Hur du använder Samsungs fjärrsupport

Har du möjligtvis några problem med din Samsung-TV? Lyckligtvis går det att få hjälp snabbt och enkelt. Samsungs fjärrsupport kan hjälpa dig med dina TV-problem och förse diagnoser genom att kontrollera TV:n på distans. Så här fungerar det.

Vad är fjärrsupport?

Fjärrsupport är en tjänst som kontrollerar din TV på distans via samtal eller chatt med Samsung Care-experter. Genom en nätverksanslutning kan våra specialutbildade tekniker se din TV och förse korrekta diagnoser på distans. Teknikerna bereder åtkomst till TV:n via en säker server för att tackla problemen.

Fjärrsupport

Notera:

• Fjärrsupport är endast tillgängligt på följande modeller: ES5500, F5500, och senare modeller (utom F6100)
  • Kontrollera att din TV är ansluten till internet. Om den inte är det kommer du att motta ett meddelande som anger att du inte kan ansluta till fjärrsupport.

Fjärrsupporttjänster

Genom att ge teknikerna åtkomst till din TV genom fjärrsupport kan du ta del av liknande programvaruproblem eller åtgärda inställningar som orsakar problem på din TV. För att kunna se dina aktuella inställningar och göra lämpliga justeringar kommer teknikerna att ha full åtkomst till din TV.

De specifika tjänster som finns tillgängliga via fjärrsupport visas nedan

• Diagnostisera problem med din TV.
  • Anpassa TV:ns inställningar för att passa dig. (bild, ljud, Smart Hub-inställningar, osv.)
  • Säkerhetskopiera och återställ dina anpassade inställningar.
  • Återställ din TV:s fabriksinställningar.
  • Installera senaste firmware.
  • Hantera Smart Hub-inställningarna.
  • Konfigurera och installera Smart Hub-appar.
  • Optimal bild och ljudkalibrering.

Notera: Ansvarsfriskrivning och villkor måste bekräftas före användning av denna funktion.

Hur du använder fjärrsupport

Steg 1. Ring Samsungs kundsupport.

Steg 2. Välj ”Support” i menyn. Välj sedan ”Fjärrhantering” och aktivera det.

Fjärrsupporthantering

Steg 3. Välj ”Visa villkor”.

Notera: Denna funktion kräver en internetanslutning.

Steg 4. Granska tjänstevillkoren för den nätbaserade fjärrhanteringen och tryck sedan på ”Stäng”.

Steg 5. Systemet ansluter till din nätverksserver och när det har anslutits kommer du att motta en 8-siffrig PIN-kod.

PIN-kod för fjärrsupport

Steg 6. Uppge PIN-koden till vår tjänsterepresentant. Detta kommer göra det möjligt för våra Samsung Care-experter att kontrollera din TV på distans.

Fjärrsupportsäkerhet

När du använder fjärrsupport tittar tekniker igenom din smart-TV, och en del människor kan därför oroa sig för säkerheten av deras personuppgifter. Men oroa dig inte, fjärrsupport är mycket säkert.

När du använder fjärrsupport ansluts din enhet till teknikerna via en säker server och all information lagras på Samsung-servern. Ingen tredje part kan bereda åtkomst till den och därför kan inte din information läcka ut.

Dessutom kan Samsung inte när som helst bereda åtkomst till din enhet. Via fjärrsupport kan Samsung bara ansluta till din enhet en session i taget. När anslutningen har avbrutits kan Samsung inte ansluta på nytt utan en ny PIN-kod som du genererar.

Notera: Enhetens skärmbilder och meny är endast exempel på engelska – de finns även tillgängliga på ditt språk.