Uradite više uz Bixby.

Bixby vam daje slobodu da se fokusirate na ono što vam je najvažnije.
On uči šta najviše volite raditi i sarađuje sa vašim omiljenim aplikacijama i uslugama da bi vam pomogao da uradite više.

Dvije žene sjede na skejtbordu, a muškarac čuči iza njih. Prikazana je ikona trake napretka i tekst “Hi Bixby, take a selfie”.

Pet osoba nasmijanih i zajedno snimaju selfie u parku.
 
Zaslon kamere na kojem se prikazuju ljudi koji zajedno selfieju rade u širokom selfie modu s Bixby funkcijama kontrole Galaxy-a.

Bixby vam daje kontrolu nad raznim funkcijama i nativnim uslugama uređaja Galaxy tako da možete iskoristiti razne funkcije uređaja Galaxy na intuitivan i praktičan način.

Žena koja je slala poruke tijekom zabave uz Bixby pomoć.
Na ekranu uređaja Galaxy prikazana je poruka poslata Sharon putem funkcije kontrole usluge Bixby, koja glasi: “Where are you? The party’s on!”.

Bixby vam daje kontrolu nad raznim funkcijama i nativnim uslugama uređaja Galaxy tako da možete iskoristiti razne funkcije uređaja Galaxy na intuitivan i praktičan način.

Žena koja traži fotografiju u aplikaciji Galerija uz Bixby pomoć tijekom zabave.
Zaslon u aplikaciji Galerija na telefonu Galaxy prikazuje fotografije s prijateljima tijekom putovanja u Brooklyn nakon pretraživanja "slike iz putovanja u Brooklyn" pomoću Bixby upravljačkih značajki Galaxy .

Bixby vam daje kontrolu nad raznim funkcijama i nativnim uslugama uređaja Galaxy tako da možete iskoristiti razne funkcije uređaja Galaxy na intuitivan i praktičan način.

Neka bude jednostavnije uz Brze naredbe


Zaboravite brige uz Brzu naredbu. Bixby vrši više zadataka zadanim redoslijedom nakon što čuje izraz za pokretanje koji postavite. Primjerice, započnite dan spremni tako što će vam Bixby na glas pročitati poruke, podsjetiti vas na raspored za taj dan i pokrenuti popis pjesama za ured, a sve to jednim pozdravom „Dobro jutro”.

* Prilagođene Brze naredbe moraju se stvoriti prije upotrebe.

Čovjek koji koristi Bixby Quick Commands tijekom vožnje automobila. Bixby Quick Commands GUI je u načinu "Going Home".

“I’m leaving work.”


Turn on Bluetooth

Play “Driving” playlist

Navigate to home
Žena koja snima selfije koristeći Bixby . Bixby Quick Commands GUI je u načinu 'Selfie s tajmerom'.

“Take a selfie.”


Open front camera

Set 5 seconds camera timer

Take a picture
Žena u opremi za vježbanje na ulici. Bixby Quick Commands GUI je u 'Go Run' modu.

“I’m going to run.”


Start the running tracker

Set media volume to 6

Play “Running” playlist


Uživajte u povezanom životu uz Bixby


Upravljajte svojim pametnim uređajima koristeći samo glas. Ako su vaši uređaji povezani na SmartThings, Bixby je spreman poslušati i ispuniti vaše zahtjeve. Od promjene kanala na TV-u do isključivanja svjetla navečer, prepustite to aplikaciji Bixby.

Efikasnije obavljajte svoje obaveze


“Find Jane’s phone number.”
“What’s the time difference between Paris and Seoul?”
“Start recording in interview mode.”

Tri žene sjede za stolom smijući se i rade zajedno.

Zabavite se uz Bixby


“Show me popular games.”
“Tell me a joke.”
“Play the next song.”

* Za upravljanje svim zvučnim značajkama unutar aplikacije Bixby, možda će vam biti potrebna pretplata na muziku.

Žena naslonjena na kauč, nasmiješena i promatrajući svoj pametni telefon.

* Za upravljanje svim zvučnim značajkama unutar aplikacije Bixby, možda će vam biti potrebna pretplata na muziku.

Bixby je za sve


Učinite svoje uređaje Galaxy pristupačnijima i jednostavnijim za korištenje uz pomoć aplikacije Bixby. Možete uključiti ili isključiti karakteristike za Pristupačnost glasom, zadati aplikaciji Bixby da na glas pročita vaše nepročitane poruke te čak i opiše što je na ekranu koristeći funkciju Opisivanje prizora aplikacije Bixby Vid.

