Vilka upplåsningsmetoder kan jag använda på min Galaxy smartphone?

Du kan ställa in olika låsmetoder för din Galaxy smartphone för att skydda din information och personuppgifter. Nedan finner du en översikt över olika metoder för att låsa och låsa upp skärmen på din smartphone.

Metoder för att låsa och låsa upp

Observera! Tillgängliga låsmetoder beror på din modell och operativsystem. På äldre modeller finns inte alla metoder tillgängliga.

Beroende på konfigurationen av din smartphone, kanske du endast har tillgång till ett fåtal låsmetoder (t.ex. endast PIN-kod och lösenord). Detta kan vara fallet när det finns vissa funktioner (t.ex. VPN, enhetskryptering, Exchange server, applikationer) aktiverade på din Galaxy smartphone.

Konfigurera en låsmetod

Platsen från vilken denna inställning utförs kan skilja sig något beroende på modell och operativsystem.

För nyare enheter hittar du inställningarna för låsskärmen här:

1 Öppna ”Inställningar".
2 Gå till ”Låsskärm och säkerhet” eller ”Låsskärm”.
3 Tryck på ”Skärmlåstyp”.

Observera! På äldre enheter som körs med Android 4.4 eller tidigare, finner man skärmlåsinställningar här: “Inställningar” > “Lås skärm” > “Skärmlås”.

Biometriska metoder

Biometriska låsmetoder använder unika fysiska egenskaper, så som din iris eller fingeravtryck, för att ge din Galaxy smartphone en hög säkerhetsnivå.

Innan en biometrisk upplåsningsmetod kan användas, måste ett mönster, lösenord eller PIN-kod konfigureras. Denna alternativa upplåsningsmetod behövs under vissa omständigheter, till exempel om enheten har startats om eller innan du ändringar skärmlåstyp.

Du kan registrera biometrisk information under “Inställningar” > “Låsskärm och säkerhet” eller ”Skärmlås” > “Skärmlåstyp” > “Biometrik”.

Alternativt under “Inställningar” > “Biometrik och säkerhet”.

IrisskannerKlicka för att Expandera

Följande Galaxy smartphones har denna funktion:

S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9

Din irisform och mönster är unik. När du använder dina ögons särskilda egenskaper för att låsa upp enheten, då säkerställer du även en hög säkerhetsnivå för din Galaxy smartphone.

Dina irisdata kan användas i andra autentiseringssyften, till exempel Samsung Pass (Samsungs kontoverifiering och webbinloggning) och den säkra mappen.

Sensorerna för irisskannern finns på framsidan av den övre delen av din smartphone. Håll ansiktet i markören och följ instruktionerna för att låsa upp din smartphone med dina irisdata.

Få reda på hur du konfigurerar irisskannern och hur du tar bort en registrerad iris.

Observera! När du använder irisskannern ska du hålla enheten cirka 20–35 centimeter från ditt ansikte. Det är möjligt att irisskannern inte fungerar effektivt om du har ett skärmskydd på din enhet, om du har på dig glasögon eller nyligen har opererat ögonen.

AnsiktsigenkänningKlicka för att Expandera

Följande Galaxy smartphones har denna funktion:

A8 (2018), A6/A6+, J4/J4+, J6/J6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A7 (2018), A9

Ansiktsigenkänning identifierar dina ansiktsegenskaper och jämför dem med registrerade data för att låsa upp din smartphone.

Din smartphone skannar ansiktet med framkameran. Håll ansiktet inom markeringarna som visas. Om ansiktet inte känns igen under upplåsning, då kommer du automatiskt bli ombedd PIN-kod, lösenord eller mönster.

Intelligent ScanKlicka för att Expandera

Följande Galaxy smartphones har denna funktion:

S9/S9+, Note9

Funktionen Intelligent Scan använder både ditt ansikte och iris för att låsa upp din smartphone, öka säkerheten och underlätta användningen. Med denna funktion kan du enkelt låsa upp skärmen, till och med när miljön runt omkring är mycket mörk eller ljus.

FingeravtrycksläsareKlicka för att Expandera

Följande Galaxy smartphones har denna funktion:

Hemknapp: S6/S6+ (Edge), S7/S7+ (Edge), A5 (2017)

På baksidan: A8 (2018), A6/A6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A9

På höger sida: J6/J6+, A7 (2018)

Som med dina irisdata kan du använda dina fingeravtryck för att låsa upp din smartphone såväl som för att verifiera din identitet med Samsung Pass och säker mapp.

