Hur låser jag upp min Galaxy-enhet om jag har glömt PIN-koden, mönstret eller lösenordet?

Samsungprodukter kommer med en rad säkerhetsalternativ, så att du kan förhindra obehöriga användare från att komma åt din enhet. Du kan också ställa in ytterligare säkerhetsåtgärder som hindrar obehöriga användare från att återställa din enhet och dess säkerhetsmetoder. Det är mycket viktigt att komma ihåg din upplåsningsmetod och att ha regelbundna säkerhetskopior av dina data.

Vi rekommenderar starkt att du installerar en metod för fjärrupplåsning, t.ex. Find My Mobile eller Smart Lock, ifall att du skulle glömma ditt lösenord och behöver låsa upp din enhet.

Om din enhet är låst och du inte har installerat någon metod för fjärrupplåsning, kommer du att behöva göra en fabriksåterställning.  Om du har säkerhetskopierat din enhet kan du återställa alla data och inställningar efter att din enhet har återställts.

Obs! Upplåsningsproblem kan ibland lösas med en mjuk återställning. En mjuk återställning gör du genom att hålla ström- och volym ner-knapparna intryckta tills skärmen slocknar och Samsung-logotypen visas. Din telefon startas om och du kan försöka att låsa upp den igen.

Det finns flera alternativ för skärmlås tillgängliga på Samsungprodukter. Dessa kommer att variera beroende på din specifika enhet men kan inkludera:

•  svep
  • Mönster
  • PIN kod
  • Lösenord
  • Ansiktsigenkänning
  • Fingeravtryck

Ta reda på mer om vilka låsmetoder du kan använda på din Samsung Galaxy-enhet .

Det första steget är att kontrollera om din enhet har problem med att känna igen ditt fingeravtryck. Fingeravtrycksprestanda kan påverkas av några av följande förhållanden:

• Använda olika fingrar. Se till att du använder samma finger som du använde för att ställa in låset.
  • Om du böjer fingrarna eller bara använder spetsen. Se till att fingeravtrycket sprids över fingeravtrycksområdet om din fingeravtryckssensor är repad eller skadad.
  • Om du har använder ett skyddande skärmskydd som inte kommer från Samsung, eller ett Samsung skärmskydd som är smutsigt eller repat.
  • Fingertoppar som är för torra eller för fuktiga. Låt fingrarna torka ut om de har varit nedsänkta i vatten eller använd fuktighetskräm om de är torra och försök sedan igen.
  • Fingrar påverkade av ärr

Smart Lock låter dig ställa in din telefon så att den förblir olåst när den är på en betrodd plats eller om den upptäcker en betrodd enhet i närheten. Om du till exempel har konfigurerat Smart Lock med en betrodd enhet, till exempel en smartklocka, förblir den olåst medan dessa enheter är anslutna.

Om din enhet kör Android 4.4 eller äldre kan du kanske låsa upp din enhet med hjälp av ditt Google-lösenord. När du matat in din upplåsningsmetod felaktigt fem eller fler gånger i rad kommer alternativet Lås upp via Google att visas. Ange inloggningsuppgifterna för ditt Google-konto och tryck sedan på Logga in

Om du sveper från den högra kanten av låsskärmen på vissa enheter öppnar du menyn Dynamisk låsskärm. Undvik det genom att låsa upp din telefon genom att svepa från någon annan del av skärmen

Om du vill ta bort ett nätverkslås måste du kontakta din operatör eller din återförsäljare. Vissa operatörer låter dig låsa upp enheten mot en liten avgift, eller gratis. Det beror på vilken enhet du har och kontraktet med operatören.

Om du vill ta bort ett regionslås (d.v.s. att du vill använda din telefon i ett annat land än där den köptes), måste du genomföra ett samtal som pågår i minst fem minuter i ursprungslandet för att inaktivera regionslåset. Om du inte kan göra det kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna längst ner på den här sidan.

Det sista alternativet om du inte har kunnat låsa upp din enhet är att utföra en fabriksåterställning med knapparna på din enhet. Detta återställer din enhet till fabriksinställningarna och låter dig återställa dina säkerhetsinställningar. Detta kommer dock att ta bort all personlig data från din enhet.

Obs!: De flesta Android-enheter har säkerhetsåtgärder på plats för att förhindra att de återställs till fabriksinställningarna om de blir stulna. En av dessa säkerhetsåtgärder kallas Google Device Protection . Det betyder att om du har ett Google-konto på din telefon, när din telefon återställs med hjälp av knapparna kommer den att fråga dig om din Google-kontoinformation. Se till att du känner till e-postadressen och lösenordet innan du återställer.

Dessa uppgifter kommer att vara samma lösenord och e-postadress som du använder för Play Butik. Om du är utelåst och du inte kommer ihåg lösenordet för ditt Google-konto har du ett par alternativ:

1. Om du känner till din e-postadress men inte vet lösenordet använder du Googles kontoåterställningsverktyg för att återställa det. Använd sedan ditt nya lösenord för att låsa upp din Galaxy-enhet. Du kan behöva vänta 24 timmar (eller längre) för att det nya lösenordet ska bli aktivt.
  2. Om du inte kommer ihåg någon av dina Google-kontouppgifter kan du ta med din enhet, tillsammans med köpbevis, till ett auktoriserat Samsung-servicecenter .
1 Först måste din enhet vara avstängd. Om du försöker stänga av din enhet kommer du att bli ombedd att ange din PIN-kod, lösenord eller mönster. Om du inte kommer ihåg din PIN-kod, lösenord eller mönster måste du vänta tills batteriet tar slut så att enheten stängs av av sig själv.
2 Följ instruktionerna för att utföra en fabriksåterställning med knapparna på din enhet .[ adding link URL from SAMC-34911 ]
3 När du har återställt din enhet kan du återskapa data på din Galaxy-enhet.