Hur registrerar man iris för ögonigenkänning för låsskärm

1 Enheten kan bara spara irisdata för en person. Du kan inte registrera mer än en uppsättning iris.

På Apps-skärmen trycker du på "Settings".

På Apps-skärmen trycker du på "Settings"
2 Tryck på "Lock screen and security".
Tryck på "Lock screen and security"
3 Tryck på "Iris Scanner".
Tryck på "Iris Scanner"
4 För att använda irisigenkänning på ett säkert sätt måste du ange ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord. Lägg det på minnet, eftersom du behöver det för att låsa upp din telefon efter att den startats om eller när den inte har använts på mer än 24 timmar.
För att använda irisigenkänning på ett säkert sätt måste du ange ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord
För att använda irisigenkänning på ett säkert sätt måste du ange ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord
För att använda irisigenkänning på ett säkert sätt måste du ange ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord
5 Innan du använder irisigenkänningskameran och LED ska du läsa ansvarsfriskrivningen och ha försiktighetsåtgärderna i åtanke. Tryck sedan på "OK".
Innan du använder irisigenkänningskameran och LED ska du läsa ansvarsfriskrivningen och ha försiktighetsåtgärderna i åtanke. Tryck sedan på "OK"
Innan du använder irisigenkänningskameran och LED ska du läsa ansvarsfriskrivningen och ha försiktighetsåtgärderna i åtanke
6 Läs instruktionerna på skärmen och tryck på "Continue". För att bara registrera din ena iris, tryck på ”You can choose to register only 1 iris".
För att bara registrera din ena iris, tryck på ”You can choose to register only 1 iris"
7 Håll nu enheten 25~35 cm från ansiktet med skärmen mot dig och rikta ögonen mot de cirklar som visas på skärmen.

Håll ögonen helt öppna och titta upptill på skärmen. Iris-igenkänningen kanske inte fungerar korrekt i direkt solljus.

För bästa resultat, undvik direkt solljus och utför processen inomhus.

Och se till att telefonen är ren, eftersom smuts och skräp på iriskameran, LED-sensorn eller närhetssensorn kan göra att enheten har svårt att känna igen dina iris.

Rikta blicken inuti cirklarna på skärmen och ha ögonen vidöppna. Iris-kameran skannar dina iris.

Håll nu enheten 25~35 cm från ansiktet med skärmen mot dig och rikta ögonen mot de cirklar som visas på skärmen
Rikta blicken inuti cirklarna på skärmen och ha ögonen vidöppna. Iris-kameran skannar dina iris
8 När ett popupfönster för irislås visas trycker du på "Enable" för att använda iris för att låsa upp skärmen och trycker sedan på "Done".
När ett popupfönster för irislås visas trycker du på "Enable" för att använda iris för att låsa upp skärmen och trycker sedan på "Done"
9 När du sveper i valfri riktning på den låsta skärmen visas irisigenkänningsskärmen.

Titta på skärmen för att skanna dina iris. Om dina iris inte känns igen inom 10 sekunder eller när du är nära, stoppar enheten automatiskt irisigenkänningen för att skydda dina ögon.

Om dina iris inte känns igen, lås upp enheten med mönstret, PIN-koden eller lösenordet som du angav när du registrerade iris och registrera sedan dina iris igen. Om du glömt ditt mönster, din PIN-kod eller ditt lösenord kan du inte använda enheten om du inte återställer den. Samsung ansvarar inte för förlust av data eller olägenheter som orsakats av glömda upplåsningskoder.

När du sveper i valfri riktning på den låsta skärmen visas irisigenkänningsskärme

Tack för din feedback

Hittar du inte det du letar efter? Vi är här för att hjälpa till.

Online

Chatta Med Oss

Måndag till Fredag | 8-18.30
Lördag | 10-14.30

Skicka Epost till Oss

För närvarande har vi längre svarstider än vad vi brukar på vår kundsupport. Vårt mål är att besvara ert mail inom 5 arbetsdagar

Observera att vi inte tar emot förfrågningar om att boka service via mail eller utför felsökning via mail. Vänligen kontakta oss per telefon om du behöver hjälp med att boka service eller utföra en felsökning.

Vänligen notera att du i dessa fall behöver uppge serienummer och modellkod vid dessa ärenden .

Ring

0771-726786* General Support

Måndag till fredag | 08:00 till 19:00 och lördagar 10:00 till 15:00

Har du frågor om pågående kampanjer, vänligen besök https://www.samsung.com/se/support/offer för mer info

Vänligen notera att du i de fall du önskar boka en service behöver du kunna uppge Serienummer och modellkod. Utan detta kan vi inte lägga en service förfrågan.