One UI

Izvanredno iskustvo koje sami osmišljavate

Način na koji koristite telefon je jedinstven vama. Zbog toga vam One UI omogućava da samostalno djelujete tako što vam daje slobodu da osmislite vlastito digitalno iskustvo. Unesite zadovoljstvo u svoj dan kroz slobodu da se izrazite kako želite.

Kratak videozapis o različitim Galaxy ekranima koji prikazuju funkcije One UI-a. Prva serija ekrana prikazuje meni za postavke, vidžet za kontrolu jačine zvuka, zaključan ekran, vidžet Samsung Health i brzi panel za postavke. Druga serija ekrana prikazuje aplikaciju Galerija, četverosmjerni videopoziv u kojem se koristi Google Duo, Kamera, Samsung Noter i AR efekti.

*"Google Duo je zaštitni znak kompanije Google, LLC."
**Slika na ekranu je simulirana za svrhu ilustracije. Stvarni korisnički interfejs može se razlikovati od slike.
***Dostupne funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od uređaja, zemlje, regije, operatera i verzije korisničkog interfejsa One UI.

Osmišljeno za vašu svakodnevnu udobnost

Poboljšajte svoje svakodnevne zadatke pomoću iskustava intuitivnog korisničkog interfejsa koji maksimizira udobnost i efikasnost na različitim Galaxy uređajima, uključujući mobilne telefone, tablete, satove i računare. Uradite više fokusirajući se samo na važne stvari na malim ekranima, dok istovremeno obavljate više zadataka na većim.

Galaxy pametni telefon, tablet, sat i Samsung kompjuter prikazuju aplikaciju Galerija koja je otvorena s UI dizajnom optimiziranim za ekran svakog uređaja.

Veseliji i jednostavniji načini komuniciranja

Zabavite se kada kontaktirate prijatelje. Otvorite aplikaciju Telefon ili Poruke da biste započeli video poziv FHD kvaliteta na Google Duo i prebacite se na tablet ili TV da biste završili poziv, ako želite. Zatim, pozdravite svoje prijatelje sa AR efektima koji izražavaju ko ste uz dodir proširene zabave.

Dva Galaxy uređaja jedan pored drugog. Ekran Galaxy uređaja s lijeve strane prikazuje aplikaciju Telefon sa brojem telefona djevojke Jen. Galaxy ekran s desne strane prikazuje Google Duo video poziv s Jen, implicitno, sa licem pozivaoca izraženim kroz AR efekte.

*Za kvalitet slike FHD na 1:1 Google Duo video pozivima potrebna je 5G/Wi-Fi veza.
**AR efekti su dostupni na uređajima Galaxy S, Note i uređajima serije Z, uređajima Galaxy iznad A50, uređajima serije Galaxy Tab S iznad Galaxy Tab S7 i uređajima koji imaju One UI 2.1 ili noviji.

Neka svakodnevni trenuci budu legendarni

Portreti i selfiji

Neka se lica na vašim fotografijama ističu. Način rada za snimanje portreta primjenjuje osvjetljenje i efekte zamagljenja pozadine kako bi se naglasile najbolje crte lica. Kod selfija se automatski ispravljaju detalji na koži, boja, konture, oči i kosa.

Dvije serije fotografija “prije i kasnije” pokazuju funkcije aplikacije Kamera na Galaxy uređaju: Izvan fokusa za način rada za snimanje portreta i živopisne boje za selfije.

*Slika na ekranu je simulirana za svrhu ilustracije. Stvarni korisnički interfejs može se razlikovati od slike.
**Prethodno spomenute funkcije možda nisu dostupne u zavisnosti od modela uređaja.

Jasne slike po noći

Snimite specijalne trenutke, čak i u tamnim noćima. Snimanje fotografija pri slabom osvjetljenju više nije problem uz noćni način rada. Imajte povjerenja u Galaxy, napravite snimak i uživajte u živopisnim, prelijepim bojama dijelova koje je čak i golim okom teško vidjeti.

Na Galaxy ekranu prikazana je noćna funkcija aplikacije Kamera koja osvjetljava i poboljšava fotografije snimljene u mraku.

*Slika na ekranu je simulirana za svrhu ilustracije. Stvarni korisnički interfejs može se razlikovati od slike.
**Rezultati noćnog načina rada mogu se razlikovati u zavisnosti od specifikacija kamere na uređaju.
***Gore pomenute funkcije možda nisu dostupne u zavisnosti od modela uređaja.

Sve što je potrebno u jednom uređaju

Samo jednim klikom na okidač snimaju se i odabiru vaši najbolji trenuci. Različiti načini rada i efekti se automatski primjenjuju, kao što je zamućivanje pozadine za porodične portrete, videozapis psa u pokretu i još mnogo toga.

Galaxy ekran prikazuje način rada Single Take, okružen različitim fotografijama i videozapisima snimljenim jednim klikom.

