Så använder du Supersnabb laddning

Galaxy S22 och Galaxy S23 är utformade med bekvämlighet i åtanke och supersnabb laddning är en viktig del av den upplevelsen. Läs mer om vad som behövs för att utnyttja S22:s och S23:s snabbladdningskapacitet på bästa sätt.

Laddningskapacitet.

Galaxy S22- och Galaxy S23 har inbyggda funktioner för Snabb och Supersnabb laddning. Följ stegen nedan för att aktivera denna funktion automatiskt.

1 Gå till Inställningar.
Gå till Inställningar på din enhet.
2 Välj Batteri och enhetsvård.
Välj Batteri och Enhetsvård i  menyn Inställningar.
3 Välj Batteri.
Tryck sedan på Batteri.
4 Tryck sedan på Fler batteriinställningar.
Välj Fler batteriinställningar.
5 Aktivera reglaget för Supersnabb laddning.
Aktivera reglaget för Supersnabb laddning.
Ikonerna för Snabbladdning och Supersnabb laddning.

Ett grönt snurrande hjul betyder att din enhet snabbladdas och ett blått snurrande hjul betyder Supersnabb laddning som finns på enheter med OS13 och framåt.

Observera: Under pågående laddning kan du inte aktivera eller inaktivera den här funktionen.

Stäng av skärmen på din enhet för att säkerställa att du får en så effektiv laddning som möjligt. När Supersnabb laddning är aktiverad visas en blixtsymbol på hemskärmen.

Galaxy S22- och Galaxy S23-enheter har stöd för snabb, supersnabb och trådlös laddning.

För att använda Snabbladdning krävs en laddningkabel som stöder adaptiv snabbladdning med en kapacitet på 25 W för Galaxy S22/S23 (batterikapacitet på 3700 mAh) och 45 W för Galaxy S22+/S23+ och Galaxy S22/S23 Ultra (batterikapacitet på 4500-5000 mAh).

För att använda Supersnabb laddning krävs en laddkabel som stöder adaptiv snabbladdning med en kapacitet på 45 W - 45W TA + 5A-kabel (E-märkt). Du behöver också en 45W Power adapter. Supersnabb laddning kan inte utföras med standardladdare. Vi rekommenderar att du använder USB Typ-C, 5A-laddningskabeln som levereras med 45W-laddaren.

Du kan köpa en Power adapter på Samsungs webbplats.

För mer information läs vår guide till hur du snabbladdar din telefon trådbundet eller trådlöst.