Find my mobile

Izgubili ste svoj uređaj?
Sada ga možete pronaći lakše nego ikad.

Nema potrebe da paničite, vratit ćemo vaš Galaxy. Usluga Pronađi moj mobilni daje vam pristup lokaciji vašeg uređaja, čak i kada je van mreže. Na web lokaciji usluge Pronađi moj mobilni možete napraviti sigurnosnu kopiju podataka s uređaja na Samsung oblaku, blokirati pristup usluzi Samsung Pay ili čak kontrolisati uređaj na daljinu. Pomoću aplikacije SmartThings, možete locirati druge uređaje Galaxy kroz uslugu SmartThings Find.

London je prikazan u pozadini. U prvom planu, na ekranu laptopa prikazana je lokacija izgubljenog uređaja na mapi, s datumom i vremenom praćene lokacije. London je prikazan u pozadini. U prvom planu, na ekranu laptopa prikazana je lokacija izgubljenog uređaja na mapi, s datumom i vremenom praćene lokacije.

Šta trebam činiti ako
izgubim uređaj?

Pristupite usluzi "Pronađi moj mobitel" i pronađite ili zaključajte uređaj i napravite rezervne kopije podataka. • *Za korištenje usluge "Pronađi moj mobitel"
 • 1) Na uređaju morate imati postavljen Samsung račun.
 • 2) Omogućujete servisu Google prikupljanje informacija o lokaciji i pristajete na uvjete i odredbe Korištenja bežičnih mreža.

Otključajte ekran čak i ako ste
zaboravili lozinku


Ne trebate brinuti ni ako ste zaboravili kod za zaključavanje ekrana za uređaj (npr. PIN, lozinku, otiske prstiju i šarenice).
Zaključavanje ekrana možete ponovno postaviti i s udaljenosti, putem web-mjesta Pronađi moj mobitel.
 • * Na uređaju morate imati postavljen Samsung račun. Kad omogućite tu karakteristiku, vaši biometrijski podaci, poput otisaka prstiju i šarenice, također će biti izbrisani s uređaja.
 • * S Android P OS, da biste otključali uređaj, prethodno ga morate uključiti izbornik „Daljinsko otključavanje“ u izborniku postavki uređaja.
Uređaj se zaključava putem daljinskog upravljača putem web lokacije usluge Find My Mobile koja je otvorena na laptopu. Uređaj se zaključava putem daljinskog upravljača putem web lokacije usluge Find My Mobile koja je otvorena na laptopu.

Način korištenja

Pronađite jednostavne načine korištenja aplikacije "Pronađi moj mobitel"

Saznajte više

Saznajte više o aplikaciji Pronađi moj mobitel klikom na dugme u nastavku.

Obratite se za pomoć kompaniji Samsung

Imate li još pitanja?

 • * Slike uređaja i ekrana su simulirane u svrhu ilustracije.
 • ** Podržane usluge mogu se razlikovati u zavisnosti od države/operatera.
 • *** Uređaj mora biti uključen i prijavljen na vaš Samsung račun.
 • **** Opcija Traženje van mreže trenutno je podržana na pametnim telefonima i tabletima Galaxy s operativnim sistemom Android 8.0 ili novijim, satu Galaxy Watch3 i ušnim slušalicama Galaxy Buds Live. Dodatni uređaji bit će dodani u budućnosti.
 • ***** Opcija Traženje van mreže za vaš sat i slušalice Galaxy može se omogućiti u aplikaciji Galaxy Wearable. Opcija Traženje van mreže na vašem telefonu ili tabletu primijenit će se i na vaš sat i ušne slušalice Galaxy.
 • ****** Vaš sat i ušne slušalice Galaxy mogu se locirati samo ako je opcija Traženje van mreže omogućena dok su uređaji bili povezani s vašim mobilnim uređajem.
 • ******* Izgubljene uređaje možete locirati i koristeći opciju SmartThings Find u okviru aplikacije SmartThings. Da koristite SmartThings Find, potrebno je da uključite opciju Pronađi moj mobilni (idite u Postavke > Biometrički podaci i sigurnost > Pronađi moj mobilni).
 • ******** Da vaš uređaj bude uređaj pomagač, morate pristati na korištenje informacija o vašoj lokaciji i Obavještenje o privatnosti.
 • ********* Uređaji pomagači ne ukazuju na tačnu lokaciju izgubljenog uređaja.