Beroende på modell är fingeravtrycksavläsaren placerad på telefonens baksida, under eller invid kameran eller på telefonens högra sida. I äldre modeller finns en sensor inbyggd i hemknappen.

Upp till fyra fingeravtryck kan registreras.

Konventionella låsmetoder

Observera! Om du ändrar skärmlåsmetoden till ”Svepa” eller ”Ingen” kommer dina biometriska data att raderas. Om du vill använda dina biometriska data i appar eller funktioner, till exempel Samsung Pass, måste du registrera dem på nytt.

IngenKlicka för att Expandera

Inaktiverar nuvarande skärmlås och den registrerade låsskärmen.

Observera! Detta alternativ säkerställer inte din telefons säkerhet. Därför rekommenderar vi att du väljer en annan låsmetod som ger bättre skydd för dina personuppgifter.

SvepaKlicka för att Expandera

Lås upp enheten genom att svepa på låsskärmen.

Observera! Detta alternativ säkerställer inte din telefons säkerhet. Därför rekommenderar vi att du väljer en annan låsmetod som ger bättre skydd för dina personuppgifter.

MönsterKlicka för att Expandera

Denna låsmetod ger dig möjlighet att skapa ett mönster som ritas på skärmen för att låsa upp din enhet.

Du får ett fält med 3x3 punkter. Dessa kan du koppla ihop med varandra som du vill (kom ihåg att varje punkt endast kan vidröras en gång).

Observera! Var försiktig när du för in ett mönster när det finns andra runtomkring eftersom det är enkelt att se och kopiera.

LösenordKlicka för att Expandera

Använd en kombination av bokstäver, siffror och specialtecken för att skapa ett lösenord mellan fyra och sexton tecken.

För maximal säkerhet ska du skapa ett komplext lösenord och välja en kombination av bokstäver och siffror.

Observera! Använd skiftlägeskänsligt läge när du använder lösenord som skärmlåstyp. Det rekommenderas att anteckna informationen separat (lösenord, mönster, PIN-kod).

PIN-kodKlicka för att Expandera

Ange en sifferkombination. Din telefons PIN-kod måste ha minst fyra siffror.

Observera! Var försiktig när du anger en PIN-kod när det finns andra runtomkring eftersom den är enkel att se och kopiera.

Observera! Om du inte kan låsa upp din telefon med den primära skärmlåstypen, använd då en alternativ metod som du angivit under konfigurationen.

Om du inte kan låsa upp din telefon med denna metod, då kan du låsa upp skärmen i ditt Samsung-konto och komma åt din telefon igen.

Tack för din feedback

Hittar du inte det du letar efter? Vi är här för att hjälpa till.

Online

Chatta Med Oss

Vi finns här dygnet runt för dig och dina Samsungprodukter.

Information

På grund av den pågående COVID-19-situationen, även känd som Corona-virus, kan det periodvis finnas en längre kötid än normalt på vår telefonlinje.
Vi kan för närvarande inte garantera att du kommer att prata med en svensk tekniker, men våra nordiska kollegor kommer att kunna hjälpa dig på engelska.
I nuläget råder vi därför alla kunder att kontakta oss via webb-formuläret på www.samsung.com/se/support/email/

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta kan orsaka och hoppas på din förståelse under denna extraordinära situation.

Ring

Generell Support

0771-72 67 86

Vi finns här dygnet runt för dig och dina Samsungprodukter.

För vitvaror hjälper våra experter dig
Måndag till Fredag | 08.00-18.00

Vänligen notera att i de fall du önskar boka en service behöver du kunna uppge Serienummer och modellkod. Utan detta kan vi inte lägga en serviceförfrågan.

På grund av den rådande situationen gällande
covid-19 även kallad Corona smitta vill vi uppmana alla kunder som har eller eventuellt skulle behöva service på en Samsung produkt att tänka på vikten att vara frisk när tekniker kommer på besök eller när ni besöker någon av våra Service center.

Läs mer här .

B2B support

0771-72 67 86

Besök supportsidorna för företag .
Måndag till fredag | 08:00 till 17:00
Lunchstängt | 12:00-13:00

Kampanjsupport

0771-40 30 20

Måndag till Fredag | 07.00-21.00
Lördag | 08:00-17.00
Söndag | 08:00-17.00

Har du frågor om pågående kampanjer, vänligen besök Kampanjsidan .

Samsung Shop

Måndag till Fredag | 07.00-21.00
Lördag | 08:00-17.00
Söndag | 08:00-17.00