*Slika na ekranu je simulirana za svrhu ilustracije. Stvarni korisnički interfejs može se razlikovati od slike.
**Format i količina Single Take rezultata mogu biti različiti, zavisno od originalnog snimka.
***Gore pomenute funkcije možda nisu dostupne u zavisnosti od modela uređaja.

Neka vam život bude pametniji i jednostavniji

Ostanite u formi bez da izađete iz kuće. Kada Galaxy povežete na TV putem funkcije Smart view, možete uključiti fitnes ili treninge na velikom ekranu te sebe gledati u stvarnom vremenu kako biste uporedili i unaprijedili formu.

Žena sjedi u dnevnoj sobi i prati joga pozu koja je prikazana na TV uređaju ispred nje. Pored TV uređaja, njen pametni telefon snima njenu pozu koja se prikazuje na malom prozoru u donjem desnom uglu njenog TV uređaja kako bi mogla porediti svoju pozu s instrukcijama na videozapisu.

*Ova usluga je dostupna na svim uređajima Galaxy koji su ažurirani na One UI 3.1.
**Smart View je dostupan na svim smart TV uređajima koji podržavaju Miracast. Međutim, za optimalni doživljaj, preporučuje se povezivanje na Samsung Smart TV uređaje iz 2019. godine ili novije.

Balansiran digitalni život za sve

Digitalno blagostanje

Neka vam Galaxy pomogne u svemu što trebate da živite zdraviji digitalni život. U sedmičnom izvještaju možete provjeriti uzorka korištenja aplikacije. Također, u načinu rada za vožnju možete smanjiti ometanja s telefona dok vozite ili možete u načinu rada za spavanje blokirati obavještenja u toku noći kako biste imali bolji kvalitet sna.

Galaxy ekran i snimci ekrana prikazuju funkciju Digitalno blagostanje s grafikonima dužine vremena gledanja i korištenja aplikacije u toku jedne sedmice.

Osmišljeno za sve

One UI svima olakšava korištenje mobilnog uređaja. Tastatura s visokim kontrastom olakšava tipkanje osobama koje imaju probleme s vidom. Funkcija izgovaranja unosa izgovara riječi ili pojedinačna slova nakon što ih unesete kako bi vam olakšala da napišete ono što namjeravate.

Aplikacija Galaxy poruke prikazuje visokokontrastnu žutu tastaturu na crnom ekranu. Riječ “Hello” (“zdravo”) pojavljuje se iznad tastature.

**Funkcija ‘Glasan govor unosa sa tastature’ može izgovoriti riječi na jezicima koji su instalirani u funkciji Text-to-Speech.

Zaštitite svoje podatke i privatnost iznutra

Zaštitite datoteke koje dijelite

Uz Share sheet možete izbrisati informacije o lokaciji snimka kada otpremate slike na web ili društvene medije. Također, uz Privatno dijeljenje dokumente možete privatno dijeliti. Možete postaviti datum isteka važenja dokumente ili ukinuti dijeljenje, tako da primalac više ne može otvoriti dokument.

*Share Sheet je dostupan na svim Galaxy uređajima u svim regijama. Međutim, mogu se dijeliti samo datoteke u JPG formatu.
**Privatno dijeljenje je dostupno na svim Galaxy uređajima koji imaju korisnički interfejs One UI. Usluga nije dostupna u Kini.

Galaxy ekran s više slika poredanih pored njega prikazuje proces otpremanja fotografije putem usluge Privatno dijeljenje koja nudi opciju “Remove location data” (“Ukloni podatke o lokaciji”). Opcija je označena.

*Share Sheet je dostupan na svim Galaxy uređajima u svim regijama. Međutim, mogu se dijeliti samo datoteke u JPG formatu.
**Privatno dijeljenje je dostupno na svim Galaxy uređajima koji imaju korisnički interfejs One UI. Usluga nije dostupna u Kini.

Potpuna sigurnost

Sada kada je digitalna privatnost važnija nego ikada ranije, vaš Galaxy vam može pomoći da spriječite curenje osjetljivih informacija. Kada je u pitanju sigurnost podataka, vaši biometrijski podaci, lozinke i lozinke za autentifikaciju usluga Samsung Pay i Health se čuvaju na sigurnom unutar hardvera uređaja.

*Trenutno dostupno samo na Galaxy S21 i na slijedećim flagship uređajima nakon Galaxy S21.

Galaxy ekran s velikim logotipom kompanije Knox u centru. Oko Galaxyja su tri ikone povezane sa sigurnošću podataka: Otisak prsta, Pohrana i Ključni račun.

*Trenutno dostupno samo na Galaxy S21 i na slijedećim flagship uređajima nakon Galaxy S21.

Raspored nadogradnje One UI-a možete pronaći u Obavještenjima u okviru aplikacije Samsung Members.
Aplikaciju Samsung Members možete preuzeti i instalirate putem Galaxy trgovine.

Logotip aplikacije Samsung Members

Logotip Galax trgovine