla din enhets modell.

• När du installerar telefonen för första gången eller när du återställer data.
  • När du laddar ner stora filer.
  • När du använder appar som kräver mer ström eller använder appar under längre stunder.
  • Vid multitasking eller när många appar körs i bakgrunden.
  • När du använder en stor mängd data för synkronisering med molnet, E-mail eller andra konton.
  • När enheten placeras i direkt solljus.
  • När du använder funktionen för mobil hotspot och tethering.
  • När du använder enheten i områden med dålig eller ingen mottagning.
  • När du laddar batteriet med en skadad USB-kabel..
  • När enhetens multifunktionsuttag är skadat eller tilltäppt med t.ex. vätska, damm, metallpulver eller blyertsstift.
  • När du använder roaming.

Obs: Resultat och symptom kan variera beroende på enhet och modell. Några av lösningarna går inte att tillämpas på alla enheter.

Det här kan du göra om din enhet blir för varm

Om du känner att din telefon blir för varm kan du försöka med följande sätt att kyla ner den.

• Håll enheten uppdaterad med den senaste programvaran.
  • Konflikter mellan appar som körs kan leda till att enheten blir varm. Starta om enheten.
  • Inaktivera funktionerna Wi-Fi, GPS och Bluetooth när du inte använder dem.
  • Stäng appar som ökar batteriförbrukningen eller som körs i bakgrunden när de inte används.
  • Ta bort onödiga filer eller appar som inte används.
  • Minska skärmens ljusstyrka.
  • Om enheten överhettas eller känns varm under en längre tid ska du inte använda den på ett tag.
  • En högre uppdateringsfrekvens ger smidigare animationer och rullning men förbrukar mer ström. Ställ in uppdateringsfrekvensen på Standardläge.
  • Om du laddar batteriet kopplar du bort laddaren från enheten och stänger alla appar som körs. Vänta tills enheten har svalnat och börja sedan ladda enheten igen.
  • När du använder en trådlös laddare får du inte placera främmande material, t.ex. metallföremål, magneter eller magnetkort, mellan enheten och den trådlösa laddaren.

Om du känner att enheten plötsligt överhettas ska du sluta använda den. När enheten överhettas kan funktioner och prestanda begränsas eller så kan enheten automatiskt stängas av för att svalna. Den här funktionen är endast tillgänglig på några modeller.

• För att förhindra fel visas ett varningsmeddelande på enheten om den överhettas eller når en viss temperatur. hudirritationer och skador samt batteriläckage. För att sänka enhetens temperatur begränsas skärmens ljusstyrka, prestandahastigheten sänks och batteriladdningen stoppas. Appar som körs kommer att stängas av och funktioner och samtal, utom nödsamtal, kommer att begränsas tills enheten svalnar.
Varning överhettning.
  • Om ännu ett meddelande visas upp på grund av temperaturökning, kommer enheten automatiskt stängas av. Använd inte enheten förrän enhetens temperatur sjunker under den normala nivån. Om varningsmeddelande nummer två visas under ett nödsamtal kommer samtalet inte att avbrytas.

Obs:

• Varningsmeddelandet kan variera beroende på modellenhet.

Din vikbara telefon kan värmas upp på grund av externa faktorer. Följ försiktighetsåtgärderna för att undvika att förkorta batteriets livslängd, skada enheten eller orsaka en brand.

• Förvara inte enheten under extrema temperaturer.
  • Utsätt inte enheten för direkt solljus under längre perioder.
Försiktighetsåtgärderför användningsmiljö1.
  • Använd eller förvara inte enheten under längre tid där det är för varmt, t.ex. i en bil på sommaren.
  • Placera inte enheten på platser som kan överhettas, t.ex. på en elektrisk värmematta.
Försiktighetsåtgärderför användningsmiljö2.
  • Förvara inte enheten i närheten av eller i värmare, mikrovågsugnar, varm matlagningsutrustning eller högtrycksbehållare.
  • Använd inte kablar vars skydd är avskalade eller skadade. Använd inte heller laddare eller batteri som på något sätt är skadade eller inte fungerar som de ska.
Försiktighetsåtgärderför användningsmiljö3.
Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.