Hur du använder omslagsskärmen på din Galaxy Z Flip

Tryck och svep för att styra din telefon och ta selfies, även när den är hopvikt. Omslagsskärmen ger dig en överblick, medan kontextuell kontinuitet låter dig trycka dig vidare för att smidigt gå vidare till relevanta appar när du öppnar din telefon.

Få en snabb överblick över aviseringar och besvara samtal utan att öppna Galaxy Z Flip

Det är bara att trycka och svepa på omslagsskärmen för att kontrollera systemvarningar, app-aviseringar och meddelanden utan att vika ut telefonen.

Om telefonen är hopvikt och låst trycker du på sidoknappen eller dubbeltrycker på omslagsskärmen för att slå på den. Tid, datum och batteriinformation visas först när du dubbeltrycker på omslagsskärmen.

Om en avisering kräver att du öppnar en app kan du enkelt växla till den direkt. Tryck på aviseringen på omslagsskärmen, tryck igen och vik sedan ut telefonen för att direkt komma åt den valda appen.

Du kan också styra Spotify och andra musikappar från omslagsskärmen.  Svep vänster för att pausa, eller hoppa till nästa låt.

GIF-bild visar som information på omslagsskärmen

Du kan trycka på omslagsskärmen och svepa åt höger för att svara på ett samtal eller svepa åt vänster för att avvisa det. Om du inte använder headset- eller bluetooth-ljudtillbehör kommer högtalartelefonen att aktiveras när du besvarar ett telefonsamtal medan telefonen är hopvikt. Du kan också använda Bixby för att ringa samtal. Säg bara "Hi Bixby, call Mom."

Så här ställer du in Bixby  för användning när din telefon är låst

Steg 1. Vik ut telefonen och gå till Bixby Assistant Home.

Steg 2. Öppna appen, tryck på Fler alternativ (tre vertikala punkter).

Steg 3. Tryck på Inställningar och tryck sedan på reglaget bredvid 'Use while phone locked.'

Snabbild utan att vika ut Galaxy Z Flip

Ta selfies med den bakre kameran och förhandsgranska på omslagsskärmen utan att behöva vika ut telefonen.

För att aktivera kameran när enheten är hopvikt, dubbeltryck på sidoknappen

Foton kan tas med volym ned-knappen och med handflatan.

En hand som håller telefonen, redo att ta en selfie
1 Sidoknapp : Dubbeltryck för att starta appen Kamera
2 Volymknapp : Ta ett foto
3 Ikon för gester med handflatan

Dubbel förhandsgranskning : Både fotografen och motivet kan följa när filmen spelas in

• Dubbel förhandsgranskning : Både fotografen och motivet kan förhandsgranska samtidigt genom sökaren på omslagsskärmen med alternativknappen På/Av längst upp till höger på kameramenyn.
bild på dubbel förhandsgranskning på och av
  •  Indikator för Dubbel förhandsgranskning : Motivet får information (om Timer, Blixt och Inspelning) så att den kan vara redo, och göra så att fotografen kan ta bästa möjliga foto.
bild på indikatorer för dubbel förhandsgranskning