Neka Bixby piše


Kada se tastatura nalazi na ekranu, jednostavno pritisnite i držite Bočnu tipku te govorite prirodno da biste diktirali šta god trebate upisati bez zamaranja palčeva. Da biste upotrijebili Diktiranje aplikacije Bixby, uključite tu karakteristiku u postavkama aplikacije Bixby.

Čovjek koji koristi Bixby diktat za pisanje teksta i GUI zaslona Bixby šalje tekst koji glasi: "Gdje ste? Party je uključen!"

Uštedite vrijeme i napor uz Bixby rutine

Bixby uči o vašim šablonima i preporučuje automatsku rutinu zadataka tako da više ne morate trošiti vrijeme na ponavljanje istih zadataka i obaveza. Da biste koristili Bixby rutine, omogućite ovu funkciju u vašim Galaxy postavkama pod Napredne postavke.

Prikazana su četiri pametna telefona. Prvi prikazuje karticu "Otkrivanje" usluge Bixby Routines. Drugi prikazuje ekran sa sekvencom „Dodaj rutinu“ „Ako-onda“. Treći prikazuje karticu "Moje rutine" sa sedam sačuvanih rutina. U kategoriji "Favoriti" prikazane su dvije rutine; ostalih pet rutina prikazano je u kategoriji "Sve". Četvrti pametni telefon prikazuje sekvencu "Ako-onda" rutine "Vožnja".

Dostupnost jezika za Bixby

Engleski (UK)

Engleski (SAD)

Engleski (Indija)

Francuski (Francuska)

Njemački (Njemačka)

Italijanski (Italija)

Korejski (Južna Koreja)

Mandarinski kineski (Kina)

Španski (Španija)

Portugalski (Brazil)

* Dostupnost usluge Bixby zahtijeva prijavu na Samsung Account i mobilne podatke. Dostupne funkcije i karakteristike mogu se razlikovati zavisno od zemlje, regije i jezika. Bixby prepoznaje samo određene akcente i dijalekte engleskog (UK), engleskog (SAD), engleskog (Indija), francuskog (Francuska), njemačkog (Njemačka), talijanskog (Italija), korejskog (Južna Koreja), mandarinskog kineskog (Kina), Španskog (Španija) i portugalskog (Brazil). U budućnosti će se moći dodati i drugi podržani jezici. Nisu prepoznati svi akcenti, dijalekti i izrazi, a stvarne performanse mogu se razlikovati zavisno od izgovora, nivoa glasa i okoline.
* Upotreba usluge Bixby može biti ograničena u određenim situacijama, poput snimanja medija (videozapis/igra/glas), tokom poziva, u načinu rada DeX, načinu rada maksimalne uštede energije, hitnom načinu rada i Samsung Kids.
* Slike uređaja i ekrana su simulirane u svrhu ilustracije.
* Trenutno dostupan na uređajima Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/Note20/Note20 Ultra/S20/S20+/S20 Ultra/Z Flip/Fold/Note10/Note10+/Note10 Lite/S10/S10+/S10e/S10 Lite/Note9/S9/S9+/Note8/S8/S8+/S8 Active/A71/A51/A90/A80/A70/A70s/A60/A50/A50s/A8s/A9 2018/A9 Star/Tab S6/Tab S5e/Tab S4/Tab A 10.5”/Tab Active Pro/Watch Active2/Watch Active/Watch/W20 5G/W2019/W2018.
*Dostupnost ove usluge zavisi od zemlje/operatera/jezika/modela uređaja/verzije OS-a.
* Dostupnost karakteristika usluge Bixby i dobavljača sadržaja može se razlikovati zavisno od države ili jezika.
* Bixby kontroliše odabrane aplikacije, podrška za druge aplikacije slijedi.
* Potrebna je prijava na Samsung Account i mrežna veza (Wi-Fi ili mobilni podaci).
* Korisnički interfejs se može mijenjati i razlikovati zavisno od uređaja.
* Za kontrolu ostalih uređaja uslugom Bixby, svi uređaji moraju biti registrovani na SmartThings. Posjetite web stranicu aplikacije SmartThings (www.samsung.com/smartthings) za više informacija.

Obratite se pomoći tvrtke Samsung

Imate li još pitanja?